Spellemann-vinner dømt for sex med 15-åring

Den profilerte musikerenmå betale jenta erstatning.

Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Den prisvinnende artisten i 30-årene har mottatt Spellemannsprisen og er en profilert musiker. Nå er han dømt til betinget fengsel i 30 dager med en prøvetid på to år.

I tillegg må han betale jenta 20.000 kroner i oppreisningserstatning. Saksomkostninger på 6000 kroner kommer på toppen av dette.

Forholdet strekker seg tilbake nesten åtte år, men det ble ikke anmeldt før i april 2011. Musikeren ble nylig dømt.

Artisten skal i forbindelse med et arrangement ha kommet i kontakt med jenta som den gangen var 15 år og elleve måneder. Hun jobbet da som frivillig funksjonær. På kvelden var det nachspiel på hotellrommet til artisten. Jenta kom dit sammen med en venninne som også var frivillig funksjonær og som den gangen var 18 år. Den fornærmede jenta skal ifølge dommen også ha forklart at hun beundret artisten og synes han var en svært god musiker og at han var sjarmerende og kjekk. Totalt var det cirka 5–7 personer i rommet på nachspielet, men da de andre gjestene gikk ble fornærmede igjen. Deretter hadde de frivillig seksuell omgang.

Retten finner det formildende at tiltalte erkjenner å ha hatt seksuell omgang med den unge jenta og at dette var frivillig fra hennes side. Artisten og jenta møttes også igjen ved en senere anledning og hun ble da med musikeren hjem og de lå sammen, ifølge dommen.

Artisten har gjort det klart at han ikke var klar over at fornærmede var under 16 år. Den dømte musikeren forklarte i retten at han spurte henne hvor gammen hun var. Fornærmede skal da ha svart at hun var 18 år.

Jenta har ikke kunnet huske at hun opplyste at hun var 18 år, men innrømmet at hun ønsket å framstå eldre enn det hun faktisk var. Det er også framlagt bilder av fornærmede som er tatt sommeren 2004. Etter rettens vurderinger framstår hun ikke eldre enn det hun var.

I 2010 måtte også jenta ta en pause fra studiene. Hun flyttet da hjem til foreldrene. Hun forsto da etter hvert at det artisten hadde gjort mot henne var ulovlig og bestemte seg for å anmelde forholdet til politiet.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer