SØNNEN KOM MED ALVORSORD: Da Bård Tufte fortalte 14 år gamle Zacharias at han skulle ta over jobben til Jon Almaas, kom sønnen med alvorsord til sin far. Bildet er tatt i 2013 i Fredrikstad i forbindelse med premieren på filmen «Skyggejegerne: Demonenes by». 
 Foto: NTB scanpix
SØNNEN KOM MED ALVORSORD: Da Bård Tufte fortalte 14 år gamle Zacharias at han skulle ta over jobben til Jon Almaas, kom sønnen med alvorsord til sin far. Bildet er tatt i 2013 i Fredrikstad i forbindelse med premieren på filmen «Skyggejegerne: Demonenes by». Foto: NTB scanpixVis mer

Sønnen kom med alvorsord da Bård Tufte fortalte om sin nye jobb

Bård Tufte Johansen er den eneste som har vikariert for kongen av «Gullrekka», Jon Almaas.

SEOGHØR.NO: I dag kunne Seoghør.no avsløre at Jon Almaas (49) gir seg i «Nytt på nytt» etter 17 år i programlederstolen. 

NRK-serien skal likevel ikke av lufta selv om 49-åringen forsvinner. 

Hans stedfortreder blir nemlig en av Norges største komikere - Bård Tufte Johansen (47). 

Sønnen kom med alvorsord

Facebook skriver humorstjernen selv om den nye jobben. Han forteller at sønnen Zacharias (14) nærmest reagerte med vantro da han fikk høre nyheten. 

- Da Zacharias fikk høre jeg skulle lede «Nytt på Nytt» ble han først litt stolt. så stille og alvorlig før han sa: «Jon er veldig veldig flink da papp», skriver Bård på sin Facebook-side.

Komikeren påpeker at sønnen har rett i sin sak, men skriver at han heldigvis skal få råd fra «Nytt på nytt»-sjefen. 

Selv om 47-åringen nå har store sko å fylle, er det gjerne få som husker at komikeren faktisk har sittet i Almaas' stol og fått erfaringen av å lede «Nytt på nytt».

- Som om Kongen var syk 

Det er nemlig riktig at programlederen har underholdt og sjarmert nordmenn i hver episode siden slutten av 90-tallet - med unntak av én.

Tufte Johansen var nemlig Jon sin vikar den ene gangen har var borte fra skjermen, grunnet kolliderende jobboppdrag. 

- Det er litt som om Kongen skulle være sjuk. Man blir bare nødt til å stille opp, sa Bård Tufte Johansen til VG den gang. 

TAR OVER: Bård Tufte Johansen går fra nyttår av i Jon Almaas' sko. Han skal losjere gjester og seere gjennom «Nytt på Nytt» fra nyttår av.
 Foto: Aftenposten / NTB scanpix
TAR OVER: Bård Tufte Johansen går fra nyttår av i Jon Almaas' sko. Han skal losjere gjester og seere gjennom «Nytt på Nytt» fra nyttår av. Foto: Aftenposten / NTB scanpix Vis mer

Spøkte om Almaas

Da komikeren var vikar for Almaas den 15. april i 2011 tok han publikum med storm.

Sendingen åpnet med at Bård hadde en slags lærerrolle, og måtte få kontroll på de ustyrlige elevene sine – som besto av både publikum og paneldeltakere.

Foruten den faste duoen, bestående av Linn Skåber og Knut Nærum, var daværende Vålerenga-spiller Freddy Dos Santos og avisen VGs Anders Giæver gjester denne kvelden.

- Velkommen til «Nytt på nytt». Akkurat denne uka har det handlet mye om det nye postdirektivet og det finske valget. Akkurat nå skjønner jeg hvorfor Jon Almaas har valgt «å reise bort», sier Bård og viser fram hermetegn.

- Hadde problemer

Daværende kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas dukker opp tidlig i programmets start, og vitser i kor med Bård om at han har problemer denne sendingen.

- Bård, jeg hører du har problemer her, sier kringkastingssjefen.

- Jeg hadde problemer, kringkastingssjef Bjerkaas, men det går bra nå, sier Bård til latter fra salen.

Videre varsler den tidligere NRK-sjefen at Bård bare må ringe om det oppstår problemer i sendingen.

Gjennomgående i komikerens gjestesending vistes det om Jons fravær, misforståtte beskjeder fra produksjonen bak programmet og på gjestenes bekostning.

På tross av en usikker start klarer Bård å avslutte programmet med stående applaus fra både gjester i salen og paneldeltakere. 

Foruten å ha vikariert for Jon, har Bård også vært med i panelet en rekke ganger. Duoen ledet for øvrig Spellemannprisen i år 2000.