Spa deg ned i Østen

Du har ikke koblet skikkelig ut i ferien før du har vært på spa. I Sørøst-Asia får du solide doser balsam for sjelen til en brøkdel av prisen hjemme.

Foto: Se og J
Foto: Se og J Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Slapp av!


Ferie er jo avkobling og rekreasjon, og hva passer vel da bedre enn å toppe standferien med skikkelig spa-luksus? Vi har reist Thailand og Sørøst-Asia på kryss og tvers, og testet utallige steder. Alt fra små bortgjemte perler til de store og påkostede anlegg.

Bare for damene sier du? Kanskje med unntak av Petter Stordalen, David Beckham og gutta i Great Garlic Girls? Så feil kan man ta. På vår runde traff vi faktisk FLERE gutter enn jenter, så det er ingen fare for å bli "eneste hane i kurven". Så neste gang er det ingen grunn til å la fruen gå alene...


På de neste sidene kan du lese om de spa'ene som ble "best i test" på vår reise. Len deg tilbake og nyt...


Terningkast 5Dyrt og deilig

Mandarin Oriental

Hvor: Chiang Mai, Thailand

Stedet: Meget innbydende private behandlingsrom i gjennomført thaistil. Hele anlegget oser av luksus og velvære.

Behandlingen: Rett og slett ”top of the line”! Servicen og kvaliteten på behandlingene var av en annen verden. Vi sovnet etter fem minutter av oljemassasjen.

Priser: 1 time oljemassasje kr 800. Spa-pakke 2,5 time fra kr 1300.

Konklusjon: Spaet ligger i det nybygde hotellanlegget Mandarin Orientel, som er en opplevelse i seg selv. Virkelig stedet for de store begivenheter, men stive priser trekker ned. Hørte vi bryllupsreise?

Vil du vite mer: www.mandarinoriental.com


Terningkast 6Best I test?

Sofitel Royal Angkor

Hvor: Siem Reap, Kambodsja

Stedet: Et nydelig spa-anlegg, med fantastiske behandlingsrom. Men bestill et VIP-rom (10 US ekstra) og du kan tilbringe hele dagen i din lille private oase med eget jazzuci, steambad, oljebad og sauna. Vel verdt pengene!

Behandlingen: Flinke massører, men du må selv regulere hvor hardt du ønsker at de skal utføre behandlingen.

Priser: 1 time oljemassasje kr 230. Spa-pakke 2,5 time fra kr 650.

Konklusjon: Kjøper du deg en spapakke her samt oppgraderer deg til et VIP-rom, kan vi garantere deg (og gjerne din kjære) en uforglemmelig opplevelse. Og snaue 700 kroner er verdt hvert eneste øre!!!

Vil du vite mer: www.sofitel.comTerningkast 5Luksus i vannkanten

Chang Park Resort & Spa

Hvor: Koh Chang, Thailand

Stedet: Ligger fantastisk til, under suset fra palmene - helt nede i vannkanten. Anlegget er åpent så du kan nyte utsikten over havet mens du får din tilmålte tid med luksus. Det eneste som trekker ned fra sekseren, er at de to behandlingsrommene ikke står helt i stil med resten av anlegget.

Behandlingen: Kanskje testens aller beste oljemassasje, og de varmeste hendene vi noen gang har kjent! Magisk!

Priser: 1 time oljemassasje kr 130. Spa-pakke 2,5 time fra kr 320.

Konklusjon: Er du en av de mange som i år har bestilt vintervarme på Koh Chang – anbefaler vi på det sterkeste et besøk på dette stedet. Kombiner besøket med å tilbringe resten av dagen på øyas kanskje fineste og roligste strand, som altså ligger 4 meter unna…

Vil du vite mer: www.changpark.co.th


Terningkast 5Tilbake til naturen

Tamarind Springs

Hvor: Koh Samui, Thailand

Stedet: Ligger fantastisk til i en skråning rett bak Koh Samuis beste strand, Lamai. Hele anlegget er bygget rundt områdets karakteristiske store, glattslipte steiner. Utrolig hvordan de har klart å få alt til å smelte inn på en så flott måte. Dette er virkelig ”back to nature”. Et veldig imponerende – og veldig annerledes spa…

Behandlingen: Har utviklet en del egne metoder, og kombinerer gjerne elementer fra thaimassasjen med klassisk massasje. En av stedets spesialiteter, som absolutt anbefales, er behandlingen ”stone on Samui”. Her bruker de oppvarmede, vulkanske steiner som trykkes inn mot kroppen.

