Jamie Lynn og Britney Spears:

Søsteren kaster seg inn i krigen

Jamie Lynn Spears ønsker mer kontroll over Britneys økonomi.

KASTER SEG INN: Britney Spears har den siste tiden hatt verdens øyne rettet mot seg. Nå kaster også søsteren, Jamie Lynn Spears, seg inn i vergemålssaken. Her er de to sammen i 2005. Foto: NTB Scanpix
KASTER SEG INN: Britney Spears har den siste tiden hatt verdens øyne rettet mot seg. Nå kaster også søsteren, Jamie Lynn Spears, seg inn i vergemålssaken. Her er de to sammen i 2005. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Helt siden de store mediestormene i 2008 har popsensasjonen Britney Spears (38), der hun blant annet gjennomgikk et svært offentlig «meltdown», vært underlagt et rettspålagt «conservatorship», som i Norge kalles vergemål.

I første omgang var vergemålet bare ment å være midlertidig, men løsningen ble etter hvert permanent. Slik har det altså vært siden den gang.

I forrige uke kom nyheten om at den verdenskjente sangstjernen ønsket å gjøre drastiske endringer i sitt mangeårige vergemål. Fram til september i fjor var det stjernens far, Jamie Spears (68), som hadde fullmakten over Britneys eiendeler, personlige beslutninger og spørsmål knyttet til hennes psykiske helse.

I fjor tok Jodi Montgomery over stafettpinnen etter at faren ble syk, og ble Britneys verge. 68-åringen forble verge for datterens økonomi, men 22. august tredde han tilbake i rollen som verge for fullt.

BEKYMRET: Fansen er bekymret for Britney Spears, og nå har hashtaggen #FreeBritney spredt seg rundt på TikTok. Vis mer

Ønsker økonomisk kontroll

En rekke medier, deriblant BBC, melder nå at sangstjernens søster, Jamie Lynn Spears (29), har kastet seg inn i kampen om vergemålet, og har uttrykt et sterkt ønske om mer kontroll over søsterens økonomi.

Fra tidligere har 29-åringen noe påvirkningskraft over søsterens økonomi, etter at hun ble utnevnt som forvalter av Britneys eiendom i 2018.

I en begjæring til retten skal hun i forrige uke i tillegg ha bedt om kontrollen over penger som er gjemt bort i et fond, som er ment for Britneys barn.

Fondet ble opprettet i 2004 for å beskytte barnas framtid. Sammen med eksmannen Kevin Federline (42) har hun sønnene Sean Preston (14) og Jayden James (13) Federline.

I begjæringen ber 29-åringen om at pengene skal bli flytta til kontoer hun har tilgang på. Hvis dette blir godkjent, vil det bety at stjernens økonomiske eiendeler som tilhører fondet vil bli styrt av søsteren. Det er imidlertid bare hvis en dommer godkjenner.

De nye rettsdokumentene sier ingenting om hvilken rolle den eventuelle avgjørelsen spiller inn på sangerens vergemål, ifølge BBC, som påpeker at en slik ordning som regel er ment for mennesker som ikke er i stand til å ta sine egne avgjørelser, for eksempel ved demens.

- KLEINT: Britney Spears har over 21 millioner følgere på Instagram, der hun deler alt mulig rart fra livet sitt. Ikke alt innholdet faller i smak hos Rød Løpers programledere Kine Falch og Jonas Scheie Hammer. Video: Rød Løper Vis mer

Forsvarte storesøster

Tolv år etter at avgjørelsen om vergemål først ble besluttet, har nå emneknaggen #FreeBritney nok en gang begynt å sirkulere på sosiale medier.

Bevegelsen har spredd seg i rekordfart i sosiale medier, og fansen har fulgt utviklingen i saken med argusøyne.

Det har blant annet ført til at Britney søster tidligere denne sommeren brøt tausheten og omtalte søsterens situasjon. Det gjorde hun imidlertid på Instagram, der hun tok 38-åringen i forsvar, ifølge blant andre Vulture.

Det var etter at en følger kommenterte et av innleggene hennes om mental helse, og spurte hvorfor hun ikke hadde snakket åpent om søsterens «åpenbare mentale uhelse». Det fikk 29-åringen til å se rødt.

- Du har ingen rett til å anta noe som helst om søstera mi. Og jeg har ingen rett til å snakke om HENNES helse eller personlige saker. Hun er en sterk, tøff og ustoppelig kvinne, og det er det eneste her som er åpenbart, skrev hun i sitt eget kommentarfelt.

EKSER: Britney Spears har lagt ut en video på Instagram der hun danser til eksens låt. Nå har Justin Timberlake svart, og det setter fyr på kommentarfeltet. Vis mer

Vil fjerne faren

Britney Spears har fremdeles til gode å kommentere påstandene som den såkalte #FreeBritney-bevegelsen har delt i sosiale medier, ifølge USA Today.

Hun har imidlertid ifølge rettsdokumenter som BBC har fått tilgang på, uttrykt et sterkt ønske om at faren skal fjernes som verge.

Planen var nemlig at Britneys far, som nevnt, skulle tre tilbake inn i rollen som sangerens verge 22. august, noe 38-åringen ikke skal ha hatt et ønske om.

VOKSEN: Jamie Lynn Spears er selv blitt mor til to barn. Her er hun på rød løper i november 2016. Foto: REX/ NTB scanpix
VOKSEN: Jamie Lynn Spears er selv blitt mor til to barn. Her er hun på rød løper i november 2016. Foto: REX/ NTB scanpix Vis mer

- Jamie har tidligere fungert som den eneste vergen siden 2008. Britney er sterkt imot at Jamie skal komme tilbake som verge. Snarere foretrekker hun at Montgomery fortsetter i den rollen som hun nå har gjort i nesten ett år. Britney vil gjerne at Montgomery blir utnevnt som verge på permanent basis, heter det i deler av rettsdokumentene, ifølge E Online.

Slik ble det altså ikke, og faren er nå tilbake som verge.

Ifølge rettsdokumenter som ET Online har fått tilgang på, besluttet en domstol i Los Angeles å ikke foreta noen umiddelbare endringer i Spears 12-årige vergemål. Domstolen valgte å la det nåværende vergemålet stå uendret fram til februar 2021.

LES OGSÅ: Klar tale fra Britney

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer