- Sophie Elise har levert en anmeldelse til politiet

Kjendisbloggeren ber politiet se nærmere på Facebook-gruppa «Mannegruppa Ottar».

LEVERTE INN ANMELDELSE: Kjendisblogger Sophie Elise Isachsen har levert inn anmeldelse mot Mannegruppa Ottar. Foto: Andreas Fadum
LEVERTE INN ANMELDELSE: Kjendisblogger Sophie Elise Isachsen har levert inn anmeldelse mot Mannegruppa Ottar. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bloggeren og TV-profilen Sophie Elise Isachsen (21) anmeldte fredag Facebook-gruppa «Mannegruppa Ottar» til politiet.

Arne Kaspersen ved kriminalvakta i Oslo politidistrikt bekrefter til Dagbladet at de har mottatt en anmeldelse, men vil ikke gå i detalj på hva anmeldelsen gjelder eller hvem som er anmeldt.

Anmeldelsen skjer to dager etter at det ble kjent at 21-åringen ble rådet av politiet til å slette et innlegg om den kontroversielle Facebook-gruppa.

I innlegget tok hun et kraftig oppgjør med «Mannegruppa Ottar», og det hun mener er «nedsettende karakteristikker» om henne.

Ble rådet til å fjerne blogginnlegg

Onsdag morgen var Isachsens blogginnlegg, der hun også nevnte disse kommentarene, fjernet. Hun har lagt ut et nytt innlegg, der hun forklarte hvorfor:

BLE RÅDET TIL Å FJERNE BLOGGINNLEGG: Sophie Elise går til anmeldelse av «Mannegruppa Ottar» to dager etter at hun måtte fjerne et blogginnlegg om gruppa.
BLE RÅDET TIL Å FJERNE BLOGGINNLEGG: Sophie Elise går til anmeldelse av «Mannegruppa Ottar» to dager etter at hun måtte fjerne et blogginnlegg om gruppa. Vis mer

«Jeg skriver alltid et innlegg, publiserer det og så ser jeg meg sjeldent tilbake. Derfor ble jeg ganske overrassket da jeg i går fikk råd fra politiet om å ta siste innlegg ned (om mannegruppa ottar) for min egen sikkerhet...»

Sophie Elises manager, Marte Schei, bekrefter også til Dagbladet at «Bloggerne»-profilen har gått til anmeldelse.

- Jeg kan bekrefte at det er levert en anmeldelse i dag, men utover det har jeg ingen kommentarer, sier hun.

Flere anmeldelser

Tidligere denne uken varslet Ingrid Jackson (20) at hun ville gå til anmeldelser mot flere personer i Facebook-gruppa.

- Da anmelder jeg hver enkelt som har skrevet grove trusler og stygge utsagn som ikke er greit i det hele tatt. Det er alvorlig, ikke bare for meg, men også for andre jenter, sa hun til TV 2.

Den lukkede Facebook-gruppa mistet 12 000 medlemmer på ett døgn etter at skjermdumper fra kommentarfeltet begynte å florere på nettet. Det var etter at Ingrid Jackson oppfordret sine mannlige venner til å melde seg ut av den mannssjåvinistiske gruppa at det virkelig tok av.

Medlemmer av gruppa svarte blant annet med å poste en rekke uttalelser om 20-åringen, som blant annet oppfordret til voldtekt av henne og en 13 år gammel jente.

Vil ikke legge ned Facebook-gruppen

Administrator Kay Erikssen sa onsdag til TV 2 at han ikke har planer om å legge ned «Mannegruppa Ottar».

- Nei, vi kommer ikke til å legge ned gruppa. Vi gjør gode ting også, men det kommer bare ikke fram i mediene. Når jeg hører hva Isachsen sier så er jeg helt enig i at det er straffbart. Trusler er selvsagt ikke lov, sa Erikssen til TV 2.

Det har ikke lykkes Dagbladet å få tak i Kay Erikssen for en kommentar.

Saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no

LES OGSÅ:  - Hun er redd

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer