Spår kappløp mellom Norge og Sverige

Internasjonale Grand Prix-fans tror det blir jevnt for nabolandene.

KONKURRENTER: Tooji og Loreen blir av flere fans og journalister sett på som sikre kort i semifinalen torsdag kveld.  Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen/SVT
KONKURRENTER: Tooji og Loreen blir av flere fans og journalister sett på som sikre kort i semifinalen torsdag kveld. Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen/SVT Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
BAKU (SEOGHØR.NO): Journalister og Eurovision-fans fra hele verden samler seg nå i Baku for å heie på sine favoritter. Eurovision-nettstedet ESC Today har spurt folk fra hele verden hvem de tror vil kvalifisere seg i torsdagens semi-finale.

- Norge og Sverige! er det mange som svarer.

Også flere journaliser Seoghør.no har snakket med i Baku tror Norge vil gjøre det bra i semi-finalen og vil sikre seg en plass i finalen lørdag 26.mai. 

Grand Prix-ekspert Per Sundnes har tidligere sagt at han tror Tooji vil sjarmere Europa med sin mystikk og internasjonale appell.

Svenskenes håp Loreen er spådd som favoritt av mange store bookingselskaper og mange har lagt merke til henne spesielle og kunstneriske stil.

Loreen (28) er født Lorine Zineb Noka Talhaoui og ble kjent i Sverige i 2004 da hun deltok i «Idol». Hun deltok også i fjor i svenske Melodifestivalen, men ble da ikke kvalifisert til finalen.

Tooji vil gjerne havne i en finale med Sverige.
 
- Mitt mål er å komme til finalen sammen med fantastiske Loreen! Da blir det et nordisk fyrverkeri av en fest på scenen med både Danmark, Island, Sverige og Norge, sier han.

Den svenske deltageren har fått mange fans i Norge, men Tooji har så langt blitt dårlig mottatt av svenskene.

Også serbiske Zeljko Joksimovićs romantiske ballade er en stor favoritt.

Per Sundnes har tidligere pekt ut Russlands seks bestemødre Buranovskiye Babushki, rumenske Mandinga og Loreen som Toojis største konkurrenter i den store sangkonkurransen.
   

Se semifinalen på NRK 1 klokka 21.00. Se Seoghør.nos TV-guide her.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Sjekk hvem som er klar for Eurovision!   Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer