Sophie Elise blir misbrukt på Snapchat

- Det er ingenting jeg kan gjøre, sier den populære bloggeren til Seoghør.no.

Foto: sophieelise.blogg.no
Foto: sophieelise.blogg.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I likhet med mange andre er den norske bloggeren Sophie Elise Isachsen (20) ivrig tilhenger av å bruke sosiale medier som Instagram og Snapchat for å oppdatere venner, familie og fans med glimt fra hverdagen.

Men for et par uker siden opplevde Harstad-jenta sitt livs mareritt, da noen hacket seg inn på Snapchat-kontoen hennes, og sendte ut flere falske bilder under hennes navn.

Det er Sophie Elise selv som avslører hendelsen i et innlegg på bloggen sin, som hun har kalt «En Snapchat-advarsel»:

«Jeg er vel neppe den eneste som har vært stor fan av Snapchat? Vel, for et par måneder siden ble denne lille gleden og måten å kommunisere på gjort om til et lite helvette for min del. Jeg håper ingen får oppleve dette, som er den verste form av identitetstyveri jeg så langt har vært nær, fordi det utnytter andre med bruk av mitt navn».

KJÆRESTEN: Sophie Elise er sammen med den svenske bloggeren Robin. Dette bildet er tatt i Harstad, da paret besøkte Nord-Norge - og byen hun er fra - i mai i år. Foto: sophieelise.blogg.no
KJÆRESTEN: Sophie Elise er sammen med den svenske bloggeren Robin. Dette bildet er tatt i Harstad, da paret besøkte Nord-Norge - og byen hun er fra - i mai i år. Foto: sophieelise.blogg.no Vis mer

Tror det er en gutt som står bak

Videre skriver hun at en av hennes venninner gjorde henne oppmerksom på at noen hadde bedt om å få tilsendt passordet hennes - i den tro om at det var Sophie Elise selv som etterlyste det. Det var da bloggeren ble klar over at noen hadde hacket seg inn på kontoen hennes.

I blogginnlegget skriver hun at hun tror hun vet hvem som står bak, men til Seoghør.no sier hun at hun ikke kan være hundre prosent sikker.

- Det er ingen spesifikke personer jeg mistenker at står bak, men jeg vet det er en gutt utifra bilder han tidligere har sendt ut hvor man kan se litt av ham.

- Føler du deg krenket?

- Nei, jeg føler meg ikke krenket. Men har bare vært redd for at noen av vennene mine skulle tro det faktisk var meg - og at de tenker at jeg ikke kan oppføre meg ordentlig. Jeg har også vært redd for at mine venners informasjon, som jeg skrev om i blogginnlegget, skulle bli misbrukt. I tillegg har jeg en del kjentfolk på Snapchat, som nok gjerne vil holde den hemmelig også.

- Ingenting jeg kan gjøre

- Du skriver på bloggen at du ikke har fått hjelp av Snapchat, og at politiet mest sannsynlig vil henlegge saken om du anmelder den. Hvordan går du nå fram for å nøste opp i saken?

- Det er ingenting jeg kan gjøre. Nå har jeg sagt fra til mine venner, så får jeg håpe han finner noe mer konstruktivt å holde på med, sier hun til Seoghør.no.

I tillegg til å være en av Norges hotteste bloggere, har Harstad-jenta også gjort seg bemerket på TV-skjermen i programmer som «Bloggerne» og «Mitt Dansecrew».

Se Sophie Elise snakke om danseutfordringene da hun var med i «Mitt Dansecrew»:

LES OGSÅ: - Jeg synes man kan sjokkere mer i skolen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer