Daisy Edgar-Jones:

Sov ikke før sexen

- Det er vanskelig å forstå at «Normal People» har blitt så stort, sier skuespiller Daisy Edgar-Jones.

NORMAL PEOPLE: Serien «Normal people» har blitt en stor snakkis, men nå er det en detalj som fansen har fått totalt oppheng i. Video: Rød Løper Vis mer
Publisert

Daisy Edgar-Jones har over natta blitt en superstjerne med Hulu-suksessen «Normal People». Serien har blitt en av BBC nett-TVs mest etterspurte serier, med over 16,2 millioner som ønsket å se serien, ifølge Irish Post. Her hjemme kan du se den på NRK.

Men berømmelsen og braksuksessen har derimot ikke gått til hodet på den 22-år gamle skuespilleren, snarere tvert imot. I et intervju med Porter Magazine sier Edgar-Jonas at hun ikke føler at suksessen er ekte.

- Alt er jo på telefonen, så det føles ikke så ekte. Hvis jeg skrur den av så er jeg bare inne og da har ikke så mye forandret seg. Det er vanskelig å forstå at det har blitt så stort, sier hun.

SPILLER KJÆRESTER: Daisy Edgar-Jones og Paul Mescal faller for hverandre i Normal People. Foto: NRK
SPILLER KJÆRESTER: Daisy Edgar-Jones og Paul Mescal faller for hverandre i Normal People. Foto: NRK Vis mer

Mange sexscener

I serien spiller hun den skarpsindige Marianne. Hun kommer fra en rik familie, er upopulær og står utenfor det sosiale miljøet på skolen, som er dominert av elever fra arbeiderklassen.

Serien har blitt rost opp i skyene for hvordan den tolker to 18-åringers, populære Connell og einstøingen Marianne, hemmelige forelskelse og begjær på tvers av samfunnslag. «Normal People» handler om klasseforskjeller og sosialt utenforskap, men seriens mange sexscener er trolig det som har vekket mest oppsikt.

Det er ingen hemmelighet at det er drøssevis med sexscener i «Normal People», og Edgar-Jones har tidligere avslørt at det ikke bare har vært enkelt for kjæresten Tom å se henne i het omfavnelse med motspiller Paul Mescal.

- Han beit tennene sine fast, men nå har han i det minste sett det, har 22-åringen tidligere uttalt om kjærestens første møte med seriens sexscener.

NORMALT: NRK-serien «Normal people» har høstet mye skryt, både i inn- og utland. Og det er ikke uten grunn. Video: HULU/Rød Løper Vis mer

Som et stunt

Serieskaperne hyret inn intimitetskoordinator Ita O'Brien til å hjelpe med de mange intime scenene. Paul Mescal sier i sitt intervju med Porter Magazine at det var befriende med profesjonell hjelp.

- Det var verken meg eller Daisy sitt ansvar å bestemme hva som var passende. Vi ble fortalt hva vi skulle gjøre. Den første fredagen den første uka hadde vi en hel dag med bare sexscener. Vi var utrolig nervøse. Jeg sov ikke natta før, sier Mescal.

Edgar-Jones sammenligner sexscenene med filmatisk slåssing.

- Man trenger beskyttelse for det er et stunt, med fysiske manøvre som må se ekte ut, akkurat som i en slåsscene. Mentalt er man på et veldig sårbart sted. Du skal føle at du har kontroll, da kjenner du deg mer avslappet og presterer bedre. Uten Ita ville ikke scenene vært langt på nær så lidenskapelige, sier hun.

Solid karriere

Edgar-Jones har tross sin unge alder en solid skuespillerkarriere bak seg. Hun var fem år første gang hun sto på scenen i en skoleforestilling. Ifølge Evening Standard kom hun som 14-åring inn på National Youth Theatre i London, som jobber med å utvikle unge skuespillertalenter.

STOR INTERESSE: Den polske filmen «365 Days» har fort havnet på topplista over de mest sette filmene på Netflix. Nå både hylles og kritiseres den. Video: Netflix / Rød Løper Vis mer

22-åringen har vokst opp i distriktet Muswell Hill i London. Det er ingen tvil om at «Normal People» nærmest har gjort Edgar-Jones til stjerne over natta, og på Instagram har hun godt over én halv million følgere.

Ifølge Tatler er 22-åringen sammen med skuespiller Tom Varey (29), som blant annet hadde en mindre rolle i «Game of Thrones».

De fleste av kritikerne har trillet terningen til fem og seks for serien, blant annet Dagbladet.

«De intime scenene er klumsete, lavmælte og uvanlig vellykkede. Resultatet er sårt og realistisk, og minner om inderligheten til «Blå er den varmeste fargen», var dommen til Dagbladets anmelder.

LES OGSÅ: Realitystjernen kaster klærne

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer