SOVNET INN: Ole-Jørgen Nilsen sovnet stille inn på sykehus søndag kveld.
SOVNET INN: Ole-Jørgen Nilsen sovnet stille inn på sykehus søndag kveld. Vis mer

Sovnet stille inn

"Hotel Cæsar"-stjernen Ole-Jørgen Nilsen døde søndag kveld.

SEHER.NO: Ole-Jørgen Nilsen har i flere år vært en av landets store skuespillerprofiler, men er nok mest kjent for det norske folk gjennom rollen som Hans Fredrik Rosenkrantz i "Hotel Cæsar" på TV 2.

Sent søndag kveld sovnet den 72 år gamle skuespilleren stille inn på sykehus, hvor han ble brått innlagt etter å ha returnert fra ferietur i Spania med sin kone, skuespiller Kari Rasmussen (72), skriver
Kjendis.no.

72-åringen har i flere år hatt lidelsen Bekhterevs, som er en kronisk revmatisk betennelse som ofte angriper kjeveledd, skuldre, hofter og knær. Likevel har han klart å holde skuespillerkarrieren gående i mange år.

Nilsen debuterte som skuespiller ved Nationaltheateret i 1959, og ble senere også sjef for samme teater.

Sammen med Ellen Horn og Sverre Rødahl ledet han teateret fra 1988-99.

Og Horn, som nå er leder for Riksteatret, mener savnet etter Nilsen vil være stort.

- Det er så sørgelig. Ole-Jørgen var en nær venn som jeg har jobbet sammen med i mange år. Vi feiret 20-årsjubileum her i vår. Jeg er fryktelig glad for at jeg fikk fortalt ham hvor mye han betydde for oss den gangen, som autoritet og læremester, sier Horn til Kjendis.no.

Ifølge Agnethe Haaland, leder i norsk skuespillerforbund, var Nilsen en super kollega.

- Ole-Jørgen var skuespillernes skuespiller. En super kollega som visste å holde de unge i ørene. Han var en mann som sa fra og som ryddet opp. Vi trenger slike blant oss og han er et stort savn, sier Haaland til Kjendis.no.

Også Nilsens Cæsar-kolleger synes det er svært trist at scenelegenden nå er gått bort.

- Det var veldig synd å høre. Det er en herlig mann som har gått bort, som har satt store spor etter seg i teaterverdenen. Han var helt fantastisk å jobbe med. Det er en grunn til at man kaller slike som han en profesjonell skuespiller. Han var veldig flink, sier Kim-Daniel Sannes, som spiller Storm, til Seher.no.

Ingrid J. Nordby (28), som spilte Benedicte, sluttet i såpeserien i fjor, men rakk å få et nært forhold til Ole-Jørgen.

- Det var kjempetrist å høre at Ole-Jørgen har gått bort, sier hun til Seher.no, og legger til:

- Jeg har snakket mye med ham om kjærlighet og forhold. Han var utrolig generøs og fantastisk. Ole-Jørgen var en ung sjel som aldri fornektet seg, og virkelig levde livet. Han har ikke sittet stille og latt livet passere forbi.

SJEF: De nye lederne for Nationaltheatret 1988 - Sverre Rødahl, Ellen Horn og Ole Jørgen Nilsen. Foto: SCANPIX
SCENEVANT: Her er Nilsen under feiringen av Henki Kolstads 40 års jubileum som skuespiller med en forestilling av Den Gjerrige på Nationaltheatret. Foto: SCANPIX
BEGYNTE TIDLIG: Ole Jørgen Nilsen debuterte ved Nationaltheateret allerede i 1959. Foto: SCANPIX
IBSEN: Nilsen var med i utallige stykker og oppsetninger. Her med Wenche Foss fra Ibsen-stykket Rosmersholm på Nationaltheatret. Foto: SCANPIX
HYLLET: I 2000 mottok Ole-Jørgen Nilsen Per Aabels ærespris av prisutdeler Wenche Foss på Nationaltheatret. Foto: SCANPIX
GODE VENNER: Nilsen og Wenche Foss var gode venner og kolleger, og spilte sammen i flere oppsetninger. Foto: SCANPIX
PÅ P2: Her med Mona Hofland. Foto: Scanpix
GIFT: Nilsen var gift med skuespiller Kari Rasmussen. Foto: SCANPIX