<strong>DEILIG STRANDLIV:</strong> Votsalakia ligger sørvest på Samos, og er en fredelig og fin by. Foto: Star Tour
DEILIG STRANDLIV: Votsalakia ligger sørvest på Samos, og er en fredelig og fin by. Foto: Star Tour Vis mer

Sommerlykke på Samos

Vakre strender, og enda vakrere landsbyer, spennende severdigheter og behagelige fjellturer. Her er øya med alt du trenger!

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Med bare ett charterselskap og ingen rutefly fra Norge, er Samos langt ifra det mest kjente eller mest besøkte stedet i det greske øyriket.

Men - det er en øy som forfører. Har du først oppdaget Samos, er sjansen stor for at du reiser hit igjen – og igjen og igjen.

Øya er nemlig stedet der Star Tours gjester var aller mest fornøyd med ferien i fjor.

Og dét er lett å forstå. Samos er liten, kompakt og oversiktlig – Rhodos er for eksempel tre ganger større. Samtidig har Samos nesten alt du kan ønske deg på ferien.

<strong>KLART VANN:</strong> Du vet du er i Hellas eller nærliggende farvann når vannet er som dette. Foto: Star Tour
KLART VANN: Du vet du er i Hellas eller nærliggende farvann når vannet er som dette. Foto: Star Tour Vis mer

Her finner du vakre, hvitkalkede fiskerlandsbyer og pittoreske husklynger i fjellene. Og lange strender med solstoler og restauranter, samt små, bortgjemte strandperler som du trolig kan ha helt for deg selv.

Fottur-øya

Samos er også et eldorado for mer aktive feriesysler. Til sjøs er mulighetene gode for windsurfing. Og innenfor stranden er naturen frodig, variert og med høye fjell som går bratt ned til badevikene – perfekt til fotturer!

På kryss og tvers går det et stort nettverk av gamle stier. Disse er lette å følge, og mister du retningssansen er det bare å spørre i neste landsby – øya er ikke større enn at man alltids kommer frem et sted. Og avslutt gjerne fotturen et koselig sted ved kysten – dem er det mange av.

<strong>LETT Å TRIVES:</strong> Besøker du først Kokkari, vil du neppe bo noe annet sted neste gang du er på Samos. Foto: Star Tour
LETT Å TRIVES: Besøker du først Kokkari, vil du neppe bo noe annet sted neste gang du er på Samos. Foto: Star Tour Vis mer

Kystperlen

Aller mest fortryllende er Kokkari – en by du bare blir pladask, ja, hodestups forelsket i. Innenfor strandpromenaden venter en labyrint av spennende smug og trapper. Byen er så liten at det bare er gøy å gå seg litt vill.

Og på den andre siden av bryggerestaurantene er vannet flaskegrønt og klart.

Ekte idyll

To andre Samos-favoritter er fjellandsbyene Vourliotes og Manolates. De klamrer seg fast høyt over strendene og havet, og er populære dagsturmål.

Stort mer idylliske steder er det vanskelig å finne. Smugene er trange og krokete, med hvite vegger og fargesterke vinduskarmer rundt hvert hjørne. Over hodet henger vinranker som gir skygge.

<strong>KOSELIG:</strong> Å sitte på tavernaer i smågater som her er toppen av gresk lykke. Foto: Star Tour
KOSELIG: Å sitte på tavernaer i smågater som her er toppen av gresk lykke. Foto: Star Tour Vis mer

Ta en lunsj på en av restaurantene her, med gresk salat som er så knasende sprø at du nesten trenger hørselsvern. Etterpå er stranden en kort spasertur nedoverbakke. Det er bare oppover til byene du har lyst til å kjøre eller ta buss.

Når du så har kommet tilbake til hotellet, kan du legge deg i solstolen med god samvittighet. Eller planlegge neste dags eventyr.

<strong>LATE DAGER:</strong> Også pusekatter liker seg i Hellas. Foto: Star Tour
LATE DAGER: Også pusekatter liker seg i Hellas. Foto: Star Tour Vis mer

SAMOS

Slik kommer du hit:

Star Tour har pakketurer med charterfly. Priser fra kr 4150 per person for en uke med hotell. Du kan også reise til Samos på egen hånd. Da er det lettest å fly til Athen med Norwegian eller SAS, og videre derfra med Aegean Airlines eller Olympic Air. Med SAS og Aegean kan du sjekke inn bagasjen hele veien.

Her bor du:

Blue Village Doryssa Seaside Resort utenfor Pythagorion har det meste inne på hotellområdet. Fra kr 6200 per pers for en uke (inkl. fly). Hydrele Beach Hotel & Village ved Potokaki Beach utenfor Pythagorion, fra kr 830 eller 7100 per pers for pakketur.

Sunsrise Beach over stranden øst for Kokkari, fra kr 820. Aphrodite Hotel & Suites i Votsalakia, fra kr 840 eller kr 5500 per pers for pakketur. Samos Rooms i Pythagorion, fra kr 300.

Det fins også en rekke andre hoteller og leiligheter over hele øya.

<strong>ROLIG IDYLL:</strong> Votsalakia er en fredelig by på sydkysten av øya Samos. Byen passer for både barnefamilier og par som er på ferie. Her kan du spise middag like ved sjøen. Foto: Peter Malmrup
ROLIG IDYLL: Votsalakia er en fredelig by på sydkysten av øya Samos. Byen passer for både barnefamilier og par som er på ferie. Her kan du spise middag like ved sjøen. Foto: Peter Malmrup Vis mer

Slik finner du frem:

Star Tour tilbyr en rekke organiserte utflukter fra sine hoteller på øya. Ellers er det bilutleiefirmaer både på flyplassen og i byene på øya. Regn med å betale kr 340 per dag for en liten bil i høysesongen.

LES OGSÅ: Tyrkias mest sjarmerende badested?

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer