Spice Girls:

Spice Girls gjenforenes

Fire av gruppens medlemmer skal ut på turné.

GJENFORENES: Spice Girls skal ut på turné - men uten Victoria Beckham. Foto: NTB Scanpix
GJENFORENES: Spice Girls skal ut på turné - men uten Victoria Beckham. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har lenge versert rykter om at de britiske krydderjentene skal samles igjen, og mandag ettermiddag kom endelig gladnyheten som fansen har ventet på, da fire av de originale medlemmene kunne annonsere at de skal ut på turné igjen.

- Vi skal på turne, sier Geri Horner, i en video som er publisert på Spice Girls offisielle Twitter-profil, der hovedbildet nå består av fire av de originale medlemmene, samt datoene for de kommende konsertene.

Deretter starter fire av de opprinnelige Spice Girls-medlemmene - Melanie «Mel B» Brown, Melanie «Mel C» Christholm, Geri «Ginger Spice» Horner (tidl. Halliwell, journ. anm.) og Emma «Baby Spice» Bunton å synge på låten «Spice Up Your Life».

Turneen vil finne sted i 2019, og Spice Girls skal opptre på seks steder i England over drøye to uker. Gruppens siste medlem, Victoria Beckham, er ikke med på gjenforeningen.

Det er ikke oppgitt noe grunn til hvorfor det tidligere medlemmet, som utvilsomt er den i gruppa som er mest populær i 2018, ikke blir med på turneen. Enkelte hevder derimot at det kan ha noe å gjøre med at hun ikke har tid, på grunn av sin suksessrike motekarriere.

Fredag tilbrakte fotballfruen for øvrig tid sammen med Mel C på et event, så hun holder tydeligvis fortsatt kontakten med jentene - selv om hun ikke blir å se på scenen.

Hintet til gjenforening

I forkant av gruppens annonsering gikk det rykter om at det hadde blitt spilt inn en video, der det skulle bli avslørt at Spice Girls neste sommer møtes for å gjennomføre en britisk turné med stadionkonserter.

Spice Girls-medlem Emma Bunton, også kalt «Baby Spice», ble konfrontert med ryktene under radioprogrammet «Heart breakfast». Bunton leder programmet sammen med Jamie Theakston, og det var medprogramlederen som forsøkte å presse Bunton for informasjon, skriver Sky News.

- Alt vil bli annonsert like før klokken 15.00 i dag, på sosiale medier, sier Bunton, under radiosendingen.

Det vil si at nyheten skulle bli publisert klokken 16.00, norsk tid, noe den ble.

På direkte spørsmål om en videobeskjed vil bli publisert, hvor de avslører datoer for en turné i 2019, svarte Bunton det samme.

- Etter klokken 15.00 i dag vil du få vite alt sammen. Jeg gleder meg veldig. Jeg ønsker at det skal komme ut. Det blir fantastisk, sa Bunton.

Sendingen fortsetter

På Spice Girls offisielle Twitterprofil har gruppen publisert et «pausebilde» med teksten «Sendingen vår fortsetter snart...» og emneknaggen #FriendshipNeverEnds, som er en setning fra en av gruppens største hits: «Wannabe».

Twitterprofilen er det også et nytt bilde av Spice Girls, men her er ikke Victoria Beckham med.

Ifølge er Sky News er det ventet at en eventuell gjenforening av Spice Girls kommer til å bli uten Victoria Beckham - også kjent som «Posh Spice».

Så godt som alle 90-tallets ungjenter kjente til Spice Girls og deres ikoniske poplåter som «Wannabe», «Spice Up Your Life», «Stop» og «Who Do You Think You Are».

Fire år på topp

Spice Girls ble dannet i 1994 da produsenten Bob Herbert bestemte seg for å lage en jentegruppe. Gruppen slo gjennom i juli 1996 med låten «Wannabe».

Låten gikk sin seiersgang verden rundt, og gjorde jentene verdensberømte.

De kommende årene fortsatte Spice Girls å gjøre suksess med blant annet debutalbumet «Spice» (1996), filmen «Spice World - the movie» (1997) og en egen verdensturné i 1998.

I april 1998 begynte imidlertid idyllen å slå sprekker. Mel C fortalte i et intervju at bandet begynte å gå lei, og ryktene om at Spice Girls skulle splittes startet umiddelbart.

Jentene kalte inn til pressekonferanse for å avkrefte ryktene, men måneden etter fortsatte dramaet da jentene røk sammen i en krangel i Helsingfors. Samtidig hadde Geri et møte med TV-mannen Chris Evans bak de andres rygg.

Geri nektet så å være med i et TV-show på BBC - og dukket heller ikke opp i Oslo til de to konsertene. De fem var blitt til fire.

Saken fortsetter under videoen.

GERI OM HVORFOR HUN SLUTTET: Geri Horner (tidligere Halliwell) gjestet Skavlan fredag 27. februar. Her snakket hun ut om hvorfor hun forlot den ikoniske jentegruppa Spice Girls. Video: NRK Vis mer

Andre gjenforening

Dersom den britiske jentegruppen finner sammen igjen nå, blir dette andre gang de offisielt gjenforenes. Den siste ordentlige gjenforeningen, med den tilhørende turneen «Return of the Spice Girls», varte til januar 2008.

Sist gang alle fem var samlet på scenen var for en opptreden i forbindelse med OL i London i 2012. To år senere gjorde Victoria, som nå har fullt fokus på karrieren i moteindustrien, det krystallklart at hun aldri ville stå på scenen med Spice Girls igjen.

GERI OM HVORFOR HUN SLUTTET: Geri Halliwell gjestet Skavlan fredag 27. februar. Her snakket hun ut om hvorfor hun forlot den ikoniske jentegruppa Spice Girls. Video: NRK Vis mer Vis mer Vis mer

Siden har de fire andre jentene kommet med gjentatte antydninger og hint til at de igjen skulle finne sammen.

Sist gang ryktene om en gjenforening var på sitt sterkeste var i anledning jubileet for superlåten «Wannabe» i 2016. Da ytret Melanie B et ønske om å «samle troppene» for å feire. Men både Melanie «Mel C» Chisholm og Victoria «Posh Spice» Beckham meldte frafall.

- Vanskelig avgjørelse

Ifølge BBC News hadde de fem jentene et møte hjemme hos Geri i februar i år.

Melanie C fortalte BBC Radio 2 at de snakket om «muligheter og ideer», men at «ingenting var skrevet i stein». I en offisiell uttalelse skrev jentene at de «følte tiden nå var inne»:

- Vi blir alltid overveldet av å se hvor mye interesse det er for Spice Girls verden over. Vi er alle enige om at det finnes mange spennende muligheter for Spice Girls i framtida, het det videre i den offentlige uttalelsen.

Dette ga brennstoff til ryktene om en ny gjenforening, og gjennom 2018 har det flere ganger kommet nye rapporter og rykter, som igjen har forsterket troen om at Spice Girls kom til å gjenforenes. Det tok imidlertid ikke lang tid før Victoria Beckham gikk ut og avkreftet alle rykter om en eventuell gjenforening overfor Vogue.

- Jeg skal ikke på turné. Jentene skal ikke på turné, hevdet hun.

LES OGSÅ: Nå er hun blitt tobarnsmor

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer