LYKKELIG FAR: Colin tenker nesten aldri over at sønnen lider av et sjeldent syndrom. - Jeg er utrolig heldig som har ham i livet mitt, sier han. Foto: All Over Press
LYKKELIG FAR: Colin tenker nesten aldri over at sønnen lider av et sjeldent syndrom. - Jeg er utrolig heldig som har ham i livet mitt, sier han. Foto: All Over PressVis mer

Sønnen har kromosomfeil

Collin Farrells sønn tok nylig sine første skritt - fire år gammel.

SEHER.NO: Den irske skuespilleren Colin Farrell (31) har avslørt at hans fire år gamle sønn James lider av en sjelden kromosomfeil, kalt Angelmans syndrom.

- De eneste gangene jeg husker at han er anderledes - at han er utenfor det som regnes som normalt - er når jeg ser ham sammen med andre fireåringer, forteller Farrell til The Irish Independent.

- Men fra dag én har jeg følt at han er akkurat slik han skal være.

Miami Vice-stjernen sier at sønnen har et forbløffende pågangsmot.

- Jeg er utrolig heldig som har ham i livet mitt, sier den stolte faren.

Skuespilleren deler omsorgen for James med sin eks-kjæreste og guttens mor Kim Bordenave. Han forteller at de første årene var svært slitsomme, og han skryter av Kims innstats.

Nylig skjedde et stort framskritt for familien.

- Han tok sine første skritt for noen uker siden. Det var et følelsesladet øyeblikk. Ikke et øye var tørt i huset, sier Farrell.

Angelmans syndrom innebærer blant annet alvorlig grad av utviklingshemning, forsinket fin- og grovmotorisk utvikling, ustøhet, mangelfullt utviklet talespråk, epilepsi, unormalt søvnmønster, høyt aktivitetsnivå, særegent atferdsmønster og karakteristiske ansiktstrekk. Cirka 70 personer lever med denne denne lidelsen i Norge i 2007.