Peter Nygård:

Sønnen: - Et monster

Moteskaperens sønn hevder i en ny dokumentar at han er resultatet av en voldtekt.

ARRESTERT: Den kjente moteskaperen Peter Nygård ble arrestert i desember i fjor. Her er han avbildet i 2005. Foto: Darryl James / Getty Images North America / AFP / NTB
ARRESTERT: Den kjente moteskaperen Peter Nygård ble arrestert i desember i fjor. Her er han avbildet i 2005. Foto: Darryl James / Getty Images North America / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Peter Nygård (80) har sittet varetektsfengslet siden han ble arrestert i fjor. Han har ni siktelser mot seg. Han er også saksøkt av dusinvis med kvinner og jenter som anklager ham for menneskehandel og seksuelle overgrep gjennom flere tiår. Selv benekter Nygård anklagene på det sterkeste.

I en fersk TV-dokumentar hos NBC News forteller sønnen, som nå er fylt 18 år, om en rystende opplevelse da han var elleve. Moren hans, modellen Beverly Peele, fortalte da at hun var blitt gravid med ham etter at Nygård hadde voldtatt henne.

FENGSEL: Bettina Buchanan jobber på grabbarna grus på Rhodos, vi har møtte henne der for en tour, og hun avslører også hvorfor hun har sittet i fengsel på øya. Video: Nina Hansen Reporter: Øystein Andersen Vis mer

- Et monster

I 2020, da alle de andre anklagene mot Nygård dukket opp, overtalte han moren om også å fortelle sin historie for å få flere til å stå frem med sine historier.

- Jeg sa: «Mamma, vi må fortelle om dette. Jeg er ok med det dersom du er ok med det. Og vi kan gå gjennom dette sammen», sier sønnen i et intervju med TV-kanalen.

En annen sønn gir klart uttrykk for at han synes det er en lettelse at faren nå stilles for retten.

- Det var litt av en virvelvind i hodet mitt først å tro at Peter Nygård, faren min, var en flamboyant entreprenør og hardtarbeidende forretningsmann. Og så finne ut at bak fasaden er han egentlig et monster, sier sønnen til NBC News.

DØMT: Den spanske Youtube-stjerna Kanghua Ren er dømt til fengsel etter å ha servert en uhyggelig kjeksvariant til en hjemløs mann på gata. Video: Youtube/ReSet Vis mer

Begge sønnene har hjulpet til i etterforskningen.

NBC-dokumentaren inneholder en lang rekke anklager fra angivelige ofre som sier de ble dopet ned av Nygård før han begikk seksuelle overgrep. Dokumentaren hevder også at ansatte ble kneblet når de forsøkte å varsle om det som foregikk.

Beskriver voldtekt

Mange av overgrepene skal ha skjedd på Nygårds eiendom i Bahamas.

Der holdt han fester for unge modeller. Beverly Peele var på et tidspunkt ansiktet til motehuset hans, og Nygård skal ha likt å ha henne med på festene.

I dokumentaren hevder hun at hun ikke likte festene, og at hun var sikker på at det bare var en måte for ham å finne kvinner å ligge med.

NY SESONG: Discovery+ er ute med sesong to av «Sigurd fåkke pult», og denne sesongen er noe mørkere enn den forrige. Video: Discovery+ / Rød Løper Vis mer

Det hun imidlertid ikke visste var at andre kvinner på festene også angivelig ble angrepet på samme måte som henne.

Hun forteller hvordan hun som ung modell skal ha blitt angrepet og voldtatt av Nygård i huset hans i California.

«Happy juice»

Advokaten Greg Gutzler, som representerer titall av kvinnene som saksøker Nygård forteller hvordan moteskaperen skal ha gått målrettet til angrep.

- Han bestilte det han kalte «happy juice» av bartenderen sin. Han gikk målrettet etter enkelte. Han visste nøyaktig hva han ville. Så han ga dem «happy juice», som var voldtektsdop, sier Gutzler til NBC.

NYE BILDER: Den avdøde mangemilliardæren Jeffrey Epsteins «Zorro-ranch» er nylig blitt filmet og fotografert. Foto/video: thisischriswhite.com Vis mer

Flere av de angivelige ofrene står fram i dokumentaren.

Saksøkerne inkluderer også en av sønnenes mor, den tidligere supermodellen Beverly Peele.

Nygard ble arrestert i desember 2020 i Winnipeg i Canada. Han har sittet i varetekt siden, og er siktet for forhold både i USA og Canada.

Sønnene saksøkte

Etterforskningen startet tidlig i fjor. I februar 2020 ransaket politiet både Nygårds hovedkvarter på Manhattan og hjemmet hans i Los Angeles.

I februar tok føderale agenter og politimenn i New York seg inn i Nygårds hovedkvarter på Manhattan, og i hans hjem i Los Angeles etter en fem måneders lang etterforskning av beskyldninger om seksuelle overgrep.

PRINS PÅ FEST: Prins Andrew uttalte i et intervju at han ikke skjønner hvordan han har fått stempelet som «partyprins», da han ikke lenger fester. Bilder av prinsen i Saint-Tropez sier det motsatte. Foto: Coleman-Rayner / Stella Pictures. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

I midten av august i fjor ble det også kjent at to av sønnene til Nygård gikk til søksmål mot sin egen far.

I søksmålet hevdet Nygårds sønner at faren beordret sin daværende kjæreste til å ha sex med dem. Hun skal ha jobbet som prostituert på de aktuelle tidspunktene, og begge guttene skal ha vært mindreårige.

LES OGSÅ: Aristokrat dømt etter slott-voldtekt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer