Michelle Obama:

Spesiell detalj: - Jeg begynte å gråte

Michelle Obamas halskjede solgte i rekordfart etter tv-opptredenen.

VEKKER OPPSIKT: Da Michelle Obama dukket opp på tv-skjermen mandag var det ikke bare den tidligere førstedamens tale seerne beit seg merke i. Foto: NTB Scanpix
VEKKER OPPSIKT: Da Michelle Obama dukket opp på tv-skjermen mandag var det ikke bare den tidligere førstedamens tale seerne beit seg merke i. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere førstedame Michelle Obama (56) er ikke ukjent med å få massiv oppmerksomhet for sine moteriktige og ekstravagante antrekk.

Hun har tidligere høstet mye ros for hva hun har på seg, blant annet i desember 2018. Da dukket hun opp på scenen i Barclays Center i New York, iført et antrekk fra designermerket Balenciaga. Og det tok ikke lang tid før komplimentene strømmet inn.

GLITTER: Michelle Obamas Balenciaga-støvletter til 34 000 kroner stjal showet. Foto: NTB scanpix
GLITTER: Michelle Obamas Balenciaga-støvletter til 34 000 kroner stjal showet. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Michelle Obama laget nesten et nytt nullpunkt i motehistorien da hun troppet opp i de lårhøye glitterbootsene! Jeg fikk nesten pustevansker av begeistring! Sammen med den sitrongule satengkjolen ble det rett og slett et moteøyeblikk for historiebøkene. Nå snakker vi bare om «før og etter glitterbootsene til Michelle», uttalte KK-redaktør Ingeborg Heldal entusiastisk overfor Se og Hør den gang.

DEBATT: Denne videoen av førstedame Melania Trump (50) og ektemannen blir hyppig delt på Twitter. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Salgstallene eksploderte

Nå er det imidlertid ikke Obamas klær som vekker oppsikt, men heller tilbehøret. Mandag kveld dukket den tidligere førstedamen opp på tv-skjermen for å holde hovedtalen på den første dagen av det demokratiske landsmøtet. Og det gikk ikke upåaktet hen.

Det melder CNN.

Obama hadde for anledningen på seg et halskjede i gull fra smykkedesigner Chari Cuthberts lille smykkemerke med navn BYCHARI.

På halskjedet står ordet VOTE, som på norsk betyr STEM. Ifølge CNN er halskjedet en oppfordring til amerikanerne om å stemme ved det kommende presidentvalget i USA i november.

POPULÆRT: Det var dette halskjedet som fanget oppmerksomheten til flere av seerne. Foto: NTB Scanpix
POPULÆRT: Det var dette halskjedet som fanget oppmerksomheten til flere av seerne. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Smykkedesigneren hadde derimot ingen anelse om at Obama hadde på seg halskjedet hun hadde designet, og fikk seg dermed en stor overraskelse.

- Jeg var på kontoret mitt, og jeg satt bare der da telefonen min plutselig gikk amok med meldinger og så begynte jeg å gråte, forteller Chari Cuthbert til CNN om det store øyeblikket.

UVENTET: Michelle Obama kastet glans over Grammy-utedelingen i natt. Klipp: Thea Hope Vis mer

Måtte utvide bedriften

Cuthbert, som driver en liten smykkebutikk lokalisert i Los Angeles, forklarer at salgstallene har eksplodert siden mandag kveld, da Obama viste fram halskjedet foran millioner av tv-seere verden over.

Halskjedet, som også selges i smykkemerkets nettbutikk for 300 amerikanske dollar, som tilsvarer rundt 2600 norske kroner, ble bestilt av nesten 2000 mennesker på bare tolv timer etter Obamas tale.

Prisen har imidlertid blitt satt opp etter at etterspørselen økte, og kjedet ligger i skrivende stund til salgs for 3300 norske kroner.

På bakgrunn av den økende etterspørselen har den unge smykkedesigneren også sett seg nødt til å utvide staben sin, samt søkt hjelp fra andre smykkedesignere. Dette i et forsøk på å tilfredsstille den store etterspørselen etter halskjedet - som normalt tar tre til fire uker å lage.

Michelle Obamas stylist, Meredith Koop, forklarer overfor CNN at halskjedet ikke bare var en del av Obamas antrekk, men påpeker at det var drivkraften for hele «looken».

- Jeg bygde alle de mulige antrekkene rundt halskjedet. Da jeg bestilte det, visste jeg at det måtte være midtpunktet, uttaler Koop, og legger til at Obama likte halskjedet svært godt.

KANONBALL: Da James Corden og Michelle Obama inviterte til kanonball, gikk det hardt utover enkelte. Video: Viaplay Vis mer

Hyller Obama

På den offisielle Instagram-profilen til BYCHARI har det blitt delt et bilde av Michelle Obama med det nå mye omtalte halskjedet. I innlegget blir det rettet en stor takk til den tidligere førstedamen.

«Michelle Obama er en av de mest innflytelsesrike kvinnene på denne planeten - for ikke å snakke om stilikon. Å si at vi er inspirert av hennes dedikasjon til å hjelpe andre og løfte opp kvinner og minoriteter ville vært en underdrivelse. Vi er så beæret over at hun valgte å bruke VOTE-halskjedet på den demokratiske nasjonale konferansen i 2020», heter det i innlegget.

«Takk til Michelle Obama og hennes utrolige stylist Meredith Koop for denne muligheten som man bare får en gang i livet», heter det videre.

LES OGSÅ: Slik setter de fart på romanseryktene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer