<strong>DØMT TIL FENGSEL:</strong> Ekskjæresten til den norske toppbloggeren Sophie Elise Isachsen, Robin Johansson, ble denne uken dømt til tre måneders ubetinget fengsel i Oslo Tingrett. Han skal ha utøvd vold mot en venninne av Sophie Elise, og mot en politimann. Foto: Andreas Fadum
DØMT TIL FENGSEL: Ekskjæresten til den norske toppbloggeren Sophie Elise Isachsen, Robin Johansson, ble denne uken dømt til tre måneders ubetinget fengsel i Oslo Tingrett. Han skal ha utøvd vold mot en venninne av Sophie Elise, og mot en politimann. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Sophie Elises eks-kjæreste må i fengsel

Forrige uke sto Sophie Elises eks-kjæreste Robin Johansson tiltalt for vold mot politiet og en kvinne. Dommen er knusende: Tre måneder ubetinget fengsel.

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Sist fredag kunne Seoghør.no avsløre at bloggeren Robin Johansson (21) sto tiltalt i Oslo tingrett - anklaget for flere svært alvorlige punkter etter en voldsepisode i Oslo sentrum i fjor sommer. Det alvorligste tiltalepunktet var vold mot en politimann.

Nå er den 14 sider lange dommen fra tingretten klar, og det er alvorlig lesning for Johansson: Bloggeren - som frem til desember i fjor var kjæreste med Norges største bloggkjendis Sophie Elise Isachsen (21) - må sone 90 dager i fengsel. 

Det har foreløpig ikke lyktes Seoghør.no å få en kommentar fra Robin Johansson selv, men hans advokat Kjetil Sørensen uttaler at hans klient er skuffet over at han ikke ble trodd i retten.

- Det er en knusende dom for Robin. Han er veldig lei seg over det som har skjedd, og beklager uansett alle de faktiske forholdene. Han har ikke tatt den endelige avgjørelsen på om han vil anke, men sier at han samtidig er beredt til å ta sin straff og komme seg videre i livet, sier advokaten.

Saken fortsetter under bildet.

<strong>PROFILERT PAR:</strong> Mens Sophie Elise Isachsen og Robin Johansson var sammen, dukket de to gjerne opp på den røde løperen. Her er de på Vixen Blog Awards på Christiania Teater i Oslo i 2015. Foto: Andreas Fadum
PROFILERT PAR: Mens Sophie Elise Isachsen og Robin Johansson var sammen, dukket de to gjerne opp på den røde løperen. Her er de på Vixen Blog Awards på Christiania Teater i Oslo i 2015. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Slo og sparket ung kvinne

Ifølge dommen fra Oslo tingrett startet den skjebnesvangre kvelden med at det daværende kjæresteparet Robin Johansson og Sophie Elise Isachsen var på byen.

Robin skal etter eget utsagn i retten ha beskrevet seg selv som «veldig full». Under en opphetet diskusjon skal Robin ifølge dommen uten forvarsel ha slått til en venninne av Sophie Elise i ansiktet. 

«Han slo med knyttet hånd og knyttneveslaget var så hardt at hun gikk i bakken. Hun så ikke slaget komme, men husker at hun tok seg for slik at hodet ikke traff asfalten», heter det i dommen.

Kort tid etter den angivelig umotiverte volden, svingte en politibil opp foran flere av nattklubbgjestene som hadde samlet seg rundt tiltalte ute i gaten. Ifølge politimannens forklaring, som retten har festet lit til, så han tiltalte sparke kvinnen mens hun satt nede. Sparket skal ha rammet kvinnen, som er i 20-årene, i øverste del av brystet, rett under haken.

Saken fortsetter under bildet.

<strong>KOM ALENE:</strong> Sophie Elise Isachsen gjorde det slutt med Robin før jul. På Vixen Blog Awards 2016 tidligere denne måneden, kom vinneren av «årets blogger» alene.  Foto: Tor Lindseth
KOM ALENE: Sophie Elise Isachsen gjorde det slutt med Robin før jul. På Vixen Blog Awards 2016 tidligere denne måneden, kom vinneren av «årets blogger» alene. Foto: Tor Lindseth Vis mer

Drapstruet politimann

I retten beskrev politimannen volden som brutal. Ifølge dommen gikk tjenestemannen ut av bilen og kom bak tiltalte for å arrestere ham.

I kaoset oppstod en slåsskamp som endte med at Robin Johansson skal ha spent bein på politimannen og kjempet på bakken i nærmere ett minutt før en annen politimann kom til og fikk kontroll på situasjonen.

Da Robin Johansson en stund etter ble tatt med inn til sentralarresten ved politihuset i Oslo, skal han ifølge politimannen ha snudd seg rolig mot ham og sagt at «neste gang jeg ser deg, skal jeg døda deg». Tiltalte innrømmet i retten at han kan ha sagt dette, og ble domfelt også for denne drapstrusselen.

Saken fortsetter under bildet.

<strong>TV-AKTUELL:</strong> I fjor var Sophie Elise Isachsen med i TV 2-programmet «Mitt Dansecrew». Robin var med og støttet henne fra salen. Sophie Elise tar sterk avstand fra ekskjærestens handlinger. Foto: Tor Lindseth
TV-AKTUELL: I fjor var Sophie Elise Isachsen med i TV 2-programmet «Mitt Dansecrew». Robin var med og støttet henne fra salen. Sophie Elise tar sterk avstand fra ekskjærestens handlinger. Foto: Tor Lindseth Vis mer

Dømt til fengsel og erstatning

Etter en samlet vurdering av flere alvorlige tiltalepunkter - samt ytterligere en tilleggstiltale fra en annen voldshendelse, der Robin Johansson forsøkte å hindre politiet i å pågripe en kamerat av ham - er han nå dømt til ubetinget fengsel i tre måneder.

I tillegg er han dømt til å betale den fornærmede kvinnen 10 000 kroner i erstatning.

- Robin har hatt mange tunge stunder etterpå. Hele hendelsen har fått store personlige konsekvenser for ham. Men han er klar for å sone straffen sin, sier advokat Kjetil Sørensen.

Sophie Elise - som på tidspunktet for voldshendelsene var samboer med Robin - forklarte seg i retten forrige uke om den dramatiske hendelsen. Hun ønsker ikke å kommentere dommen mot eks-kjæresten.

- Hun tar sterk avstand fra Robins handlinger. Hun har i sin forklaring uttalt at dette har fått konsekvenser for forholdet deres. De er ikke lenger kjærester, sier kjendisbloggerens manager Marte Schei til Seoghør.no.

LES OGSÅ: - Vi har kontakt og det er veldig koselig

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer