«Sister Wives»:

Sønnen kommer ut av skapet

- Jeg husker den første gangen jeg fant ut at jeg ikke var en jente.

EKTEFELLER: Kody Brown er gift med Christine (f.v.), Meri, Robyn og Janelle. Foto: Puddle Monkey Prods/Kobal/REX/NTB
EKTEFELLER: Kody Brown er gift med Christine (f.v.), Meri, Robyn og Janelle. Foto: Puddle Monkey Prods/Kobal/REX/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I den populære TLC-serien «Sister Wives», også kalt «En mann - fire koner» på norsk, kan man følge Kody Brown (53) og hans koner Meri (51), Janelle (53), Robyn (43) og Christine (50). Realityserien viser fram en familie som skiller seg litt ut fra de fleste.

På tampen av fjoråret ble det imidlertid kjent at sistnevnte og Kody skulle skilles.

Helt siden 2010 har serien vist fram hvordan det er å leve et polyamorøst liv, og Kody har blant annet fått 18 barn totalt med konene sine - deriblant et barn med kona Meri, nemlig Leon Brown (26).

TRAILER: Kristine Kujath Thorp er aktuell med den nye filmen «Syk pike», som kommer på kino fra 9. september. Video: Offisiell trailer Vis mer

Tirsdag tok Leon til sosiale medier for å avsløre nyheten om at hen er transkjønnet, bruker enten Leon eller Leo, og pronomenet hen - og at hen ønsker at folk rundt bruker det. Det melder E! News.

«Noen sa til meg nylig at jeg ikke trengte å finne ut av alt jeg er for å dele meg selv med verden. Så her er jeg, som definitivt ikke har funnet ut av noen ting nesten, for å fortelle deg at jeg er transkjønnet», skriver hen på Instagram.

«Jeg husker den første gangen jeg fant ut at jeg ikke var en jente. Jeg var ganske ung og dessverre vokste jeg opp i en kontekst som var utrolig kjønnsbasert og restriktiv. Så jeg fortsatte å bli sosialisert som jente og senere en kvinne. Og det som er, er at jeg endelig er klar til å dele min favorittdel av meg sel med verden, og det i seg selv er utrolig».

Videre skriver hen at å være skeiv er noe av det hen liker best med seg selv, og at det fremdeles er mange ting hen lærer å elske ved seg selv,

KRANGLET: 17. juni er det premiere på den norske dokumentarfilmen VEGG VEGG VEGG, som følger Chirag Rashmikant Patel og Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid fra Karpe. Video: Erik Treimann / Tommy Gulliksen Vis mer

«Dette er for meg som blir kjent med meg selv, deler av meg selv og kontinuerlig utvikler meg til å være den personen jeg er, for å være mitt favoritt-jeg i alle sammenhenger».

Det har strømmet inn med støttende tilbakemeldinger etter at hen publiserte innlegget, og også hens egen mor, Meri, delte posten på Instagram Story sammen med teksten «du er sola mi».

LES OGSÅ: Denise Richards: Følger i datterens fotspor

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer