Sophie Elises eks-kjæreste voldstiltalt: - Veldig lei meg

Risikerer tre måneders fengselsstraff - stjernebloggeren vitnet i retten.

RISIKERER FENGSELSSTRAFF: Bloggeren Robin Johansson risikerer tre måneder i fengsel etter at han onsdag måtte møte i retten i Oslo. Hans eks-kjæreste Sophie Elise Isachsen var et av vitnene i rettsaken. Her er de fotografert ved en tidligere anledning. Foto: Andreas Fadum
RISIKERER FENGSELSSTRAFF: Bloggeren Robin Johansson risikerer tre måneder i fengsel etter at han onsdag måtte møte i retten i Oslo. Hans eks-kjæreste Sophie Elise Isachsen var et av vitnene i rettsaken. Her er de fotografert ved en tidligere anledning. Foto: Andreas Fadum Vis mer

SEOGHØR.NO: Fredag ettermiddag kunne Seoghør.no avsløre at bloggeren Robin Johansson (21) denne uka sto tiltalt i Oslo tingrett.

Bloggeren - som frem til desember i fjor var kjæreste og samboer med TV-profil og Norges største bloggkjendis Sophie Elise Isachsen (21) - satt på tiltalebenken anklaget for flere alvorlige punkter etter en episode i Oslo natt til 2. juli i fjor. 

Det alvorligste tiltalepunktet er vold mot offentlig tjenestemann.

Ifølge tiltalen skal Johansson - som selv er en profilert blogger - ha spent bein på en politibetjent slik at vedkommende falt bakover og slo hodet i felgen på politibilen. Som en følge av dette skal politimannen ha begynt å blø neseblod.

Basketaket med polititjenestemannen i Oslo skal ifølge tiltalen ha skjedd da en patrulje ved 03-tiden om natten skulle pågripe Robin Johansson etter et voldstilfelle mot en jevnaldrende kvinne utenfor en nattklubb i Oslo sentrum.

Innrømmer slag

- Jeg er veldig lei meg for det som har skjedd, uttrykte bloggeren for åpen rett.

Den unge mannens advokat Kjetil Sørensen utdyper overfor Seoghør.no at klienten er en dypt angrende synder.

- Han beklager det han har gjort. Det har allerede fått store personlige konsekvenser for ham, sier advokaten. 

Ifølge kvinnens forklaring for politiet ble hun tildelt to kraftige knyttneveslag av den tiltalte bloggeren, og hun skal ha blitt fraktet til legevakten med skader i ansiktet etter slagene. I tingretten denne uka var han tiltalt også for dette forholdet.

- Robin har forklart at det var et uhell at slagene rammet henne. Den fornærmede kvinnen sa også i retten at hun trodde slagene ikke var personlig rettet, fortklarer Sørensen.

Kvinnen ønsker i dag ikke å la seg intervjue.

- Jeg vil ikke si noe mer. Nå vil jeg bare bli ferdig med dette, sier hun.

Saken fortsetter under bildet.

ERKJENNER DELVIS STRAFFESKYLD: Robin Johanssons advokat sier til Seoghør.no at hans klient under rettsaken i Oslo Tingrett erkjente straffeskyld for deler av tiltalen (arkivbilde) Foto: NTB scanpix
ERKJENNER DELVIS STRAFFESKYLD: Robin Johanssons advokat sier til Seoghør.no at hans klient under rettsaken i Oslo Tingrett erkjente straffeskyld for deler av tiltalen (arkivbilde) Foto: NTB scanpix Vis mer

- Truet politimann på livet

Kort tid etter hendelsen i Oslo sentrum ble Johansson fraktet inn til politiets sentralarrest på Grønland. Men bråket stoppet ikke med det - for inne i arresten skal han ifølge tiltalen ha uttalt "jag skal døda deg" overfor en politibetjent. Dette forholdet innrømmet han da han forklarte seg for tingretten.

Videre måtte han i retten svare for å ha forsøkt å hindre politiet i å pågripe ham, og ordensforstyrrelse.

Aktoratets påstand er fengsel i tre måneder.