Priser: Selger kun pakker. 2,5 time fra kr 300.

Konklusjon: Her er du garantert en annerledes opplevelse! Koh Samui har mange bra spa – med dette er det mest særegne. Men dette er ikke stedet for en times massasje - her må du ha tid! Dra hit i tre-firetiden og se sola gå ned…

Vil du vite mer: www.tamarindretreat.comTerningkast 5Edens hage

Hide Away Day Spa

Hvor: Phuket, Thailand

Stedet: Som navnet tilsier, ligger dette spaet litt bortgjemt, sør på Bang Tao stranden. Men når du først finner frem, er det en tropisk oase som møter deg. Det er kun private behandlingsrom, som alle ligger med utsikt over en liten innsjø. Her har du også privat aromabad og omkledningsrom. En god start her begynner i den fantastiske urtesaunaen, før du vrenger av deg fillene og dupper deg i kaldkulpen og lar det lille vannfallet skylle gjennom håret ditt.

Behandlingen: Erfarne og veldig flinke massører sørger for noen avslappende timer. Vår anbefaling blir ”body-wrap” med aloe vera. En innertier for nordisk hud som har fått et vel brått møte med Thailands stekende sol.

Priser: 1 time oljemassasje kr 200. Spa-pakke 2,5 time fra kr 320.

Konklusjon: Her er det velvære som står i fokus. Ikke noe påtatt over luksusen som møter deg. Og de som finner frem hit, er folk som vet hva de vil ha. Steder, som er Phukets eldst spa, har overlevd i 20 år, kun på folks anbefalinger. Og prisene er godt under tilsvarende steder i Phuket.

Vil du vite mer: www.phuket-hideaway.comTerningkast 5Urtehagen

Tropical Herbal Spa

Hvor: Ao Nang, Krabi, Thailand

Stedet: Spaet er bygd opp rundt stedets svømmebasseng. Her er du velkommen til å tilbringe hele dagen under palmene i den deilige tropiske hagen og i steambadstuen. Forfriskninger og lunsj serveres direkte på solsengen. Behandlingsrommene er delvis åpne med utsikt over hagen. Alt er gjennomført i thaistil med avdempet luksus.

Behandlingen: Her tok vi tradisjonell thai-massasje, og det var ikke noe tvil om at de visste hva de drev på med! De var også veldig opptatt av å spørre hvordan det var, sånn at vi kunne få korrigert hvis vi synes det var for brutalt. Vi følte oss som nye og bedre mennesker etterpå.

Priser: 1 time oljemassasje kr 190. Spa-pakke 2,5 time fra kr 500.

Konklusjon: Dette er innertier for deg som ønsker en avslappende dag, gjerne kombinert med sol og bading. Perfekt for par som vil skjemme seg bort litt. Og verdt hver en krone!

Vil du vite mer: www.spakrabi.comTerningkast 6Best i byen!

The Grande Spa

Hvor: Bangkok, Thailand, på Sheraton Grande Sukhumvit

Stedet: Dette spaet ligger i Sheraton og er drevet av firmaet Ytsara, som leverer spakonsepter og produktet til mange eksklusive steder. Innredningen er gjennomført i tradisjonell thai-stil. Samtlige behandlingsrom inneholder privat badekar samt dusj og toalett.

Behandlingen: Testens beste massasje! Samtlige massører her er utdannet på Wat Poo, som er det eldste og beste stedet for opplæring i tradisjonell asiatisk massasjeteknikk. Under vår to timers behandling, løftet hun ikke hendene fra kroppen en eneste gang. Vi anbefaler urtemassasje, hvor to oppvarmede utreposer trykkes mot kroppen før den tradisjonelle oljemassasjen.

Priser: 1 time oljemassasje kr 380. Spa-pakke 2,5 time fra kr 700.


