«Sister Wives»:

Sønnen kommer ut av skapet

- Jeg husker den første gangen jeg fant ut at jeg ikke var en jente.

EKTEFELLER: Kody Brown er gift med Christine (f.v.), Meri, Robyn og Janelle. Foto: Puddle Monkey Prods/Kobal/REX/NTB
EKTEFELLER: Kody Brown er gift med Christine (f.v.), Meri, Robyn og Janelle. Foto: Puddle Monkey Prods/Kobal/REX/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I den populære TLC-serien «Sister Wives», også kalt «En mann - fire koner» på norsk, kan man følge Kody Brown (53) og hans koner Meri (51), Janelle (53), Robyn (43) og Christine (50). Realityserien viser fram en familie som skiller seg litt ut fra de fleste.

På tampen av fjoråret ble det imidlertid kjent at sistnevnte og Kody skulle skilles.

Helt siden 2010 har serien vist fram hvordan det er å leve et polyamorøst liv, og Kody har blant annet fått 18 barn totalt med konene sine - deriblant et barn med kona Meri, nemlig Leon Brown (26).

Tirsdag tok Leon til sosiale medier for å avsløre nyheten om at hen er transkjønnet, bruker enten Leon eller Leo, og pronomenet hen - og at hen ønsker at folk rundt bruker det. Det melder E! News.

«Noen sa til meg nylig at jeg ikke trengte å finne ut av alt jeg er for å dele meg selv med verden. Så her er jeg, som definitivt ikke har funnet ut av noen ting nesten, for å fortelle deg at jeg er transkjønnet», skriver hen på Instagram.

«Jeg husker den første gangen jeg fant ut at jeg ikke var en jente. Jeg var ganske ung og dessverre vokste jeg opp i en kontekst som var utrolig kjønnsbasert og restriktiv. Så jeg fortsatte å bli sosialisert som jente og senere en kvinne. Og det som er, er at jeg endelig er klar til å dele min favorittdel av meg sel med verden, og det i seg selv er utrolig».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.