Erkjenner delvis straffeskyld

Robin Johansson har foreløpig ikke villet kommentere saken selv, men hans advokat Kjetil Sørensen opplyser at klienten har erkjent straffeskyld kun for deler av den alvorlige tiltalen.

- Han har innrømmet å ha kommet med drapstrusler mot en politimann, og å ha hindret politiet i å gjøre jobben sin. Men Johansson er klar på at han aldri sparket politimannen, og vi mener det derfor ikke er fremlagt bevis for å dømme ham for vold mot offentlig tjenestemann.

- Dette skjedde midt på natten i beruset tilstand. Han er veldig lei seg over å ha oppført seg ufint mot politiet. Han beklaget også dette i tingretten, sier Sørensen.

Vil betale oppreisning

Når det gjelder den angivelige volden mot den kvinnelige gjesten, skal både Johansson og den fornærmede ha forklart i retten at slagene aldri var rettet mot kvinnen spesielt.

KJÆRLIGHETEN TOK SLUTT: I desember meddelte Sophie Elise på sin blogg om at forholdet mellom henne og Robin hadde tatt slutt. Foto: Andreas Fadum
KJÆRLIGHETEN TOK SLUTT: I desember meddelte Sophie Elise på sin blogg om at forholdet mellom henne og Robin hadde tatt slutt. Foto: Andreas Fadum Vis mer

- Dette har gått hardt inn på ham. Han hevder at han ikke kan straffes for et uhell, men har sagt seg villig til å betale henne et erstatningsbeløp, sier advokaten til Seoghør.no.

Sophie Elise Isachsen var kjæreste med Robin frem til desember, og paret har det siste året vært et svært profilert par i mediene. 

De kom blant annet sammen på Se og Hørs kjendisgalla så sent som i november, da hun ble kåret til «årets blogger».

Sophie Elise vitnet i retten

Sophie Elise - som på tidspunktet for voldshendelsen var samboer med tiltalte - var ute på byen sammen med kjæresten og noen venner kvelden han ble arrestert. Hun forklarte seg for politiet etter voldshendelsen, og måtte også overfor dommerne i tingretten forklare seg om eks-kjærestens oppførsel den dramatiske natten i fjor sommer.

- Sophie Elise tar sterk avstand fra Robins handlinger. Hun har i sin forklaring i retten uttalt at dette har fått store konsekvenser for forholdet deres. De er ikke lenger kjærester, sier kjendisbloggerens manager Marte Schei til Seoghør.no.

Robin Johansson kan uansett vente alvorlige konsekvenser for de tiltaltepunktene han har erkjent, og sa i retten at han er beredt til å utføre samfunnsstraff for dette. Hvis retten velger å støtte aktors påstand, går han imidlertid langt tøffere tider i møte: Da må han sone 90 dager i fengsel.

Dom i saken er ventet fredag 29. januar.

PROFILERTE BLOGGERE: Robin og Sophie Elise har ofte figurert sammen i media. Her gratulerer Robin Sophie Elise med innsatsen i TV 2-programmet «Mitt Dansecrew». Foto: Tor Lindseth
PROFILERTE BLOGGERE: Robin og Sophie Elise har ofte figurert sammen i media. Her gratulerer Robin Sophie Elise med innsatsen i TV 2-programmet «Mitt Dansecrew». Foto: Tor Lindseth Vis mer

Sophie Elise avslørte nyheten om at det var slutt mellom henne og Robin på sin blogg i desember.

«Jeg og Robin er ikke kjærester eller samboere lengre. Dette er så klart vondt for meg, det er aldri gøy når livet tar vendinger som dette. Men slik er det, og jeg føler dere burde få vite det.» 

«Det er ikke noen veldig dramatisk årsak til bruddet, vi har bare kommet til et punkt hvor det er best å avslutte forholdet for vår begges skyld. Men hvem vet hva som skjer i framtiden? Det er vanskelig å si, men vi trenger å vokse litt på hver vår kant.», skrev hun på bloggen.

LES OGSÅ: Sophie Elise er årets blogger