Konklusjon:
Jo da – prisene er i øvre sjiktet. Men da vi kom ut derfra, følte vi likevel at det var verdt hver krone. Kjøp en halv- eller heldagspakke, som også inkluderer lunsj. Og ta deg tid til å bruke stedets alle fasiliteter. Og kontrastene blir jo enorme, når man er i en pulserende og kaotisk storby som Bangkok – og så får oppleve den totale ro og avslapning som på dette stedet…

Vil du vite mer: www.starwoodhotels.com/spacollection
Ikke bare for fruen

Under våre utallige spa-besøk rundt om i Østen, er det ingen overdrivelse å si at vi møtte flere gutter enn jenter. Japanere, koreanere og thaier har alle lange tradisjoner for avslapning og det å ta vare på kroppen sin. Så neste gang det ymtes frempå med at ”det skulle vært deilig med et spa-besøk”, er det ingen grunn til ikke å slenge seg på. Det er ingen fare for at du blir den eneste mannen der.
Vondt skal vondt fordrive

Husk at selv om du er i Thailand, er du ikke pålagt å velge thaimassasje. Denne massasjeformen er ganske hardhendt og brutal, og ikke nødvendigvis det beste alternativet hvis det er avslapning du ønsker.

Prinsippene i thaimassasje er nemlig vel så mye behandling som avslapning. Men har du lyst til å prøve, har du alltid mulighet til selv å bestemme hvor hardt massøren skal gå til verks. Men for solbrent hud, er den absolutt ikke å anbefale. Da bør du heller satse på en oljemassasje eller en aloe-vera-wrap (innpakking).
Østens hemmeligheter

Spa og velvære er liksom blitt synonymt med østen. Men hva er så spesielt med disse asiaterne – og hva er det de gjør som vi liksom ikke får helt til her hjemme. Vi tok en prat med Florence Jaffre fra firmaet Ytsara, -som blant annet utvikler spa-konsepter for Sheraton og Four Seasons - for å høre hemmeligheten bak…


1: Omtanken og tiden de bruker på sine kunder. Alltid vennlig velkomst. De bryr seg faktisk om at du har det bra!

2: Hele opplevelsen, med dekorasjoner, detaljer og ikke minst lukten. Det skal lukte Asia.

3: Alle ritualene knyttet til behandlingene. Gode spa har egne rom hvor de ansatte kan meditere og ”lade opp” slik at de kan yte 100 % for kundene.

4: Alle de naturlige råvarene. De har tradisjon for å bruke tre, blomster og helbredende planter fra sin mangfoldige flora.

5: Opplevelsen av luksus og velvære.

6: Og så prisene så klart! Å skjemme seg bort i Asia koster bare en brøkdel av hva det ville ha kostet hjemme…
Ta Østen med hjem

Har du lyst på en forsmak, eller kanskje forlenge minnene fra årets østenferie? Det fullt mulig å lage ditt eget lille ”østen-spa” hjemme. Men før du starter: Skru av mobilen, demp lyset og sett på noe rolig bakgrunnsmusikk. Her er vårt forslag til en romantisk spa-dag for to.

1 – Begynn med et urte- eller aromabad. Du kan enten kjøpe en bade-te-pose eller aromaoljer som du putter i badekaret. Ylang Ylang, Lavendel og lotus er avslappende, mens citrus, eucalyptus og lemongras er oppkvikkende. Du bør minst sitte i 20 minutter. Ta evt. En kald dusj midt i, hvis du ikke klarer å sitte så lenge.

2 – Ta en ”bodyskrubb” – gjerne med lemongras, som er den ultimate duften av Thailand. Jobb den godt inn og la den sitte på i 10 minutter, gjerne i en wrap. Skyll av.

3 – Så begynner massasjen. Kjøp to ”urteballer” samt en massasjeolje dere begge liker. Urteballene varmes opp under damp, og trykkers forsiktig inn mot kroppen. Husk at de er ganske varme, så trykk kort og raskt i begynnelsen. Så tar du LITT olje i hendene og begynner massasjen. Og husk – du trenger ikke være så flink for at det skal være godt. Ikke glem føtter og fingre…

4 – Avslutt med å legge en ansiktsmaske. Bør sitte på i 10–15 minutter, men unngå området rundt øynene. Skyll av med lunkent vann.

5 – Du må gjerne avslutte med en dusj, men ikke bruk såpe. Ta på deg en badekåpe og lag en utrete som drikkes kald. Sett på deilig musikk, og slapp av i en halvtime.

God fornøyelse!


Firmaet Ytsara har spesialisert seg på å utvikle egne spa-konsepter med tilhørende produktserier. Alle produktene er basert på ingredienser hentet fra Østen. Så vil du skape din egen, helt spesielle, Østen-stemning hjemme, er dette flotte produkter som vi kan gi våre varmeste anbefalinger. Her får du Østens lukter og sanseopplevelser rett hjem i stua.

www.ytsara.com

Produktene kan bestilles på e-post, direkte fra den norske importøren: [email protected]–kroppspleie.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer