ÅPEN OM ANGSTEN: Blogger Sophie Elise Isachsen ble kåret til Norges mektigste mediekvinne i vinter, og må innimellom klype seg i armen for å tro på sin egen suksess. Siden i fjor har hun i perioder slitt med angstanfall. Foto: Geir Egil Skog/ TV 2
ÅPEN OM ANGSTEN: Blogger Sophie Elise Isachsen ble kåret til Norges mektigste mediekvinne i vinter, og må innimellom klype seg i armen for å tro på sin egen suksess. Siden i fjor har hun i perioder slitt med angstanfall. Foto: Geir Egil Skog/ TV 2 Vis mer

Sophie Elise vil ikke ta medisiner mot angsten

Toppbloggeren åpner seg om hvordan hun lever med angstanfallene.

Publisert

SEOGHØR.NO: De siste årene er Sophie Elise Isachsen (21) blitt et velkjent navn i norsk offentlighet, og en mange gjerne vil ha en bit av.

Tidligere i år fortalte 21-åringen i et innlegg på bloggen sin at hun har slitt med angstanfall det siste halvannet året, siden den tiden hun var deltaker i «Mitt Dansecrew» på TV 2.

I VG-podcasten «Harm og Hegseth» utdyper den populære bloggeren hvordan hun lever med angsten. Hun forteller at det verste er angsten for angsten, men at hun ikke ønsker å medisineres for den.

- Jeg er redd for at jeg vil miste litt av «edgen» min om jeg blir medisinert hele tiden. Jeg er redd for at jeg blir mer monoton, og det vil jeg ikke, sier hun i podcasten som onsdagsutgaven av VG referer til.

Saken fortsetter under bildet.

PROFILERT: Sophie Elise Isachsen har vunnet en rekke priser for bloggingen sin. På Vixen Blog Awards 2015 i januar ble hun kåret til årets blogger, i likhet med på Se og Hør kjendisgalla i november 2015.  Foto: NTB scanpix
PROFILERT: Sophie Elise Isachsen har vunnet en rekke priser for bloggingen sin. På Vixen Blog Awards 2015 i januar ble hun kåret til årets blogger, i likhet med på Se og Hør kjendisgalla i november 2015. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ikke psykolog-hjelp

Sophie Elise har gjort seg bemerket som en ærlig og skarp stemme i samfunnsdebatten, og hun har engasjert seg i alt fra flyktningekrisen til homofiles rettigheter.

Nylig fortalte hun åpenhjertig om sin egen seksualitet, og rettet kritikk mot Oslo universitetssykehus da hun reagerte på måten hun ble møtt på før hun ble innlagt med en infeksjon i kroppen.

I podcasten forteller bloggeren at hun har valgt en alternativ metode å behandle angsten sin på: Healing. Isachsen tviler på at en psykolog kunne hjulpet henne med problemene hennes.

- Jeg tviler på alt når jeg har angst, så da ville jeg tenk at også psykologen var en konstruksjon av min fantasi. Jeg trenger å få hjelp av noen som forstår meg, sier hun ifølge VG.

Se videointervju med Sophie Elise nedenfor:

- Utmattet av å stå opp

For et par uker siden delte Sophie Elise Isachsen også et personlig blogginnlegg om det å leve med angst.

Der fortalte hun at hun ikke hadde hatt angstanfall siden mai, men at hun visste at det kom til å bli en dårlig dag med det samme hun våknet:

«Jeg kan ikke gjøre noe med det, og jeg kan ikke endre på det. I dag kommer jeg til å ha angst for angsten fra jeg står opp og til jeg legger meg. Hjertet kommer til å slå raskere enn før, fra sekundet jeg åpner øynene og til jeg lukker de igjen. Jeg kommer til å ta venstre hånd opp mot hjertet mitt for å sjekke om hjertet har roet seg ned. Det har det ikke. Jeg sjekker igjen. Det går enda for fort. Jeg kommer til å være sliten, utmattet faktisk - selv om alt jeg har gjort er å stå opp» skriver hun åpenhjertig i innlegget.

Saken fortsetter under bildet.

ÅPEN OG ÆRLIG: Sophie Elise Isachsen har fått mye oppmerksomhet for sine frittalende og samfunnsengasjerte blogginnlegg de siste årene. Her poserer hun med prisen for «Årets blogger» på Se og Hørs kjendisgalla i 2015.  Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
ÅPEN OG ÆRLIG: Sophie Elise Isachsen har fått mye oppmerksomhet for sine frittalende og samfunnsengasjerte blogginnlegg de siste årene. Her poserer hun med prisen for «Årets blogger» på Se og Hørs kjendisgalla i 2015. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer

Ble innlagt på sykehus

Tidligere i juli havnet den populære bloggeren på sykehus etter å ha hatt feber og vært slapp i flere dager.

- Sophie Elise er innlagt på Ullevål Sykehus og vil de nest dagene gjennomgå rutineundersøkelser. Det er for tidlig å si noe om hva som feiler henne, men hun er ved godt humør og satser på å være på beina igjen om kort tid, skrev Sophie Elises manager, Marte Schei Schei i en e-post til Seoghør.no.

Etter tre døgn på sykehus ble Sophie Elise utskrevet.

I et innlegg på bloggen sin skrev hun at hun håper å komme raskt tilbake ved hjelp av antibiotikabehandling.

«Helt ærlig tror jeg det var kroppen min som sa i fra etter en veldig lang periode med for mye av alt. Emosjonelt stress, profesjonelt press og så Ibiza tok vel en liten knekk på meg, og disse dagene på sykehuset var på en måte ganske deilig. Jeg lå i sengen, så på serier og filmer, leste bøker, fikk besøk og sov masse», skriver hun i blogginnlegget.

Denne sommeren har Sophie Elise Isachsen også vært aktuell i media flere ganger tidligere.

I starten av juni avslørte «Bloggerne»-profilen i et intervju med VG at hun er blitt misbrukt på nett, ved at et bilde som viser henne i en intim situasjon har blitt spredd til mange personer.

- I mitt tilfelle er bildet tatt uten tillatelse. Men det er ikke poenget. Jeg har tatt lettkleddbilder tidligere og sendt i fortrolighet til en privatperson. Og det bør være lov. Å spre bilder av andre er en helt annen sak, så denne «slutshamingen» av meg som person, har vært grusom, uttalte hun til VG den gang.

Sophie Elise fikk mye ros for at hun tok opp temaet «hevnporno» offentlig og etterlyste skjerpet rettspraksis på området.

LES OGSÅ: - Jeg har vært forelsket i jenter

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer