Sønnen: - Godt han fikk sovne inn nå

Rolf Wesenlund skal ha slitt med demens i flere år.

GIKK BORT: Skuespiller Rolv Wesenlund døde natt til søndag, etter lengre tids sykeleie. Han ble 76 år gammel. Her er han avbildet i 2011, da han mottok Wenche Foss' ærespris. Foto: NTB scanpix
GIKK BORT: Skuespiller Rolv Wesenlund døde natt til søndag, etter lengre tids sykeleie. Han ble 76 år gammel. Her er han avbildet i 2011, da han mottok Wenche Foss' ærespris. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Den folkekjære skuespilleren Rolv Wesenlund, mest kjent for sin rolle som Marve Fleksnes, døde natt til søndag 76 år gammel.

- Han var gammel i kroppen, og det var godt at han fikk sovne inn nå, sier Wesenlunds sønn, Paal Wesenlund (48) til Dagbladet.

Skuespilleren har vært syk i flere år og har fått mange forskjellige diagnoser. Rolf Wesenlund har tidligere fortalt om hvor forferdelig det var å oppdage at hodet hans en dag var fullt av «rot».

Nå forteller sønnen at den populære skuespilleren var blitt dement.

- Pappa, visste til tross var at han var dement, at slutten nærmet seg. Pappa hadde gitt jernet i 40-50 år, det er klart at det koster, sier Paal Wesenlund til avisen.

I et tidligere portrettintervju med Dagblad Magasinet har Wesenlund fortalt at han hadde klare formeninger om hvordan hans egen begravelse skulle være. Skuespilleren innrømmet at han hadde tatt litt regi med tanke på hvilken prest og hva slags musikk han ønsket i sin egen begravelse.

Skuespilleren ble allemannseie blant det norske folk med den komiske rollefiguren Marve Fleksnes, som dukket opp i med jevne mellomrom i TV-serien «Fleksnes fataliteter» fra 1972 til 2003.

Wesenlund ble også kjent gjennom flere spillefilmer, deriblant «Norske byggeklosser», «Mannen som ikke kunne le», «Bør Børson Jr.» og  «Den siste Fleksnes». Han spilte hovedrollen i samtlige. 

Komikerstjernen etterlater seg sin kone Ruth, samt tre barn og barnebarn. 

LES OGSÅ:    - Han så komikk i det meste

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer