Robin Williams:

Sønnen med rørende gest

Bryllupsdatoen er alt annet enn tilfeldig.

RØRENDE: Robin Williams fikk tre barn i løpet av livet. Sønnen Zak er det eneste han fikk med ekskona ekskona Elayne Booster. De gikk hver til sitt i 1988. Han giftet seg seinere med Marsha Graces, som han poserer med her i 2002 - sammen med sønnen Zak. Foto: Peter Brooker/REX, NTB
RØRENDE: Robin Williams fikk tre barn i løpet av livet. Sønnen Zak er det eneste han fikk med ekskona ekskona Elayne Booster. De gikk hver til sitt i 1988. Han giftet seg seinere med Marsha Graces, som han poserer med her i 2002 - sammen med sønnen Zak. Foto: Peter Brooker/REX, NTB Vis mer
Publisert

Den 11. august i 2014 valgte den amerikanske komikeren og skuespilleren Robin Williams å avslutte livet. Han ble 63 år gammel, og ble i ettertid hyllet av venner og kolleger.

Igjen satt tre barn og en enke i sorg. Han var gift med Susan Schneider (55) på tidspunktet, som tre måneder etter dødsfallet fikk vite at ektemannen led av demens med Lewy-legemer (LBD). Dette er en type demens som likner på både Alzheimers og Parkinsons sykdom.

Vis mer

Williams var sterkt deprimert sine siste måneder, noe familien også har valgt å være åpne om en rekke ganger. Hans førstefødte, Zachary «Zak» Pym (37), har dedikert store deler av livet sitt til å rette oppmerksomheten mot problemer tilknyttet psykisk helse.

Det gjorde han også nå i helgen, da han giftet seg med sin kjære Olivia June. I et intervju med People forteller kjendissønnen at han og June ga hverandre sine ja på lørdag, som var verdensdagen for psykisk helse.

- Kunne ikke valgt bedre

Verdensdagen har blitt markert verden over hver 10. oktober siden dagens opprinnelse for nærmere 30 år siden. Formålet er å rette oppmerksomheten mot mental helse generelt, selv om hvert år har et spesifikt tema.

I år var temaet «Spør mer», mens det tidligere har handlet om ungdom, overgangsfaser og raushet. Williams valgte datoen bevisst.

«Jeg har hatt den store gleden av å gifte meg med min bestevenn i dag. Det var kjempekult, og vi kunne ikke ha giftet oss på en bedre dag», skriver den nygifte kjendissønnen på Twitter - etterfulgt av emneknaggen «#worldmentalhealthday».

Bryllupet fant sted i Los Angeles, og ble arrangert i henhold til gjeldende smittevernregler. Til People sier han at det har vært alt annet enn enkelt å få til i denne perioden, og at de måtte endre enkelte ting for å kunne få datoen de hadde sett for seg.

Zak Williams møtte sin utkårede kort tid etter at faren hadde gått bort. Hun skal ha vært en god støtte for ham i den vanskelige perioden.

SØSKEN: Her poserer Zak og Zelda Williams på rød løper i 2016, to år etter at faren døde. Nå har førstnevnte giftet seg på verdensdagen for psykisk helse, noe mange tolker som en gest til ære for faren. Foto: Christopher Smith/Invision/AP, NTB
SØSKEN: Her poserer Zak og Zelda Williams på rød løper i 2016, to år etter at faren døde. Nå har førstnevnte giftet seg på verdensdagen for psykisk helse, noe mange tolker som en gest til ære for faren. Foto: Christopher Smith/Invision/AP, NTB Vis mer

- Jeg gikk gjennom ei tøff tid i livet mitt, og hun var støttende for meg da jeg trengte noen. Jeg er overbegeistret over at vi nå har en familie, sier han.

I mai i fjor fikk paret sitt første barn sammen, en liten gutt. Han ga de navnet McLaurin «Mickey» Clement Williams, og oppkalte dermed sønnen etter den avdøde komikeren. Han het nemlig McLaurin til mellomnavn.

TALTE: Ari Behns eldste datter, Maud Angelica, brøt ut i gråt da hun framførte sine minneord om Ari Behn. Bilder fra NRK. Vis mer

Åpne barn

Skuespillersønnen har ved flere anledninger uttalt seg om hvordan tapet av faren var. I 2018-dokumentaren «Robin Williams: Come Inside My Mind» er Zak Williams en av stemmene som bærer fortellingen.

- Faren min følte ikke alltid at han hadde lyktes. Men han var den mest suksessfulle personen jeg kjenner, sa sønnen.

ÅPEN OM SELVMORD: I anledning verdensdagen for forebygging av selvmord har Else Kåss Furuseth laget en miniserie om det tabubelagte temaet. Reporter: Henriette Eilertsen Video: Helén Skogstad Vis mer

Komikerens to andre barn har også valgt å være åpne om den vanskelige perioden. Hans mest kjente barn, datteren Zelda (31), snakket i 2015 åpent om hvordan det siste året hadde vært for henne.

- Han var en utrolig snill og omsorgsfull mann. Han var også veldig privat og rolig, sa hun i et intervju hos «The Today Show».

Etter farens død tatoverte Zelda en kolibri på hånden sin.

- Jeg liker kolibrier. De er morsomme, flyktige og rare. Det er vanskelig å holde dem på en plass, og pappa var litt på samme måte. Å ha en samtale med ham kunne være vanskelig. Det var litt som å prøve å putte en pose over en storm og håpe at den ikke ville fly av gårde, avslørte hun.

Skuespillerdatteren fortalte også at hun ikke stiller spørsmål rundt hvorfor faren valgte å avslutte livet sitt.

- Jeg tror ikke det er noe poeng i å gjøre det. Det er ikke viktig. Jeg tror mange mennesker føler fraværet hans. Men for meg, kommer det til å ta mye hardt arbeid før jeg kan tillate meg selv å leve det morsomme og lykkelige livet jeg hadde før.

Robin Williams etterlot seg også sønnen Cody (28).

LES OGSÅ: Snakket ut om farens selvmord

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer