Sophie Elise avslører angstanfall

- Jeg fikk problemer med å puste. Jeg fikk problemer med å snakke. Panikk.

ÅPEN: Sophie Elise er en av Norges aller mest populære bloggere og retter ofte søkelyset mot viktige tema. Foto: Geir Egil Skog/ TV 2
ÅPEN: Sophie Elise er en av Norges aller mest populære bloggere og retter ofte søkelyset mot viktige tema. Foto: Geir Egil Skog/ TV 2 Vis mer

SEOGHØR.NO: Toppblogger Sophie Elise (21) har gått fra å være en utseendefiksert «rosablogger» til å bli en skarp og engasjert samfunnsdebattant.

Høsten 2015 vant hun blant annet tittelen «Årets blogger» under Se og Hørs Kjendisgalla.

Nå åpner den profilerte harstadværingen seg om sin personlig kamp mot angst.

Tirsdag avslører 21-åringen i et blogginnlegg at hun har slitt med angst det siste året.

Det hele skal ha startet da hun var inne i sin fjerde uke med dans som deltager i TV-programmet «Mitt Dansecrew».

Sophie Elise skriver at hun begynte å føle at ting gikk nedover da hun hadde trent i flere måneder og ikke fikk til å blogge slik hun ønsket. Dette resulterte i at hun tjente mindre penger, det gikk dårlig på hjemmefronten, samtidig som hun slet med alvorlig acne og hun gruet seg til å være på TV hver uke.

Saken fortsetter under bildet.

TØFT BRUDD: Sophie Elise Isachsen kom sammen med Robin Johansson på Vixen Blog Awards i janaur 2015. Omtrent et år senere var forholdet over.  Foto: Andreas Fadum
TØFT BRUDD: Sophie Elise Isachsen kom sammen med Robin Johansson på Vixen Blog Awards i janaur 2015. Omtrent et år senere var forholdet over. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Fikk pusteproblemer

Uten å være sikker på om det var dette som ga utslaget, så var det i denne perioden, mens hun var på trening med «Mitt Dansecrew»-teamet, at hun hevder hun fikk sitt første angstanfall.

«Hjertet mitt banket så fort at det gjorde vondt i brystet, men jeg var ikke sliten. Jeg fikk problemer med å puste. Jeg fikk problemer med å snakke. Panikk. Når jeg snakket, følte jeg at guttene ikke forsto. Hører de hva jeg sier? Gir det jeg sier i det hele tatt noen mening? Har jeg blitt gal?» skriver hun i innlegget som har fått navnet «Angst».

Den søte nordlendingen, som i fjor ble kåret til «den mektigste kvinnen i norske medier», forteller at panikken deretter begynte å dukke opp med jevne mellomrom. Helt uten forvarsel. Det eneste hun følte lettet på redselen, var å sove.

«Vi blir ferdig med dansingen, men påfølgende hendelser skjer. Noen ganger en gang per dag. Andre ganger en dag i uka. Når som helst, hvor som helst. Alene, med folk, i folkemengder, på gata, inne, på konsert, på jobb. Hvor som helst - når som helst,» skriver hun videre.

Saken fortsetter under bildet.

HYLLES: Sophie Elise har vunnet flere priser for sin åpenhet og ærlighet på bloggen. Her er hun under Se og Hørs Kjendisgalla på Chat Noir i Oslo i november.   Foto: Andreas Fadum
HYLLES: Sophie Elise har vunnet flere priser for sin åpenhet og ærlighet på bloggen. Her er hun under Se og Hørs Kjendisgalla på Chat Noir i Oslo i november. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Føler seg endelig bedre

Da sommeren kom ble ting bedre, og Sophie Elise skriver at hun glemte de vonde episodene. Men så, for bare noen uker siden skal frykten ha dukket igjen mens hun var på vei til jobb.

«Jeg er ikke redd for terror. Jeg er ikke redd for å bli drept. Jeg er ikke redd for folk. Er det meg selv jeg er redd for?» undres hun i innlegget.

Vendepunktet kom ifølge Sofie Elise selv da hun endelig turte å åpne seg om de vonde følelsene.

«- Jeg fikk angstanfall i dag, sier jeg til en venninne samme kveld. - Jeg fikk det i går også. Og sist uke. Jeg tror i det minste det er angst - hva er egentlig angst? Jeg aner ikke.

For første gang sier jeg det høyt, og for første gang innrømmer jeg ovenfor meg selv hva dette kanskje kan være.»

«Nå vet jeg i det minste hva det er. Det er ikke farlig. Og det går fint. Og jeg har det fint, for med en gang jeg sa det høyt - så ble det så jævlig mye bedre. Hundre ganger bedre. Jeg er ikke lengre redd for å være redd. Og det går så mye bedre.»

Les hele Sophie Elises innlegg her.

Seoghør.no har vært i kontakt med Sophie Elise Isachsens management hos ANTI, men får opplyst at bloggeren ikke har noen ytterligere kommentar.

LES OGSÅ: Sophie Elise planlegger privat naken-shoot