UNNSKYLD: Mange reagerte på videoen der Kathy Griffin dro opp et blodig Trump-hode. Nå beklager komikeren. VIDEO: CNN Vis mer

Trump raser mot komiker:

- Sønnen min tar dette svært tungt

Mener Kathy Griffin «burde skamme seg».

Publisert

(Seoghør.no): Tirsdag kveld la den amerikanske komikeren Kathy Griffins (56) ut en video på Twitter der hun løfter opp det som ser ut til å være president Donald Trumps avkuttede hode.

Reaksjonene lot ikke vente på seg, og flere - deriblant Chelsea Clinton, datter av Bill Clinton - omtalte stuntet som både «ondskapsfullt og galt».

Nå har presidenten selv tatt til motmæle, og i et innlegg på Twitter gir Trump uttrykk for at bildene har gått sterkt inn på hans familie - spesielt barna.

- Kathy Griffin burde skamme seg. Barna mine, spesielt min 11 år gamle sønn, Barron, tar dette svært tungt. Sykt! skriver han.

- TAR DET TUNGT: President Donald Trump har fått støtte fra mange når det kommer til Kathy Griffins upassende stunt. Foto: NTB Scanpix
- TAR DET TUNGT: President Donald Trump har fått støtte fra mange når det kommer til Kathy Griffins upassende stunt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Tråkket over streken

Også Melania Trump er kommet med en offentlig uttalelse i forbindelse med saken.

Ifølge nyhetsbyrået AP forklarer presidentens kone at hun er forferdet over bildet.

- Som mor, kone og som menneske mener jeg dette bildet er svært urovekkende.

- Når man ser på noen av de grusomhetene som skjer i verden i dag, så er et bilde som dette rett og slett helt feil, og man kan bare lure på om personen som gjorde dette er ved sine fulle fem.

Bare kort tid etter at bildene ble offentliggjort, viste Griffin anger og slettet videoen fra sin Twitter-profil. I stedet la komikeren ut en video der hun beklager på det sterkeste.

- Jeg beklager. Jeg har akkurat sett tilbakemeldingene på bildene. Jeg er en komiker, jeg tråkker over streken. Jeg flyttet streken og så tråkket jeg over den. Jeg gikk altfor langt, sier Griffin.

- Bildet er for forstyrrende, og jeg forstår at det fornærmer folk. Det var ikke morsomt, sier Griffins.

De kontroversielle bildene er tatt av kjendisfotograf Tyler Shields, og Griffin har i etterkant bedt ham om å fjerne alt av materiale fra fotoshooten som skulle befinne seg på nett.

Kan bli «sparket»

Kathy Griffins leder hvert år CNNs nyttårsaften-feiring sammen med Anderson Cooper.

CNN åpnet tidligere i dag for å ta henne av skjermen, noe de i kveld har bestemt seg for å gjøre, skriver Variety.

- Vi synes dette er motbydelig og støtende. Vi er tilfreds med at hun har beklaget og bedt om at bildene fjernes. Vi evaluerer nyttårsaften og har ikke tatt noen avgjørelse på nåværende tidspunkt, sa en talsperson for kanalen tidligere i dag.

Mannen som leder showet sammen med Griffins, CNN-profilen Anderson Cooper, tar avstand fra stuntet.

«Så det er sagt, jeg er forferdet av fotograferingen Kathy Griffins var med på. Det er helt opplagt motbydelig og helt upassende», tvitrer han.

Uttalelse fra Secret Service

Det ser også ut til at Secret Service har fått med seg bildene. Uten å nevne hverken Griffins eller bildene, skrev de følgende på Twitter i etterkant av videopubliseringen.

«Trusler mot personene Secret Service beskytter får høyest prioritet av alle våre etterforskninger».

Det er ikke første gang Griffin har vakt oppsikt utenfor stand-up-scenen. I fjor gikk hun blant annet hardt ut mot flere av sine Hollywood-kolleger i boka si «Kathy Griffin's Celebrity Run-Ins».

Skuespiller Jon Hamm, Jack Nicholson og Ashton Kutcher er bare noen av dem som fikk sitt pass påskrevet etter tilfeldige møter hun skal ha hatt med dem.

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer