SPENNING: Kurt Wallander  (i Rolf Lassgårds skikkelse) byr på spenning på statskanalen denne påsken.
SPENNING: Kurt Wallander (i Rolf Lassgårds skikkelse) byr på spenning på statskanalen denne påsken. Vis mer

Spenning og grøss til påske

TV-kanalene har mange godbiter å by på i ferien...

SEHER.NO: Ingen god påske uten spenning og grøss? Da er årets tv-program noe for deg.

Påskeprogrammet kan nemlig by på alt fra romantiske komedier, som "Notting Hill" med Hugh Grant og Julia Roberts (TV 2), og action i "Tomorrow never dies" med Pierce Brosnan (TV3),  til mord i kaldt blod i den svenske tv-serien Wallander "Pyramiden" (NRK).

Men dersom det er nerveprirrende krim du søker er NRK og TV 2 kanalene for deg i helligdagene.

Les mer om påskens tv-program i Sehers tv-guide

Brutal seriemorder
TV 2 kan nemlig by på den skotske barskingen John Hannah (45) i deres påskeserie "Kaldt Blod".

Den britiske spenningsserien byr på intelligent kvalitetskrim der en brutal seriemorder (Matthew Kelly) bestemmer seg for å avsløre hvor hans yngste offer ligger begravd.

Politietterforsker Eve Granger (Jemma Redgrave) får så i oppgave å avhøre den psykopatiske drapsmannen, samtidig som ekskjæresten og den tidligere fengselsfuglen Jake Osbourne (John Hannah) kommer tilbake i livet hennes.

Dramatikk og spenning fra begynnelse til slutt med andre ord.

"Kaldt Blod" sendes mandag til fredag i ferien.

Svensk spenning
Også NRK satser stort på spenning og grøss i påsken.

Først ut er Kurt Wallander i Rolf Lassgårds skikkelse i tv-filmen "Pyramiden", basert på Henning Mankells populære roman. Her etterforsker Wallander det som ser ut til å være en konflikt mellom to narkotikaligaer, samtidig som han må ta et voldsomt oppgjør med hendelser i sin egen fortid.

NRK satser også på britisk spenning i påsken. I miniserien "Trial and Retribution" møter tv-seerne politietterforskerne Mike Walker (David Hayman) og Roisin Connor (Victoria Smurfit) som skal løse mordgåter. I den ene episoden finner en mor sin lille jentebaby død i sengen sin, og i den andre episoden blir politisjefen og hans kone drept.

NRK1 viser den 13. og 14. i rekken av miniserien, og hver er på to episoder som sendes èn og samme kveld.

Men påskespenningen på statskanalen tar ikke slutt der.

For skjærtorsdag og langfredag sendes også en britisk nyinnspilling av kriminalhistorien "Med overlegg", basert på Francis Iles roman fra 1930. Her møter man da den sjarmerende og kvinnekjære doktoren Edmund Bickleigh (Ben Miller), som bestemmer seg for å rydde sin kone av veien.

I tillegg blir det et gledelig gjensyn med kriminalsjef Foyle (Michael Kitchen), som får boltre seg på NRK1 påskeaften og 1. og 2. påskedag.

Les mer om påskens tv-program i Sehers tv-guide

LES OGSÅ: - Alternativ påskeferie