- Sonja var et stilmessig forbilde

Inger Lise Rypdal tar et dypdykk i egen garderobe.

SEOGHØR.NO: Artist og skuespiller Inger Lise Rypdal (65) var en av Norges største popstjerner på 1970-tallet, etter at hun fikk sitt gjennombrudd i 1968.

I år får den folkekjære artisten anledning til å ta et gjensyn med denne tiden, ettersom hun til høsten skal lede musikkshowet «We Love The 60s & 70s» på Telenor Arena.

Der kan både publikum og Inger Lise, som deltok i «Hver gang vi møtes» på TV2 i vinter, mimre tilbake med kjente artister som The Animals, The Hep Stars og Smokie.

Men etter mer enn 45 år i rampelyset, kan den flotte 65-åringen også se tilbake på et rikholdig arkiv fra sin egen karriere. Når Seoghør.no møter henne på show-lanseringen på Grand Hotel i Oslo, sørger Inger Lise for et muntert tilbakeblikk på sin egen stil.

- Oi, det er konfirmasjonsbildet mitt! Sonja Haraldsen (nå dronning Sonja, journ.anm.) var jo veldig populær på den tiden, så jeg skulle ha litt sånn Sonja-sveis, forteller sangstjernen lattermildt når hun får se et bilde av seg selv i vaskeekte, tidlig 60-tallsstil.

Se Inger Lise Rypdal mimre over sin egen stil øverst i saken!

MER UNGDOMMELIG I DAG: Da Inger Lise Rypdal konfirmerte seg på 1960-tallet, var stilen langt ifra ungdommelig. Da Seoghør.no møtte artisten denne uken, var den flotte 65-åringen mye mer ungdommelig i stilen! Foto: Privat/ Hedda Fannemel Espeli, Seoghør.no
MER UNGDOMMELIG I DAG: Da Inger Lise Rypdal konfirmerte seg på 1960-tallet, var stilen langt ifra ungdommelig. Da Seoghør.no møtte artisten denne uken, var den flotte 65-åringen mye mer ungdommelig i stilen! Foto: Privat/ Hedda Fannemel Espeli, Seoghør.no Vis mer

Fikk sjokk av suksessen

Det var i 1965 Inger Lise Rypdal konfirmerte seg, og bare et par år senere spilte hun inn det som skulle bli den første hitlåten - «Romeo og Julie».

Hun reiste på haiketur til Sverige med en venninne like etter innspillingen av låten, og at hun fikk seg tidenes overraskelse da hun kom hjem igjen.

- Da vi kom hjem til Norge var jeg popstjerne. Det var et lite sjokk. Vi hadde jo ikke mobiltelefoner eller internett den gangen, og ante ingen ting om hva som hadde skjedd hjemme mens vi var på ferie, har Inger Lise tidligere fortalt til Se og Hør.

På 1970- og 80-tallet fulgte hun opp med en lang rekke plateutgivelser - inkludert den såkalte «Treff-serien», i tillegg til å spille i flere filmer, sceneshow og delta i Melodi Grand Prix et dusin ganger.

Saken fortsetter under bildet.

EKTE 80-TALLS: I dag mener Inger Lise Rypdal at stilen hennes i Lipton-reklamen hadde passet rett inn i såpeserien «Falcon Crest» - her representert ved Tahnee Welch i rollen som Shannon Taylor (t.v). Foto: ©CBS/Everett Collection/All Over Press/privat
EKTE 80-TALLS: I dag mener Inger Lise Rypdal at stilen hennes i Lipton-reklamen hadde passet rett inn i såpeserien «Falcon Crest» - her representert ved Tahnee Welch i rollen som Shannon Taylor (t.v). Foto: ©CBS/Everett Collection/All Over Press/privat Vis mer

Inger Lise Rypdal figurerte også i en reklameannonse for Lipton te på 1980-tallet. Og når Seoghør.no i dag gir henne et gjensyn med reklamen, er dommen over stilen hennes i annonsen krystallklar.

- Jeg ser ut som om jeg er med i «Falcon Crest!», utbryter 65-åringen humørfylt, og henviser til den populære, amerikanske såpeserien som rullet over TV-skjermene mesteparten av dette tiåret.

«We Love The 60s & 70s» arrangeres på Telenor Arena lørdag 31. oktober. Billettene er i salg hos Billettservice fra klokken 9.00 onsdag 25. mars.

I «Hver gang vi møtes» på TV2 tidligere i år, beviste Inger Lise Rypdal at hun fortsatt har stemmeprakten i behold:

LES OGSÅ: Bruker svette for å style håret sitt