Soul-legende død 62 år gammel

Gil Scott-Heron sovnet inn på et sykehus i New York.

<strong>GIKK BORT:</strong> Den legendariske artisten og poeten Gil Scott-Heron døde natt til lørdag 28. mai etter en tids sykdom. Her avbildet under en konsert i Malmesbury, England sommeren 2010. Foto: All Over Press
GIKK BORT: Den legendariske artisten og poeten Gil Scott-Heron døde natt til lørdag 28. mai etter en tids sykdom. Her avbildet under en konsert i Malmesbury, England sommeren 2010. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Den amerikanske poeten og musikeren Gil Scott-Heron døde fredag 27. mars, bare 62 år gammel.

«Hiphopens gudfar» som han ofte ble kalt, sovnet inn på St. Luke's Hospital i New York, skriver Expressen. Scott-Heron skal ha blitt syk under en reise til Europa, sykdom han altså aldri tilfrisknet etter.

Etter at hans bortgang ble offentliggjort natt til lørdag har flere fremstående hip hop-stjerner hyllet ham på Twitter. På nettsidene til plateselskapet Drowned In Sound har man samlet hyllestene til en rekke av disse artistene.

«R.I.P. Gil Scott-Heron, han hadde innflytelse på all hip-hop» skriver Eminem.

«R.I.P. GSH... vi gjør det vi gjør på grunn av deg, og til de som ikke vet det, senk hatten med en hånd over hjertet og anerkjenn hans bortgang» skriver Chuck D fra Public Enemy.

«Resten av natten skal jeg høre på Gil Scott-Heron. Vi elsker deg, bror. Vi kommer til å savne deg. R.I.P.» skriver Talib Kweli fra Blackstar ifølge Expressen.

Sammen med musiker Brian Jackson banet den legendariske artisten vei for musikksjangre som hip hop og neo soul med sine «spoken word»-fremføringer av politiske og samfunnsrelaterte tekster, og en effektfull blanding av både jazz, blues og soul. Den politiske poesien er grunnen til at han også er blitt kalt for «den svarte Bob Dylan».

I fjor kom hans første album på over ti år, «I'm New Here», etter at Scott-Heron hadde avtjent to fengselsstraffer for narkotikalovbrudd. Albumet mottok svært mange gode kritikker, og i vår kom albumet «We're New Here» - der produsent og perkusjonist i den hippe gruppa XX remikset skiva.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: «Grease»-stjerne døde i koma  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer