Sørger over tapet av sin gode venn

Lage Fosheim tok farvel med sin gode venn og Monroes-kollega Eivind Rølles.

VESTRE AKER KIRKE (SEOGHØR.NO): På 1980-tallet var Eivind Rølles og Lage Fosheim to av musikk-Norges mest populære stjerner og hadde stor suksess som The Monroes.

Torsdag ettermiddag tok Fosheim et siste farvel med sin gode venn og kollega. Det var en svært preget Fossheim som deltok i Rølles begravelse og han var en av seks som bar kisten ut av kirken.

Rølles døde mandag 17. mars etter lang tids kreftsykdom. Han ble 54 år gammel og etterlot seg kona Lena og parets tre barn.  

Blant kjendisene som er i bisettelsen er band-kollega Lage Fossheim, Ravi, Trine Rein, Solveig Kloppen, Magnus Grønneberg, Fabian Stang, Jostein Pedersen, Henning Kvitnes, Christian Ingebrigtsen og Nora Foss Al-Jabri.

Sammen med Christian Ingebrigtsen sang Nora Foss Al-Jabri «Somewhere Beautiful» i kirken.

Rølles utgjorde sammen med Lage Fosheim popduoen The Monroes, som var store på 1980-tallet. Blant de største hitene var låtene «Cheerio» og «Sunday People». Og ifølge programmet fra bisettelsen, ble «Cheerio» spilt i kirken.

- Eivind var en fantastisk mann på alle mulige måter. Han var god tvers igjennom. Samarbeidet mellom ham og meg vil være hos meg for alltid, han har lært meg mye og vært en viktig støttespiller for meg.«Somewhere Beautiful» betyr enda mer for meg nå. Det er veldig tungt, og jeg kommer til å savne han dypt, sa Nora Foss Al-Jabri etter at dødsfallet ble kjent.

A1-stjernen Christian Ingebrigtsen skrev i 2008 også sangen «Eastern Wind» sammen med Eivind Rølles.

- Det er ufattelig trist at han er borte, og det gikk altfor fort. Han var en usedvanlig mild, ydmyk og god mann som vil bli savnet i musikkbransjen, men også som menneske. Samarbeidet gikk veldig lett, og det var alltid en hyggelig prosess og en sann glede å skrive sanger med ham, har Ingebrigtsen tidligere fortalt til Seoghør.no.

Oslo ordfører Fabian Stang hyllet Rølles, og mener han var en viktig del av byens musikkhistorie.

- Jeg tror det viktigste er å minnes han kjærlighet til musikken. En kjærlighet som smittet over til oss andre. Han var en viktig del av Oslos musikkhistorie. Jeg vil minnes Eivind med glede, men også med sorg siden han ble borte så tidlig. 

Torstein Sødal og Eirik Berge skal også synge «Thank You» i bisettelsen.

Torstein Sødal - som fremførte «Eastern Wind» i Melodi Grand Prix, sier han vil huske Rølles som en meget god venn og manager.

- Eivind var først og fremst en god venn, men også min manager gjennom flere år som jeg har lært utrolig mye av. Han var lun, men samtidig autoritær. En mann det var lett å få godhet for.

Elisabeth Andreassen tok Rølles bortgang tungt. Hun jobbet mye sammen med Rølles på 80-tallet. De var på samme produksjonsselskap og Rølles var produsent på Andreassens andre plate «Waiting for the Morning».

- Eivind Rølles var en fantastisk mann, musiker, han hadde god humor, gode kommentarer, men var også veldig seriøs. Flott bakmann, han var ikke den som sto lengst frem og ropte, han likte å stå litt bak, men han var like sterk for det. Det beviste han jo både innen musikklivet og tiden hans på BMG og EMI, hvor mye han fikk til der. En fantastisk kar. Alle tanker går til familien som var i blomstring. Det er veldig trist. Det er en flott mann som har gått bort.
LES OGSÅ: Se bildene fra Rølles karriere