<strong>FIKK DRAPSTRUSLER:</strong> Både Sophie Elise og bloggerkjæresten Robin Johansson har opplevd å få svært negative tilbakemeldinger i kommentarfeltet på Sophie Elises blogg. Her er paret fotografert under Vixen Blog Awards på Christiania Teater tidligere i år. Foto: Andreas Fadum
FIKK DRAPSTRUSLER: Både Sophie Elise og bloggerkjæresten Robin Johansson har opplevd å få svært negative tilbakemeldinger i kommentarfeltet på Sophie Elises blogg. Her er paret fotografert under Vixen Blog Awards på Christiania Teater tidligere i år. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Sophie Elise: - Kommentarene ble en byrde som hang på meg

Sophie Elise følte seg tvunget til å stenge kommentarfeltet på sin suksessblogg etter grov netthets.

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Den søte nordlendingen Sophie Elise Isachsen (20) har gjort stor suksess som rosablogger med SophieElise.blogg.no, og er ifølge Dagens Næringsliv blant de mest leste bloggene i Norge.

Hun har også vært med i TV 2 Bliss-serien «Bloggerne», og gjorde i fjor høst god figur i underholdningsprogrammet «Mitt Dansecrew» på TV 2.

Men 20-åringen fra Harstad har ikke bare hatt positive erfaringer med det å dele stort og smått om livet sitt på bloggen.

Fikk drapstrusler

<strong>BLE LEI AV KRITIKKEN:</strong> Sophie Elise sier netthetsen har gått mer innpå henne enn hun tidligere har gitt inntrykk av. Foto: Andreas Fadum
BLE LEI AV KRITIKKEN: Sophie Elise sier netthetsen har gått mer innpå henne enn hun tidligere har gitt inntrykk av. Foto: Andreas Fadum Vis mer

I sommer fikk Sophie Elise nok av negative tilbakemeldinger fra leserne, og da hun og kjæresten Robin opplevde å få drapstrusler i kommentarfeltet på bloggen, stengte hun kommentarfeltet for godt.

Da Seoghør.no i forrige uke spurte henne om hun og Robin virkelig ikke tok seg nær av kommentarene og drapstruslene, slik hun hevdet, svarte hun:

- Helt på ekte så bryr jeg meg ikke lengre. Man lærer seg å få en distanse. Robin er nok hakket tøffere enn meg på slikt, men jeg mener uansett at det er noe han ikke trenger å måtte forholde seg til. Det er min jobb, og har egentlig ikke så mye med ham å gjøre.

Men i et innlegg publisert på bloggen denne uken, innrømmer 20-åringen at virkeligheten har vært tyngre enn hun tidligere har gitt inntrykk for offentlig.

«Nå begynner det å bli et par uker siden jeg måtte ta valget. Sperre kommentarfeltet, eller slutte å blogge for alltid. Det høres kanskje ut som noe veldig lite, en bagatell, eller at jeg klager og ikke vet hva ekte mobbing er. Fordi det er jo tross alt bare et kommentarfelt.. Men tro meg, slik er det ikke».

«Jeg har alltid sagt at stygge kommentarer ikke bryr meg, og det var fordi jeg oppriktig trodde det. De stygge kommentarene hadde jo vært en del av min hverdag i fire år, jeg var så vant til det at jeg kjente ikke til en dag uten å få høre om alt som var feil på meg, både utseendemessig og personlighetsmessig».

Foreldrene blir triste av de negative kommentarene

Hun skriver videre i innlegget at det var av hensyn til familie og venner som ble omtalt på bloggen, at hun stengte kommentarfeltet:

«Jeg føler vi som bloggere selv må ta et ansvar over mobberne. Vi MÅ faktisk ikke finne oss i det. Jeg har også et ansvar ovenfor meg selv, jeg har et ansvar ovenfor mine foreldre som blir triste av å lese kommentarfeltet mitt og jeg har et ansvar ovenfor menneskene i livet mitt som blir innkludert på bloggen. Jeg står jo med den egentlig makten her, og nå har jeg sperret kommentarfeltet muligens for alltid. Det tok meg 4 år og 477749 kommentarer. Men nå har jeg makten, endelig».

Les hele innlegget her (ekstern lenke).

<strong>DELER AV PRIVATLIVET:</strong> Sophie Elise har også delt små og store ting fra privatlivet på TV-skjermen, i TV 2 Bliss-serien «Bloggerne». Her med blogger-kollegene Marna Haugen (t.v.), Emilie «Voe» Nereng, og Suzanne Aabel (t.h.) under lanseringen i 2013. Foto: Andreas Fadum
DELER AV PRIVATLIVET: Sophie Elise har også delt små og store ting fra privatlivet på TV-skjermen, i TV 2 Bliss-serien «Bloggerne». Her med blogger-kollegene Marna Haugen (t.v.), Emilie «Voe» Nereng, og Suzanne Aabel (t.h.) under lanseringen i 2013. Foto: Andreas Fadum Vis mer

- Det ble en byrde

Samme dag som blogginnlegget ble publisert, utdyper 20-åringen innholdet bak innlegget overfor Seoghør.no:

- Som jeg skrev i innlegget så er det vel det at jeg ble så vant med at dette var en del av hverdagen min, at jeg ikke brydde meg. Kommentarene kom jo aldri som noe sjokk, det var jo slik livet mitt var.

- Jeg brydde meg ikke på den måten at enhver kommentar gikk inn på meg, og jeg tok det ikke så altfor personlig, men det ble vel mer en byrde som bare hang på meg, og gjorde meg mer nedstemt enn jeg hadde trengt å være.

- Tror du at du noen gang kommer til å gjenåpne kommentarfeltet for leserne dine igjen?

- Per nå tenker jeg at det er lukket på permanent basis, men om jeg skal åpne det igjen, så blir det med noen som kommer til å gå gjennom kommentarene for meg.

LES OGSÅ: Sophie Elise tok tatovering på rumpa

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer