Sean Spicer på Emmy-utdelingen

Sparket mot Trump etter å ha jobbet for ham

Tidligere pressesekretær Sean Spicer dukket opp på scenen.

SJOKKERTE SEERNE: Sean Spicer, tidligere ansatt som Trumps pressesekretær, dukket plutselig opp på scenen under utdelingen av Emmy-prisene natt til mandag. Video; NTB Scanpix. Foto: Buckner/ Variety/ REX/Shutterstock/ NTB Scanpix. Vis mer

(Seoghør.no): Det er komiker Stephen Colbert som leder årets stjernespekkede Emmy-utdeling. Han er kjent for å sparke hardt mot diverse instanser, og har blant annet valgt å gå hardt ut mot Donald Trump ved flere anledninger.

Han sparte ikke på kruttet natt til mandag heller, men noe av vitsingen valgte han å få andre til å gjøre. Tidlig i programmet introduserte han nemlig ingen ringere enn Sean Spicer, som tidligere i år var ansatt som Donald Trumps pressesekretær.

Han kom rett og slett rullende ut på scenen, på noe som kunne minne om podiet vi normalt sett så han bak før han tidligere i år gikk av. Publikum måpte mens Spicer gradvis entret scenen, og de ble heller ikke skuffet da de hørte hva han hadde å si. Det skriver Variety.

Sparket mot gamlesjefen

- Dette er det største publikumet som noen gang har sett Emmy-utdelingen, både i person og rundt om i verden.

Spøken var et spark mot såkalte «alternative fakta», et begrep som pressesekretær Kellyanne Conway fant opp etter innsettelsen av Donald Trump.

Journalist Chuck Todd anklaget den 22. januar i år Spicer for å ha løyet om hvor mange som faktisk var på innsettelsen av Trump. Conway svarte på påstandene om løgn ved å heller omtale utsagnet til Spicer som «alternative fakta».

Selv om Colbert i noen sekunder kunne senke skuldrene og la noen andre ta seg av de humoristiske innslagene på scenen, var han rask med å vitse da Spicer var ferdig.

- Melissa McCarthy, alle sammen, ropte han til publikum.

Dette var en referanse til nevnte komikeres parodi av Spicer i det populære humorprogrammet «Saturday Night Live» - som i hele år har sparket hardt mot sentrale skikkelser i Trumps apparat.

Det var i juli at Spicer valgte å forlate sin stilling som Trumps pressesekretær. Han skal ha gått av i protest mot at Trump valgte å ansette Anthony Scaramucci, som for øvrig heller ikke er ansatt i Det hvite hus lenger.

Sistnevnte ble ansatt som kommunikasjonsdirektør for Det hvite hus, noe Spicer ser på som en stor feil. Scaramucci har bred erfaring som pengeinnsamler for politikere, deriblant Mitt Romney under sistnevntes presidentkampanje i 2012.

Siden mai i fjor har Scaramucci vært en av Trumps nærmeste rådgivere. Han ble sparket fra sin stilling som kommunikasjonsdirektør etter to uker i stillingen.

Sarah Huckabee er for øvrig ansatt som pressesekretær, i Spicers gamle stilling.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Kyssedrama

Dette er ikke den eneste snakkisen fra nattens sending. Da Alexander Skarsgård (41) vant en Emmy-pris for sin rolle i HBO-suksessen «Big Little Lies», var stemningen stor i Microsoft-arenaen i Los Angeles. Som seg hør og bør klemte han mange av vennene og skuespillerne rundt seg, men det kan hende han lot seg rive litt for mye med.

Han kysset nemlig motspilleren Nicole Kidman (50), som var på utdelingen med ektemannen Keith Urban (49), på munnen. Det reagerer flere på.

Flere medier, blant andre amerikanske People, har omtalt kysset. Det er klart at man blir blid av å vinne sin første Emmy, men det virker ikke som om seerne var forberedt på kysset - som nå har blitt en real snakkis.

Les mer ved å klikke på artikkelen under: