- Spesielt at det er min sønn som står der oppe

Nils Ole Oftebro var blant de første til å gratulere da sønnen Jakob fikk jobben som Amanda-programleder.

STOLT OVER SØNNEN: Nils Ole Oftebro er stolt over suksessen til sønnen Jakob Oftebro. I kveld blir Jakob å se som programleder under Amandaprisutdelingen.  Foto: Aller Media NO
STOLT OVER SØNNEN: Nils Ole Oftebro er stolt over suksessen til sønnen Jakob Oftebro. I kveld blir Jakob å se som programleder under Amandaprisutdelingen. Foto: Aller Media NO Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Jakob Oftebro (30) har gjort stor suksess som skuespiller i Norge de siste årene. Hans store gjennombrudd var den Oscar-nominerte filmen «Kon-Tiki» fra 2012.

Til helgen skal Jakob Oftebro lede Amandaprisutdelingen fra Haugesund, dette blir andre gang han prøver seg som programleder på TV.

Hans far, skuespiller Nils Ole Oftebro (71) legger ikke skjul på hvor stolt han er av sønnen.

- Da Jakob ringte meg og fortalte det, ble jeg veldig glad, det er en stor ære å få dele den ut. Jeg har jo selv blitt nominert fire ganger og fått den to ganger, så det er både fint og litt spesielt at det er min sønn som nå står der oppe, forteller Nils Ole til bladet Her og Nå.

Pappa Nils Ole Oftebro, som selv har ledet programmer som «Fangene på fortet» og «Robinsonekspedisjonen», forteller at han var en av de første som fikk telefonen om Jakobs nye oppdrag.

- Jakob passer veldig godt som programleder. Han er utadvendt, flink og søt som sin mor og ser ikke ut som faren. Han har håret og alt!

Saken fortsetter under bildet.

FIKK SPRÅKPRIS: Jakob Oftebro fikk i 2014 foreningen Nordens språkpris. Her sammen med pappa Nils Ole Oftebro.  Foto: Aller Media NO
FIKK SPRÅKPRIS: Jakob Oftebro fikk i 2014 foreningen Nordens språkpris. Her sammen med pappa Nils Ole Oftebro. Foto: Aller Media NO Vis mer

Var redd for at sønnen ikke skulle klare det

Nils Ole har tidligere sagt til Se og Hør at han var nervøs for sønnens valg av karriere.

– Nå er jeg ikke så nervøs som jeg var til å begynne med. I starten tenkte jeg «skal du virkelig begynne med dette? Hvis du ikke lykkes, skal jeg ha det på meg?». Men nå slapper jeg mer av, det ser ut som det går virkelig bra, så jeg er veldig fornøyd.

Men sønnen Jakob har alltid visst at han ville bli skuespiller, ifølge den stolte pappaen.

– Jakob var med meg som maskot under innspillingen av «Fangene på fortet» og på flere fillmsett.

- Han har også sittet bak scenen på teaterforestillinger der jeg har spilt, så han er vokst opp med dette. Han har ønsket å bli skuespiller siden han var 10 år, har Nils Ole tidligere fortalt til Se og Hør med et smil.

Saken fortsetter under bildet.

SPILTE I OSCAR-NOMINERT FILM: I 2012 spilte Jakob Oftebro rollen som Torstein Raaby i den Oscar-nominerte filmen «Kon-Tiki».  Foto: Aller Media NO
SPILTE I OSCAR-NOMINERT FILM: I 2012 spilte Jakob Oftebro rollen som Torstein Raaby i den Oscar-nominerte filmen «Kon-Tiki». Foto: Aller Media NO Vis mer

Vært med i flere store produksjoner

I år har Jacob spilt i hele tre store kinofilmer, «Gullkysten», «Tordenskjold og Kold» og «Birkebeinerne».

Skuespilleren selv ofrer virkelig alt for rollene sine. I rollen som slavedriver i den danske filmen «Gullkysten» gikk skuespilleren ned hele 18 kilo, og han har tidligere fortalt at det var en stor utfordring, som gjorde ham ekstremt sliten.

– Først noen måneder med lite mat og jogging her hjemme, men det var først da vi kom til Ghana at det ble alvor.

- Der spiste jeg 600 kalorier om dagen og jobbet 14-timers dag. Når de andre spiste lunsj og fikk energi, ble jeg bare mer og mer utmattet, for­talte Oftebro til A-magasinet.

HISTORISK DUO: Jacob Oftebro i «Birkebeinerne» sammen med Kristoffer Hivju (37). De redder kongssønnen Håkon.
 Foto: Aller Media NO
HISTORISK DUO: Jacob Oftebro i «Birkebeinerne» sammen med Kristoffer Hivju (37). De redder kongssønnen Håkon. Foto: Aller Media NO Vis mer

Ganske raskt etter innspillingen av «Gullkysten», fikk han rollen som adelsmann i filmen «Tordenskjold og Kold», da måtte han nok en gang endre kroppsfasong og legge på seg igjen. Det var en utfordrende jobb for skuespilleren.

- Å komme hjem fra Afrika, utsultet og avmagret, og skulle spille krigshelten og adelsmannen Tordenskjold. Den gangen målte man jo status i livvidde, så jeg gikk opp masse i vekt for å få den riktige pondusen.

Helt klart en morsommere prosess enn å sulte seg, men det var voldsomt med en så stor forvandling på kort tid, sier 30-åringen til Dagbladet Magasinet.

Amandapris-utdelingen ser du på TV 2 fredag fra kl 22.15.

ENDRER KROPPSFASONG: Før innspillingen av «Gullkysten» måtte Jakob Oftebro gå ned 18 kilo. Litt senere måtte han fete seg opp for rollen som adelsmann i filmen «Tordenskjold & Kold».
ENDRER KROPPSFASONG: Før innspillingen av «Gullkysten» måtte Jakob Oftebro gå ned 18 kilo. Litt senere måtte han fete seg opp for rollen som adelsmann i filmen «Tordenskjold & Kold». Vis mer

Les også: Nå er jeg på et godt sted i livet

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer