«Farmen»-Kåre:

Sonet 21 dager i fengsel

«Farmen»-deltakeren er glad for at bildramaet ikke endte mye, mye verre.

STAUTE KARER: Kåre Gunnar Skaret Bjøringsøy og Simon Tronstad Jacobsen er begge svært nære den store finaleuka. Foto: Espen Solli / TV 2
STAUTE KARER: Kåre Gunnar Skaret Bjøringsøy og Simon Tronstad Jacobsen er begge svært nære den store finaleuka. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var da «Farmen»-deltaker Kåre Gunnar Skaret Bjøringsøy (36), som alltid har vært glad i bilkjøring, fart og spenning, var 21 år, at han skulle gjøre ett av sine utallige bilstunt i hjembygda Smøla.

Denne gangen skulle han «tøffe» seg med en av sine «hjemmemekkede» biler.

- Det skjedde nede på kaia, der det er et ganske stort område man kan leke seg på. Jeg fikk sleng på bilen og mistet kontrollen. Jeg traff en av disse båtfestene på kaia med bakhjulet på bilen og fikk kontrasleng, forklarer han overfor Se og Hør.

ROMANTISK: Simon Tronstad og Tonje Frigstad har hatt en pågående flørt inne på «Farmen». I onsdagens episode kom det etterlengtede kysset. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Flaks i uflaks

Bilen inneholdt ingen sikkerhetsbelter, og dermed ble Bjøringsøy slengt over i passasjersetet.

- Jeg ble forfjamset og visste ikke helt hvor jeg var. Jeg prøvde å lete etter ratt og håndbrekk, men det var jo ikke på den sida. Rett ved sto et vannpumpehus, og jeg registrerte at jeg var på vei mot veggen av dette huset.

Det var TV 2 som omtalte saken først.

TAPTE: Kåre Gunnar Skaret Bjøringsøy slo ut Herman Herberth Herding i øvelsen øksekast tidligere i høst. Foto: Alex Iversen / TV 2
TAPTE: Kåre Gunnar Skaret Bjøringsøy slo ut Herman Herberth Herding i øvelsen øksekast tidligere i høst. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Plutselig jobbet hjernen på spreng.

- Jeg tenkte at her kom jeg til å få meg en smell. Så traff jeg veggen. Men istedenfor at det ble full stopp, raste jeg bare gjennom huset. Bilen ble hengende fast inni der, i et kjøleanlegg. Heldigvis får man si, for hvis bilen hadde fortsatt ville jeg kanskje havnet på havet, der vi snakker 36 meter dyp.

Han fortsetter:

- Om så er det langt fra sikkert jeg ville sittet her i dag. Det var flaks i uflaks.

FARMEN: Da han røyk ut av Farmen, gikk han rett på McDonalds og kjøpte ti Big Mac. Video: TV2 / Dagbladet / Rød Løper Vis mer

Sto på «bar bakke»

«Farmen»-Kåre satt bom fast, bilen var nemlig rammeskjev, som gjorde at han ikke fikk opp dørene. Til slutt klarte han å klatre ut av takluka. Merkelig kom han fra det uten en eneste skramme på kroppen.

- Jeg hadde bare litt sjokk, bedyrer han.

LAGER LIV OG RØRE: Kåre Gunnar Skaret Bjøringsøy og Tonje Frigstad inne på «Farmen». Foto: Espen Solli / TV 2
LAGER LIV OG RØRE: Kåre Gunnar Skaret Bjøringsøy og Tonje Frigstad inne på «Farmen». Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

- Hva skjedde så?

- Jeg skjønte at dette kom til å bli en politisak uansett, så det var jeg selv som ringte dem. Både politiet og han som eide kjøleanlegget tok alt ganske fint, men selv slet jeg litt etterpå.

36-åringen forklarer:

- Jeg hadde lastebillappen, og det var jobben min på den tida. Jeg mistet både sertifikat og jobb. Plutselig sto jeg på bar bakke.

- Satte en støkk i meg

Men Kåre Gunnar Skaret Bjøringsøy slapp ikke unna med «bare» å miste lappen for ett år framover. Han ble også dømt til 28 dagers fengsel, samt saftige 75 000 kroner i bot.

- Politiet så alvorlig på at jeg hadde kjørt denne bilen. Det var jo ikke bremser bak, utslitte dekk og ingen sikkerhetsbelter. Jeg hadde lenge vært en bølle med tanke på den kjøringa, så da tenkte de nok at de nå hadde muligheten til å ta meg skikkelig.

«Farmen»-deltakeren slapp unna med 21 dagers fengsel, grunnet god oppførsel.

- Det var etter dette at jeg bestemte meg for at villmannskjøringa var over. Det valget angrer jeg ikke på i det hele tatt, for denne hendelsen satte en støkk i meg.

FORBANNA: Nils Kvalvik måtte forlate «Farmen» etter den mye omtalte fyllefesten i 2020. På «Torpet» ett år måtte han igjen pakke sakene sine etter regelbrudd. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Sonet gjorde han i Hustad fengsel.

- Det var kjedelig, men jeg var heldigvis på åpen avdeling, ikke på lukka. Jeg ble jævlig god på å spille biljard da! Det var jo nesten det eneste man kunne gjøre der, forteller Kåre Gunnar Skaret Bjøringsøy (36), som også to ganger tidligere skal ha mistet lappen, til Se og Hør.

Søndag er det klart for aller siste tvekamp i høstens «Farmen». Så er det duket for programmets store finaleuke.

LES OGSÅ: Anine Stangs datter (1,5 md.) innlagt på sykehus

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer