KRITISK: Toppblogger Sophie Elise Isachsen retter kritikk mot Oslo universitetssykehus etter at hun opplevde en svært ubehagelig konsultasjon på Ullevål tirsdag. Her er hun på magasinet ELLEs sommerfest i juni. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
KRITISK: Toppblogger Sophie Elise Isachsen retter kritikk mot Oslo universitetssykehus etter at hun opplevde en svært ubehagelig konsultasjon på Ullevål tirsdag. Her er hun på magasinet ELLEs sommerfest i juni. Foto: Andreas Fadum/ Se og HørVis mer

Sophie Elise: - Jeg følte meg som et ekkelt lite dyr

Bloggeren retter krass kritikk mot Oslo universitetssykehus etter behandlingen hun møtte før sykehusinnleggelsen sin.

SEOGHØR.NO: Tidligere denne uken ble det kjent at Sophie Elise Isachsen (21) var blitt lagt inn på Ullevål sykehus.

Den svært populære bloggeren fortalte i et Instagram-innlegg at hun ble innlagt tirsdag morgen. Da hadde hun hatt høy feber i flere dager.

Fredag kveld var Isachsen imidlertid skrevet ut av sykehuset og hjemme igjen, fortalte hun i et innlegg på bloggen sin.

«Det var vel en slags infeksjon/virus i bekkenet (igjen?), eller nyrene, eller blæra, de vet ikke helt faktisk. Jeg fikk medisiner for alt mulig og infeksjonen min gikk bort, så da er jo det greit. Nå går jeg på antibiotika slik at det ikke skal komme tilbake» skrev hun i blogginnlegget.

Kritiserer behandlingen hun møtte

Kort tid senere publiserte Sophie Elise Isachsen et nytt innlegg på bloggen, under tittelen «Kjære lege».

Der retter hun kritikk mot en mannlig lege som undersøkte henne før sykehusinnleggelsen.

Saken fortsetter nedenfor.

Etter å ha oppsøkt legevakten med feber og magesmerter tirsdag morgen, ble Isachsen kjørt til Oslo universitetssykehus, Ullevål. Der gjennomgikk hun en gynekologisk undersøkelse, som ble gjennomført av den ovennevnte legen.

«(...) jeg var hos gynekologen og ble spurt disse standard-spørsmålene, blant annet når jeg hadde samleie sist, og jeg svarte som sant var at det hadde jeg hatt natt til dagen jeg ble lagt inn. Videre kom spørsmål på om det var en fast partner, om jeg har kjæreste, de normale spørsmålene som sagt» skriver hun i blogginnlegget.

I innlegget understreker Isachsen at hun ikke hadde noen problemer med selve undersøkelsen. Ubehagelighetene oppstod i den videre samtalen med den mannlige legen, hevder hun.

- Jeg ble helt satt ut

Sammen med en venninne snakket Sophie Elise med legen om hvorvidt det var nødvendig for henne å legges inn. I «Kjære lege»-innlegget gjengir Isachsen en del av samtalen på følgende måte:

«Lege: Føler du at du burde bli lagt inn?
Venninnen min: Ja, altså hun ligger jo og drømmer mens hun er våken og klarer ikke snakke, så klart burde hun bli lagt inn?
Meg: Ja, jeg har ikke helt klart å ta så godt vare på meg selv de siste dagene, og..
Lege: Nei, men sex klarer du å ha».

Videre skriver Isachsen at hun ble «heeeeeeeeelt satt ut» at legens svar, og at hun reagerte kraftig på måten legen snakket til henne som pasient og tilsynelatende dømte privatlivet hennes på.

Saken fortsetter under bildet.

OPPRØRT: Sophie Elise Isachsen skriver på bloggen sin at hun ble fullstendig satt ut av hvordan den mannlige, ikke navngitte legen oppførte seg mot henne.   Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
OPPRØRT: Sophie Elise Isachsen skriver på bloggen sin at hun ble fullstendig satt ut av hvordan den mannlige, ikke navngitte legen oppførte seg mot henne. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer

Brast i gråt foran legen

Ifølge Isachsens blogginnlegg trakk legen på skuldrene da hun begynte å gråte og fortalte hvor spydig hun syntes han oppførte seg.

Vedkommende skal også ha virket litt oppgitt over at Isachsen skulle bli innlagt, selv om ingen visste hva som feilte henne og hun ifølge seg selv «var sykt dårlig».

Den profilerte toppbloggeren gjengir deretter mer av samtalen som skal ha funnet sted mellom henne og den mannlige legen:

«Meg: Jeg har ingen som kan ta vare på meg, jeg bor alene, jeg er skikkelig stressa for å bli sendt bort herfra og være i sånn her form alene.
Lege: Kan ikke den eller de du ligger med passe på deg, tenkte jeg»,
skriver Isachsen i innlegget.

Saken fortsetter under bildet.

SYK: Sophie Elise Isachsen ble fredag skrevet ut fra Oslo universitetssykehus, Ullevål etter å ha vært innlagt med smerter og høy feber siden tirsdag. Her er hun på prisutdelingen Gullruten i Bergen i mai.  Foto: NTB scanpix
SYK: Sophie Elise Isachsen ble fredag skrevet ut fra Oslo universitetssykehus, Ullevål etter å ha vært innlagt med smerter og høy feber siden tirsdag. Her er hun på prisutdelingen Gullruten i Bergen i mai. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Gjorde situasjonen forferdelig

Sophie Elise Isachsen avslutter «Kjære lege»-innlegget med å fortelle at situasjonen gikk veldig inn på henne, selv om hun altså ble lagt inn på sykehuset til slutt.

