Stian Lothe og Ulrikke Falch:

Sønnen til Lothepus kritiserer «Skam»-Ulrikke

Stian Lothe mener skuespillerens kritikk av Siv Jensen blir «dobbeltmoralsk».

- SKAL MØTES: Stian Lothe kom med et stikk i siden til Ulrikke Falch, etter at hun viste seg kritisk til Siv Jensens kostyme under Finansdepartementets høstfest. Foto: Privat / NTB Scanpix
- SKAL MØTES: Stian Lothe kom med et stikk i siden til Ulrikke Falch, etter at hun viste seg kritisk til Siv Jensens kostyme under Finansdepartementets høstfest. Foto: Privat / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Fredag forrige uke la finansminister Siv Jensen (Frp) ut et bilde av seg selv på Instagram, ikledd indianerkostyme.

Bildet ble tatt i forbindelse med Finansdepartementets høstfest, og har gjennom helga høstet stor kritikk fra flere ulike hold.

Høstfest i Finansdepartementet 😁

A post shared by Siv Jensen (@sivjensen) on

En av dem som rettet et kritisk blikk mot Jensen, er tidligere «Skam»-stjerne og samfunnsdebattant Ulrikke Falch (21).

I et innlegg på sin egen Instagram-konto, la hun ut en skjermdump, som NRK har publisert, av finansministeren i kostyme, hvor Falch skrev: «Menneskers kultur er ikke et kostyme».

- Gjort en liknende feil

Søndag kveld tok skribent Stian Lothe (23), som for øvrig er sønn av TV-profil Leif Einar «Lothepus» Lothe, til Instagram Stories, hvor han sendte et lite stikk i retning Falch.

«Er det ikke litt morsomt at Ulrikke Falch fikk tyn for en politisk ukorrekt vits for et par uker siden ... », skriver han innledningsvis og fortsetter:

« ... for så å beklage og innrømme at hun ikke er perfekt.»

«Og så velger hun å shame en person som har gjort en liknende feil foran et publikum på én million?».

As we transition into a post-factual society, who cares if this was taken last spring on a different continent?

A post shared by Stian Lothe (@stianlothe) on

- Ikke så politisk korrekt

I den første meldinga refererer Lothe til et «Skam»-panel under Nordiske Seriedager arrangert av Aftenposten, som fant sted forrige måned. Ifølge VG kom skuespilleren med en homospøk, som hun seinere beklaget for.

Lothe mener dermed at Falchs kritikk av Siv Jensen blir «dobbeltmoralsk».

- Hun ble tatt for en ikke så politisk korrekt vits om homofile for et par uker siden. Personlig synes jeg vitsen var ganske morsom. Men hvis hun ikke klarer å være politisk korrekt selv, blir det dobbeltmoralsk å henge ut andre for ikke å være det. Spesielt med det enorme publikumet hun har og den makten som medfølger, sier Lothe til Se og Hør.

I et fjerde innlegg på Instagram Stories forklarer Lothe at han «fikk servert noen kraftige gloser av Ulrikke i innboksen», etter kritikken, men at duoen «har blitt enige om å møtes en dag for å diskutere temaet videre».

- Smakløst

Han ønsker ikke å utdype innholdet i samtalen mellom ham og Falch.

- Jeg har sansen for Ulrikke, hun er en viktig stemme og et positivt forbilde for mange, understreker Lothe til Se og Hør.

NRK har i forbindelse med Jensens indianerkostyme omtalt hvordan blant andre Christina Henriksen i Samerådet mener det er krenkende å bruke en urkultur i en utkledningsfest. Også den nyvalgte sametingspresidenten Aili Keskitalo har reagert sterkt på Jensens innlegg.

Overfor VG forklarte hun forrige uke at det er «smakløst» av finansministeren å bruke et truet urfolks symboler som en «morsom gimmick».

- Ufølsom rasist

Ivar Staurseth, medredaktør i Minerva, har også kastet seg inn i debatten, hvor han skriver at «folk må roe seg mange hakk ned».

«Det kan bli kjedelige utkledningsfester om dette hysteriet får slå rot. Vi får nøye oss med parykker og kunstige neser - riktignok parykker i vår egen hårfarge og en nese som er en tro avstøpning av vår egen.

Så får vi bare håpe at barnehagetantene tør å trøste den lille indianeren som møter til karneval i en barnehage hvor de andre barna, utkledd som seg selv, har lært hjemme mellom bokhyllene at han er en ufyselig, ufølsom rasist.», skriver Staurseth.

- Hårsåre

NRK har forsøkt å få en uttalelse fra Siv Jensen, som ikke ønsket å kommentere kritikken. Petter Kvinge Tvedt (Frp), som er rådgiver for Jensen, mener imidlertid at det er en ikke-sak.

- Jeg håper folk ikke er så hårsåre og har mer takhøyde enn dette, sa han til NRK på lørdag.

Se og Hør har vært i kontakt med Ulrikke Falchs far, Christian Falch, som opplyser at skuespilleren ikke ønsker å kommentere saken ytterligere.

LES OGSÅ: Slik reagerer «Lothepus» når han får se samboeren i kjole

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer