TROR PÅ SVENSK SEIER: Tidligere MGP-general Per Sundnes tror svenske Måns Zelmerlöw (t.h.) i årets Eurovision Song Contest, men har også troen på en hederlig plassering til Norges håp Kjetil Mørland og Debrah Scarlett. Foto: Scanpix
TROR PÅ SVENSK SEIER: Tidligere MGP-general Per Sundnes tror svenske Måns Zelmerlöw (t.h.) i årets Eurovision Song Contest, men har også troen på en hederlig plassering til Norges håp Kjetil Mørland og Debrah Scarlett. Foto: ScanpixVis mer

- «Søta bror» er i en egen klasse

- Jeg har trua på at Mørland & Scarlett tar pallplass, men er redd Sverige snyter oss for seieren. «Søta bror» er i en egen klasse i år, sier den tidligere MGP-generalen Per Sundes.

SEOGHØR.NO: Kort tid før det braker løs med MGP-finale i Wien, er Per Sundnes (48) full av optimisme på vegne av det norske bidraget «A  Monster Like Me».

- Låta er flott og Mørland & Scarlett har tatt kjempesteg med sitt bidrag i perioden frem mot finalen. Jeg tror vi kan hente godt med poeng, og er ikke redd for at plasseringen i finalen (Norge synger som land nr. 9.  red.anm) skal virke negativt. Dette kan fort ende med norsk pallplass, smiler Sundnes.

Tipper svensk seier

Seieren tror han imidlertid havner på andre siden av riksgrensen.

- Måns Zelmerlöw og «Hero» er liksom i en litt egen klasse i år. I en MGP-finale som faktisk er litt fattig på show, skiller han seg positivt ut med både animasjoner på scenen og ei låt som svinger skikkelig. Svenskene selv anser seiersmulighetene som større i år enn da Laureen vant med «Euforia» i 2012, så det sier jo sitt.

Sundnes er ikke akkurat alene om å tro på blå-gul triumf i Wien. «Hero» har i lang tid vært bookmakernes oddsfavoritt.

Bookmakerne tror på hederlig plass til Norge

- Sverige er storfavoritt blant spillerne, og har vært det lenge. De regnes nesten alltid som en vinnerkandidat, og ingen legger ned mer jobb i å lykkes i MGP enn vårt broderfolk. Sundnes trekker frem Zelmerlöws sceneshow som en joker i årets konkurranse - og det er jeg helt enig i.

- Publikums øyeblikksopplevelse av fremføringen betyr alt i denne konkurransen, mener Spillanalytiker Stian Røsvik Bjørstad i ComeOn!

Spillselskapet har Sverige, Russland og Italia som de største favorittene.

Han har liten tro på noen «oddsbombe» fra norske Mørland & Scarlett, som kun har sjuende beste oddsen.

- De ligger an til å få en bra plassering, men seier blir veldig vanskelig. Men man skal aldri si aldri.

- Har sansen for Serbia

Heller ikke NRKs mangeårige MGP-kommentator Jostein Pedersen (55) tror på at vi kan heise det norske flagget til topps etter lørdagens finale.

- Låta er det ingenting å si på. Den er fin, og begge vokalistene synger godt. Det er ingenting å mislike her. Men spørsmålet er om de makter å skille seg ut i et koppel av andre ballader - og liknende duetter, sier Jostein til Seoghør.no.

Selv holder han serbiske Bojana Stamenovas «Beauty Never Lies» som sin personlige favoritt.

- Det er en umiddelbar låt med et budskap som appellerer til alle uansett utseende, legning og geografisk tilhørighet. Den kombinerer både raske og rolige partier, og er lett å legge merke til.

- Når man bare har tre minutter til rådighet er dette utrolige viktige kvaliteter, presiserer 55-åringen, som nå har flyttet tilbake til barndomsbyen Sandnessjøen og skal lede et lokalt MGP-show under finalen lørdag kveld.

LES OGSÅ: Her går det galt for MGP-finalisten