Etter den gynekologiske undersøkelsen hadde hun ikke vedkommende som lege flere ganger, skriver hun. Isachsen fremhever at hun håper at andre slipper å oppleve det samme som henne.

«(...) jeg ble så utrolig utilpass og følte meg som et ekkelt lite dyr. Jeg klarte jo ikke si noe i fra i den situasjonen jeg var i, og jeg hadde ikke ham som lege noe mer etter dette. Jeg bare håper ikke denne personen snakker slik til flere pasienter, det gjorde situasjonen der og da helt forferdelig for meg» understreker Isachsen i bloggposten.

Saken fortsetter under bildet.

PROFILERT BLOGGER: Sophie Elise Isachsen har gjort seg bemerket i den norske offentligheten flere ganger de siste årene. I fjor ble hun kåret til årets blogger på Se og Hørs kjendisgalla. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
PROFILERT BLOGGER: Sophie Elise Isachsen har gjort seg bemerket i den norske offentligheten flere ganger de siste årene. I fjor ble hun kåret til årets blogger på Se og Hørs kjendisgalla. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer

Oppfordrer til å sende klage

Lørdag formiddag var Seoghør.no i kontakt med medievakten på Oslo universitetssykehus om saken. Sykehuset opplyste da at de er kjent med Isachsens kritiske blogginnlegg.

- Vi vil oppfordre henne til å sende oss en klage vedrørende det ubehagelige hun mener å ha opplevd ved sykehuset. Utover det har ikke Oslo universitetssykehus noen kommentar til saken, uttaler medievakt Nina Olkvam til Seoghør.no.

Sophie Elise Isachsens manager, Marte Schei, kan informere Seoghør.no om at toppbloggeren foreløpig ikke har registrert noen formell klage mot Oslo universitetssykehus.

- Sophie har kommet hjem fra Ullevål, men er fortsatt ikke i form. Fokuset er nå på å bli 100% frisk. Det er for tidlig å si om hun vil benytte seg av adgangen til å klage. Men hun er kjent med muligheten, skriver Schei i en tekstmelding.

Saken fortsetter under bildet.

FOKUS PÅ EGEN HELSE: Foreløpig har ikke Sophie Elise Isachsen sendt inn noen formell klage til Oslo universitetssykehus. Her er den profilerte bloggeren avbildet på Vixen Blog Awards i januar. Foto: NTB scanpix
FOKUS PÅ EGEN HELSE: Foreløpig har ikke Sophie Elise Isachsen sendt inn noen formell klage til Oslo universitetssykehus. Her er den profilerte bloggeren avbildet på Vixen Blog Awards i januar. Foto: NTB scanpix Vis mer

Engasjert blogger

Denne sommeren har Sophie Elise Isachsen vært aktuell i media flere ganger tidligere.

I starten av juni avslørte bloggeren i et intervju med VG at hun er blitt misbrukt på nett, ved at et bilde som viser henne i en intim situasjon har blitt spredd til mange personer.

- I mitt tilfelle er bildet tatt uten tillatelse. Men det er ikke poenget. Jeg har tatt lettkleddbilder tidligere og sendt i fortrolighet til en privatperson. Og det bør være lov. Å spre bilder av andre er en helt annen sak, så denne «slutshamingen» av meg som person, har vært grusom, uttalte hun til VG den gang.

Sophie Elise fikk mye ros for at hun tok opp temaet «hevnporno» offentlig og etterlyste skjerpet rettspraksis på området.

Kjærlighet og vektkritikk

Få uker senere delte hun et personlig innlegg på bloggen sin, i kjølvannet av den grusomme skytemassakren på en homseklubb i Orlando 12. juni. Der slo Sophie Elise et slag for kjærlighet uavhengig av kjønn, og fortalte at hun selv har vært forelsket i jenter.

I ettertid fortalte hun til Seoghør.no at ingen i vennekretsen hennes ble overrasket av avsløringen om at hun er bifil.

Se intervjuet med Sophie Elise på Universals sommerfest nedenfor:

Nylig røpet den suksessrike bloggeren at hun har lagt på seg en del kilo det siste året, og at hun er blitt mer komfortabel med kroppen sin.

Da hun imidlertid mottok kritikk for det åpenhjertige vektinnlegget sitt, tok hun til motmæle i et frittalende blogginnlegg:

«Når ble mennesker så forbanna nærtagende at man ikke kan åpne opp kjeften sin uten at noen skal skrike: «sånn kan du ikke si, for da kan noen bli lei seg?» Jeg kan ikke engang gjøre narr av meg selv lengre, for om noen ligner på meg, eller har gjort noe lignende. Da kan de bli triste. Nei, huff. Stakkars» skrev Sophie Elise Isachsen i et blogginnlegg i slutten av juni.

Før jul ble hun for øvrig kåret til årets blogger på Se og Hørs Kjendisgalla. Se video nedenfor:

LES OGSÅ: Romeo Beckham forsvarer moren etter kyssebildet