Sophie Elise Isachsen kliner til i FrP-video på Instagram:

Sophie Elise langer ut mot Siv Jensen og Sylvi Listhaug

Kjendisbloggeren fyrer løs mot Fremskrittspartiet i ny Instagram-video.

KORS I MUNNEN: Blogger og artist Sophie Elise Isachsen har sammen med noen venner laget en video der de blant annet parodierer Siv Jensen og Sylvi Listhaug. Video: Joakim Kleven / Redigering: Marie Røssland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): Søndag ettermiddag overrasket blogger, forfatter og artist Sophie Elise Isachsen mange da hun la ut en video på sin Instagram-profil.

Under videoen skriver den 22 år gamle bloggeren at det snart er valg her til lands, og oppfordrer derfor alle til å stemme. Likevel kommer hun med en motoppfordring når det gjelder hvilket parti man ikke skal gi sin stemme til.

- Snart er det valg! Veldig kult om dere stemmer, og veldig kult om dere ikke stemmer FrP #MornaJensen, skriver hun under videoen.

BLIR HARSELERT MED: Per Sandberg og Siv Jensen er to av FrP-toppene som får kritikk av Sophie Elise. Foto: NTB Scanpix
BLIR HARSELERT MED: Per Sandberg og Siv Jensen er to av FrP-toppene som får kritikk av Sophie Elise. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tok muligheten

Til Seoghør.no forteller Isachsen bakgrunnen for valget, av å publisere en slik video, via sin manager Marte Schei.

- Jeg kunne gjerne skrevet en kronikk om det jeg mener, men siden jeg har muligheten til å gjøre noe morsomt og anderledes, tok jeg den.

I videoen er Isachsen sammen med flere venner utkledd som blant andre Siv Jensen, Per Sandberg og Sylvi Listhaug.

Videre tar de for seg det FrP skal ha gjort i løpet av de siste fire årene de har vært i regjering sammen med Høyre.

Vil skape debatt

Regissør og klipper Joakim Kleven er Isachsens gode venn og fotograf, og han avslører overfor Seoghør.no at videoen er en idé han har hatt i lang tid, og at han har hatt et ønske om å skape en uavhengig debatt.

Han forklarer at hverken ham selv eller Isachsen representerer et politisk parti, noe som ga dem muligheten til å uttrykke seg på denne måten.

- Vi kunne aldri laget en slik video om vi hadde en kanal eller et parti i ryggen, sier han.

Videre innrømmer han at han ikke er altfor politisk aktiv, men at de hadde et ønske om å oppfordre andre til å stemme, og være et ansikt utad til unge mennesker.

Bakgrunnen for at videoen går hardt ut mot FrP, er ifølge Kleven selv at han misliker partiets moral og verdier.

FYRER LØS: Kjendisblogger Sophie Elise Isachsen og hennes venn Joachim Kleven retter et kritisk spark mot Fremskrittspartiet i en ny Instagram-video. Foto: Joachim Kleven
FYRER LØS: Kjendisblogger Sophie Elise Isachsen og hennes venn Joachim Kleven retter et kritisk spark mot Fremskrittspartiet i en ny Instagram-video. Foto: Joachim Kleven Vis mer

- Løftene de hadde da de kom i regjering for fire år siden, har de ikke overholdt.

Nå håper Kleven at flere unge mennesker tar oppfordringen og avgir sin stemme i høst, og han er ikke redd for at det oppstår politisk debatt.

- Mye usannheter

Seoghør.no har vært i kontakt med Fremskrittspartiet sentralt, og Siv Jensens rådgiver, statssekretær Petter Kvinge Tvedt.

Siv Jensen kommenterer ikke selv videoen, men Tvedt viser til leder av Fremskrittspartiets ungdom, Bjørn-Kristian Svendsrud, som svarer følgende på vegne av partiet.

SLÅR TILBAKE: FpU-leder Bjørn Kristian Svendsrud mener Sophie Elise presenterer mye usannheter om partiet. Foto: NTB Scanpix
SLÅR TILBAKE: FpU-leder Bjørn Kristian Svendsrud mener Sophie Elise presenterer mye usannheter om partiet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Gøyal video. Her var det fine parykker, men mye feil og usannheter. Det ser nesten ut som rosabloggeren har fått hjelp av APs valgkampsentral på Youngstorget.

- Det fine med ytringsfriheten er at alle kan si og synge hva de vil. Selv ikke denne videoen tror jeg vil få FrPs velgere til å stemme noe annet.- Jeg er i hvert fall helt sikker på at Norge ikke trenger et nytt rødgrønt eksperiment som folket kastet ut av regjeringskontorene i 2013.

Seoghør.no har også forsøkt å få en kommentar fra Per Sandberg og Sylvi Listhaug.

LES OGSÅ: - Det har vært fem tunge dager

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer