Vidar Johnsen:

Sonet før han sang i det populære familieprogrammet

Den tidligere Vamp-vokalisten gikk med fotlenke før han gikk på scenen i «Allsang på grensen».

RÅKJØRTE: Vidar Johnsen spilte i lang olabukse under TV2-programmet «Allsang på grensen» for å skjule det som var under buksa. Det har han også gjort under flere konserter i sommer. Foto: NTB Scanpix
RÅKJØRTE: Vidar Johnsen spilte i lang olabukse under TV2-programmet «Allsang på grensen» for å skjule det som var under buksa. Det har han også gjort under flere konserter i sommer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tidligere Vamp-vokalist, Vidar Johnsen (45), sang «Månemannen» og «Fuglane vett» på «Allsang på grensen» tidligere i sommer.

Det publikum ikke visste, var at Johnsen selv gjorde noe som var litt på grensen i høst, da han gikk med fotlenke før han sto på scenen under innspillingen av det populære familieprogrammet.

I oktober ble nemlig artisten tatt av politiet for å kjøre for fort. Straffen var 16 dager med fotlenke, skriver TV2.

- Jeg hadde litt hjemlengsel og kjørte fra jobb i Oslo til Haugesund og lå etter en del tungtransport mellom Kristiansand til Lyngdal. Jeg kjørte forbi og da gikk det så fort at lappen røk, forteller Johnsen til kanalens nettside.

Gikk med langbukser

Artisten mistet førerkortet etter å ha blitt tatt i en laserkontroll. Ifølge TV2 kjørte Johnsen i 140 km/t i 80-sonen.

I dommen heter det at det ikke var en farefull forbikjøring, men Johnsen ble stanset av politiet som hadde fartskontroll på stedet.

Fotlenken hindret ikke Johnsen i å gjennomføre låtene på «Allsang på grensen», men han fikk dispensasjon til å opptre på to festivaler.

- Jeg fikk gjort det jeg skulle gjøre, men måtte være hjemme klokken 15 hver dag. Jeg hadde ikke fotlenke på armen heldigvis, så det gikk bra å spille konserter. Det var med langbukser, så det gikk helt fint det, forteller Johnsen til TV2.

I november får han tilbake førerkortet etter 13 måneder med sykkel som fremkomstmiddel. Men det er mer enn førerkortet som har røket.

Mye å tenke på

I 2013 deltok den tidligere Vamp-vokalisten i NRKs artistkonkurranse «Stjernekamp», men røk ut som femtemann under opera-sendingen.

- Jeg har ikke hatt hodet med meg denne uken. Det har vært for mye å tenke på. Og det er tross alt bedre å ryke ut på opera enn «norsk på norsk» som er tema neste uke. Der er jeg liksom mer på hjemmebane og man burde kunne forvente at jeg klarte meg, fortalte deltakeren rett etter han ble stemt ut.

TAKKET FOR SEG: Tryllefløyten gjorde ingen mirakler; Vidar Johnsen ble stemt ut fra «Stjernekamp» under opera-uken i 2013. Foto: Julia Naglestad/NRK
TAKKET FOR SEG: Tryllefløyten gjorde ingen mirakler; Vidar Johnsen ble stemt ut fra «Stjernekamp» under opera-uken i 2013. Foto: Julia Naglestad/NRK Vis mer

Takket for seg i en e-post

Artisten sluttet som vokalist i Rogaland-bandet i 2007, men har helt frem til nå levd på Vamp-låtene.

- Vidar Johnsen sa opp i en e-post til meg og flere andre i Vamp, sa Staveland til Haugesunds Avis i 2007.

Han fortalte videre at det er uaktuelt å fortsette samarbeidet med Vidar Johnsen, men vil ikke ut med noen andre grunner til avskjeden enn den e-posten han sendte.

Johnsen selv bekreftet at han sendte mailen.

- Men det var mer i fortvilelse over ikke å få snakke med folk i Vamp ordentlig. Jeg regnet med at de forsto det og at det ikke var en ordentlig oppsigelse, sa han til avisen.

Fire år etter han forlot bandet ble det giftermål. Men også her ble det etter hvert brudd.

VAMP: Den norske gruppa Vamp fotografert i 2002. Fra venstre: Torbjørn Økland, Carl Øyvind Apeland, Vidar Johnsen og Øyvind Staveland. Foto: Lise Åserud / SCANPIX (FRB)
VAMP: Den norske gruppa Vamp fotografert i 2002. Fra venstre: Torbjørn Økland, Carl Øyvind Apeland, Vidar Johnsen og Øyvind Staveland. Foto: Lise Åserud / SCANPIX (FRB) Vis mer

Forhold til «Big Brother»-deltaker

Artisten giftet seg med Veronika Katrin Andreassen (41) i august 2011. Andreassen var med i TVNorge-programmet «Big Brother» i 2002.

Den romantiske egenkomponerte kjærlighetslåten «Eg sveve med deg», som vestlendingen sang og spilte gitar til, fikk vakre Andreassen til å ta til tårene. Men den drevne artisten hadde også selv problemer med å holde følelsene i sjakk.

- For å være helt ærlig så hadde jeg klump i halsen selv. Jeg er vant til å fremføre sanger, men dette var noe helt spesielt, sa han til Se og Hør.

Men lykken brast, og høsten 2013 valgte paret å gå fra hverandre.

- Det er bittert å akseptere at det ikke fungerte. Men vi er veldig gode venner, og gjør alt for at ting skal løses på best mulig måte, sa Vidar til Se og Hør etter bruddet.

LES OGSÅ: - Jeg forlovet meg nettopp med min beste venn