Nils-Ingar Aadne:

- Sorgen kommer i bølger, men savnet er der mer konstant

Nils-Ingar Aadne forteller åpenhjertig om savnet etter samboeren Ida Eide.

ÅPNER OPP: I september mistet Nils-Ingar Aadne samboeren Ida Eide. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
ÅPNER OPP: I september mistet Nils-Ingar Aadne samboeren Ida Eide. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I september opplevde komiker og langrennsløper Nils-Ingar Aadne (36) alles mareritt, da samboeren Ida Eide gikk bort. Hun ble bare 30 år gammel og døde etter å ha deltatt i mosjonsløpet Norgesløpet på Jessheim.

I TV 2-serien «Påskereisen» forteller Aadne åpenhjertig om den siste tiden uten samboeren, og hvordan han prøver å komme seg gjennom sorgen og savnet.

- Jeg jobber meg ut av det. Det handler litt om å komme tilbake til livet. Å bruke tid på det man synes er bra, som for meg er scene og ski, som jeg fyller livet mitt med, sier han.

36-åringen legger ikke skjul på at det etter den tragiske hendelsen var vanskelig å se fremover og at det var noe igjen i livet.

- Jeg prøvde å være helt rasjonell og bevisst på det jeg hadde, ikke gi slipp på det og holde tak i det for å komme meg videre. Jeg har jo sagt at sorgen kommer i bølger, men savnet er der mer konstant.

- En uvirkelig opplevelse selvfølgelig, fortsetter han.

Uvirkelig

Aadne og Eide møttes etter at 36-åringen valgte å ta seg fri fra jobben som komiker for å satse for fullt på langrenn i ett år sommeren 2016. Året etter stilte de opp på Idrettsgallaen sammen.

«For to uker siden gikk jeg fra den beste tiden i livet mitt, til den verste på et døgn. Det har vært to uvirkelige uker etter at min fantastiske Ida brått forsvant fra meg. Nok har vært skrevet om dette, men jeg har et behov for å takke for all støtten fra fjern og nær som har vært helt enestående. Og spesielt fra hennes familie. Tusen takk», skrev Aadne på Instagram etter samboerens bortgang.

Han har i ettertid latt seg intervju om henne ved et par anledninger, og har tidligere fortalt at han har slitt med å ta innover seg at hun er borte.

Han var hjemme da telefonen ringte første gang. I perioden var han premiereklar med forestillingen «Den spanske flue» på Oslo Nye, og dagen det tragiske budskapet kom, skulle han ned på teateret.

Bruker Ida som inspirasjon

I et intervju med VG Helg fortalte komikeren åpenhjertig om sjokkbeskjeden, og om hvordan han prøver å leve videre uten Eide.

36-åringen fikk raskt beskjed på teateret om å reise på sykehuset hvor Ida lå, og synet av kjæresten beskriver han som hardt.

Under et døgn etter at han hadde kysset henne farvel før treningsøkten, døde Ida. Tre ganger hadde de mulighet til å se henne i kapellet på sykehuset, og 36-åringen var der hver gang.

Den folkekjære komikeren legger ikke skjul på at alt var vondt i tiden som fulgte.

- På et tidspunkt ble det klart for meg at jeg måtte rydde vekk alle tingene som vitnet om hvordan hun ble revet vekk. Som kofferten hennes etter Oljemessen, den hun ikke rakk å pakke ut. Vannflasken ved siden av sengen. Sekken hennes fra løpet, som sto ute i gangen her en uke, sa han.

Som nevnt ovenfor fortalt Aadne også denne gangen åpenhjertig om hvordan sorgen kommer i bølger, og hvordan savnet etter kjæresten konstant er til stede.

- Det kommer i alle situasjoner. Hjemme, ute. Jeg savner helt forferdelig å ha henne rundt meg her hjemme. Det som skjedde på jobben var ikke så farlig om jeg kom hjem til henne. Sorgen kommer og går, noen ganger er det lettere, da kan jeg bruke Ida som en inspirasjon til å komme meg videre.

MISTET SØSTEREN: Mari Eide måtte finne frem til kraften av Ida da hun skulle begynne å konkurrere igjen. Video: NRK Vis mer

LES OGSÅ: - Hun var helt knust i starten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer