SORGTYNGET: Standup-komiker Pernille Sørensen har det tungt etter at faren Petter døde brått 2. februar. - Det er fryktelig trist, sier hun til Seoghør.no via sin manager Elina Krantz. Foto: Aftenposten
SORGTYNGET: Standup-komiker Pernille Sørensen har det tungt etter at faren Petter døde brått 2. februar. - Det er fryktelig trist, sier hun til Seoghør.no via sin manager Elina Krantz. Foto: Aftenposten Vis mer

Sørensen mistet faren

Komiker Pernille Sørensen er i dyp sorg etter at faren Petter falt om i skiløypa og døde.

Publisert
SEOGHØR.NO: Pernille Sørensens (35) manager Elina Krantz bekrefter til Seoghør.no at den folkekjære komikeren er i dyp sorg etter at hun mistet sin far Petter.

- Jeg kan bekrefte at faren til Pernille Sørensen er gått bort. For Pernille er det fryktelig trist, sier hun til Seoghør.no.

I en nekrolog i Aftenposten torsdag skrev Ragnvald Nærø i Statkraft:

"Petter Sørensen har gått bort. Han falt plutselig om i skiløypa 2. februar, nær 70 år gammel. Han likte seg så godt på fjellet, og var som pensjonist aktiv som aldri før. For familie, venner og tidligere arbeidskolleger kom denne triste beskjeden som et sjokk".

Pernille vokste opp i Bærum med pappa Petter, mamma Marianne og søsteren Anniken. Det er ingen tvil om at komikerdronningen og faren stod hverandre svært nær, og at han gledet seg stort over datteren suksess:

– Vi er så stolte, Pernille er så flink, uttalte han til Se og Hør etter premieren på showet "Flink pike" i 2010.

Pernille Sørensen er gift med Dagfinn Lyngbø (40) - Norges kanskje morsomste mann. Paret har barna Ludvig (4) og Lasse (1) sammen. I likhet med sin kone, mistet også han pappaen sin under spesielle omstendigheter. Arne Lyngbø ble 72 år gammel.

- Verdens sterkeste pappa

Høsten 2011 - bare tre dager etter at yngstesønnen Lasse kom til verden - reiste Dagfinn og hans eldste sønn til Bergen for å ta et siste farvel med pappa og bestefar Arne.

Den populære blomsterhandleren på Torget i Bergen døde med arbeidshanskene på hjemme i drivhuset sitt på Erdal 26. september 2011.

Erdal kirke var fylt til randen av familie, venner og bekjente under begravelsen. Både kona Wenche og barna Tove, Randi og Dagfinn fremførte sine gripende hilsener:

- Kjære pappa. Vi er så stolte av deg. Stolte av optimismen og styrken din. Du var verdens sterkeste pappa. Takk for alt du har lært oss. Takk for at du var vår pappa. Du vil alltid være med oss i hjertene våre, sa en meget beveget Dagfinn ved pappas kiste.

Han benyttet også anledningen til å hylle pappa Arne under premieren på sitt eget show "Stereo" på Ole Bull Scene i Bergen i september i fjor. Tårene rant hos publikum da han gjorde sin egen versjon av Kaizers Orchestras "Hjerte-knuser", med ny tekst myntet på sin egen far.

– Jeg har øvd ekstra mye på den. Jeg syntes det gikk veldig bra. Jeg begynte å jobbe med denne forestillingen før pappa døde, så meningen var jo å si det jeg sa om ham fra scenen til ham – ikke om ham. Han skulle jo vært med oss her i dag, sa Dagfinn til Se og Hør den gang.

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer