Ivanka Trump:

- Spikeren i kisten for henne

Ivanka Trump og ektemannen har trukket seg kraftig tilbake. Dette sier norsk ekspert.

NYTT LIV: Ivanka Trump og Jared Kushner har byttet ut Det hvite hus med en liten by i Florida. Foto: Mandel NGAN/AFP/NTB
NYTT LIV: Ivanka Trump og Jared Kushner har byttet ut Det hvite hus med en liten by i Florida. Foto: Mandel NGAN/AFP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det siste året har det vært uvanlig stille fra Trump-familien - det gjelder også den tidligere presidentens barn. Helt siden familien flyttet ut av Det hvite hus i fjor, har samtlige trukket seg kraftig tilbake fra offentligheten.

Se og Hør har tidligere skrevet om Melania Trump (51), USAs tidligere førstedame, som har så godt som gått under jorden etter ektemannens presidentskap.

Men også Donald Trumps datter, Ivanka Trump (40), som sammen med ektemannen Jared Kushner (41) jobbet for førstnevnte under presidentperioden, har forduftet.

Trakk seg tilbake

USA-ekspert og forsker ved Norwegian Research Centre, Hilmar Mjelde, har tidligere forklart til Se og Hør at det er vanlig at hele presidentfamilien tar en «timeout» etter et presidentskap.

- Etter president Trumps skandaløse opptreden etter valget flyttet Ivanka og mannen Jared til Florida for å holde en lav profil, og har gjort det siden, sa Mjelde tidligere i år.

MUNNBIND: Ivanka Trump og barna brukte munnbind da de ankom Kennedy Space Center. Ektemannen Jared Kushner lot være. Video: Scanpix. Vis mer

Og nå kommer det ytterligere detaljer om Trump-datteren og ektemannens nye liv frem, skriver blant andre People.

Ifølge det amerikanske magasinet har de holdt en lav profil, til tross for at også de har blitt nevnt med navn ved flere sjokkavsløringer om den tidligere presidenten.

Ekteparet har imidlertid ikke gitt noen intervjuer. I stedet lever de tilsynelatende forholdsvis normale liv med reiser, veldedighet og finans. De blir også beskrevet som en del av New York-fiffen, som de også var en del av før Trump ble president.

- En fiasko

Politisk kommentator og USA-ekspert Eirik Bergesen sier til Se og Hør at det var mye som lå til rette for både Ivanka og Jared når det kom til å ha en politisk fremtid etter Trumps presidentskap.

- Ivanka ble sett på som en liberal motstemme til faren, og Jared ble sett på som en person som hadde fått enorme oppgaver og en ekstrem bredde av oppgaver som han skulle løse, sier Bergesen.

Han forklarer videre at Trump-svigersønnen jobbet i det stille gjennom sin tid i Det hvite hus, og gjorde ingen store tabber.

«FULL FRONTAL»: Programleder gikk til frontalangrep på Ivanka Trump. Nå beklager hun. Video: CNN Vis mer

- Alt lå til rette. Og Ivanka ville kunne ha en politisk fremtid utenom faren også. Jeg leste nylig i Michael Wolffs «Fire and Fury» at Kushner-ekteparet visstnok hadde en avtale om en politisk fremtid, og at det var Ivanka som skulle bli presidenten, sier han, og fortsetter:

- Men så mener jeg at hele hennes, egentlig begges, fremtid ble knust under Kongress-stormingen.

Ifølge USA-eksperten har håndteringen av stormingen gjort at ekteparet sliter veldig etter at presidenten gikk av.

- Hadde det ikke vært for stormingen, kunne de dyrket videre den mellomposisjonen hvor spesielt hun ble sett på som en motstemme. Men hun mislyktes jo fullstendig i å kontrollere faren da stormingen skjedde. Det at hun ikke, over flere timer, lyktes å få faren til å stoppe det og beklage det. Det har gjort at hennes politiske fremtid ble en fiasko.

VEKKER OPPSIKT: Kjolen Melania Trump brukte da hun stemte under presidentvalget vekker oppsikt. Vis mer

- Dyttet ut av varmen

Ivanka Trump kommer fra et liberalt sosiotetsliv i New York, og alle har tidligere unnskyldt henne med at hun har gjort så godt hun kunne i Det hvite hus, sier Bergesen. Han mener imidlertid det havarerte fullstendig den 6. januar i fjor, da Kongressen ble stormet.

- Det var nok spikeren i kisten for henne. Ikke bare politisk, men også sosialt, fortsetter han, og legger til:

- Etter det ønsket ingen i den kulturelle og politiske eliten å ha noe med de å gjøre. Det var på et tidspunkt en Louis Vuitton-visning etter at Trump hadde gått av. Ivanka og ektemannen hadde fått plasser på første rad, men da ble det buing og var åpenbart misnøye.

Ifølge den politiske kommentatoren var det et bevis på at de en gang for alle var blitt dyttet ut av varmen hos kultureliten i USA.

- Det sårer nok veldig for de, for de anser seg som en del av kultureliten og ønsker å være det. Det er nok noe av grunnen, tror jeg, til at de har flyttet til en liten by i Florida og ikke New York.

KOAS: Et år har gått siden Trump-tilhengeren stormet den amerikanske kongressen 6. januar 2021. Reporter: Christian Fjermeros / Video: AP Vis mer

Ekteparet har bosatt seg i Surfside i Miami, noe som ifølge People gjør at de kan nyte freden og unngå det politiske søkelyset og granskingen av deres gamle jobber.

Ivanka skal også nå få mulighet til å gjøre det hun ønsker - leve en mer aktiv livsstil med surfing, tennis og golf.

Mens Jared for tiden fokuserer på å skrive sin selvbiografi fra Det hvite hus, som er ventet utgitt senere i år, har Ivanka jobbet for veldedighet og oppfordret følgerne sine til å la seg vaksinere mot coronaviruset.

Flyttet

Samtidig tror Bergesen at Ivanka prøver å skaffe seg litt distanse til faren ved å ikke bosette seg i Mar-a-Lago.

- Men Mar-a-Lago blir jo sett på som Floridas hvite hus. Det har jo blitt mer og mer Trumps maktbase, fortsetter han, og legger til at Ivanka i det minste er i nærheten.

VEKKER OPPSIKT: De siste dagene har ivrige Twitter-brukere vært overbevist om at USAs president Donald Trump har leid inn en stand-in for Melania Trump. Video: AP Vis mer

- I den grad hun på et tidspunkt vil forfølge en politisk karriere vil det nok være som senator fra Florida og ikke New York. Det løpet er på en måte kjørt.

Ifølge USA-eksperten har vi også sett at i den lille byen de bor i, som er en slags Manhattan i Florida - lite, men eksklusivt - er det blandede følelser ved at de har bosatt seg der.

- De har ikke akkurat blitt tatt imot med åpne armer for å si det sånn.

Bergesen tror at det kanskje er akkurat derfor paret har valgt å ligge lavt og gjøre minst mulig ut av seg.

Det er imidlertid ikke sikkert at paret har gitt opp sin politiske karriere, til tross for at Bergesen mener den ligger i grus.

- Men jeg tror man vil bruke veldig lang tid på å i det hele tatt gjøre et forsøk, legger han til.

LES OGSÅ: - Mistet begge føttene mine

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer