Spanderer ferie på «Mesternes Mester»-familiene

I tillegg til pengehonoraret, spanderer NRK én ukes ferie på deltagernes familier.

ÅRETS DELTAGERE: F.v. Ailo Gaup, Halvard Hanevold, Frode Rønning, Finn Christian Jagge, Lene Jenssen, Kay Arne Stenshjemmet, Frode Estil og foran f.v.: Siren Sundby, Trine Haltvik, Liv Grete Poirée og Jorunn Horgen.  Foto: Jan Kvalheim, Rubicontv/NRK
ÅRETS DELTAGERE: F.v. Ailo Gaup, Halvard Hanevold, Frode Rønning, Finn Christian Jagge, Lene Jenssen, Kay Arne Stenshjemmet, Frode Estil og foran f.v.: Siren Sundby, Trine Haltvik, Liv Grete Poirée og Jorunn Horgen. Foto: Jan Kvalheim, Rubicontv/NRK Vis mer
SEHER.NO: Tredje sesong av «Mesternes Mester» er i full gang på NRK, hvor tidligere motocrosskjører Ailo Gaup (31), tidligere seiler Siren Sundby (28) og eks-alpinist Finn Christian Jagge (44) er noen av deltagerne.

VG har tidligere avslørt at deltagerne får 90.000 kroner for å delta i serien, men ifølge det Seher.no kjenner til, får idrettsheltene også andre honorarer.

- I alle tre sesonger har vi gitt deltagerne tilbud om å få besøk av familien i én uke.  Så er det opp til den enkelte deltageren om de ønsker å benytte seg av tilbudet, sier «Mesternes Mester»-produsent Mattis Koppang. Han jobber i selskapet Rubicon, som produserer serien for NRK.


Koppang vil ikke kommentere hva slags pengebeløp de tidligere idrettsutøverne får for å delta i serien, men han bekrefter imidlertid at ferieturen blir spandert på familiemedlemmene.

- Vi dekker reisekostnadene for de av familiene som ønsker å komme ned, sier Koppang til Seher.no. 

Flere av årets deltagere benyttet seg av ferietilbudet, og i en av episodene får publikum blant annet se at Jagge får besøk av kona i varmen på Kypros.

- Alle de norske deltagerne fikk tilbud om besøk av familien i løpet av innspillingen. Da arrangerte vi en familiedag hvor de kunne hygge seg med sine. Finn Christian Jagge fikk blant annet besøk av datteren og kona, mens Ailo Gaup hadde besøk av Anne Rimmen. Men familiene kom aldri til deltagerhuset, og det var det ingen som hadde problemer med. Alle hadde forståelse for at der skulle det være fullt fokus på konkurransen, sier, sier Sidsel Linden som er presseansvarlig for NRK-programmet til Seher.no.

Mandag var det premiere på den svenske versjonen av «Mesternes Mester», hvor den tidligere alpinstjernen Ingemar Stenmark er en av deltagerne. Men TV-kanalen SVT måtte jobbe hardt for å få han med i programmet. Til Expressen avslører Stenmark nemlig at han krevde at både samboeren og datteren fikk være med til Kypros under innspillingen.

- Min samboer Tarja og vår datter Iza som er tre og et halvt år fikk være med. Det var den eneste muligheten, ellers hadde det ikke gått, sier han til den svenske avisen.

I Norge har NRK sluppet å forholde seg til denne problemstillingen, ettersom ingen av deltagerne har stilt slike krav.

- Vi har aldri opplevd at noen har satt det som krav, så vi var vært heldig å slippe den problemstillingen. Men det er nok fordi vi har spilt med åpne kort hele veien. Innspillingen varer i omtrent en måned, og deltagerne må på forhånd forplikte seg til å være borte fra familie og jobb den perioden, sier Koppang til Seher.no.

Han forteller at produksjonen er svært fornøyd med årets konkurrenter.

- Det er ingen av deltagerne som har stilt spesielle krav for å være med. De som takker ja, har alle hatt lyst til å være med i programmet, og har ikke måttet ikke overtales. Det tror jeg også skinner gjennom på TV-skjermen. Vi har hatt en positiv dialog med alle årets deltagere, og vi er veldig fornøyde med castingen.

Stenmark skal ifølge Expressen ha vært den eneste av de svenske deltagerne som fikk ta med familien under innspilling. Samboeren og datteren bodde å på et annet hotell i nærheten av deltagernes hotell, og traff hverandre når det var fritid. Programmet ble spilt inn i løpet av tre og en halv uke på Kypros i september 2010, og skal sendes på SVT fram til mai.

Det var tidligere skiskytter Liv Grete Skjelbreid Poirée (36) som måtte forlate den norske versjonen av «Mesternes Mester» først. Og til Seher.no har 36-åringen fortalt at hun syntes det var tøft å reise fra ektemannen Raphael og parets tre døtre, Emma, Anna og Lena for å være med på TV-programmet.

- Jeg savner alltid familien uansett hvor lenge jeg er borte.
 
Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Det ble noen tårer