«Sommerhytta»:

«Sommerhytta»-vinneren røper ny jobb

Levi Try fra TV 2-suksessen tar fatt på nye utfordringer.

VINNERE: Levi Try og kjæresten Øyunn Krogh vant TV 2-programmet «Sommerhytta» i fjor. Nå skal førstnevnte jobbe for kanalen. Foto: TV 2
VINNERE: Levi Try og kjæresten Øyunn Krogh vant TV 2-programmet «Sommerhytta» i fjor. Nå skal førstnevnte jobbe for kanalen. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor høst gikk kjæresteparet Levi Try (23) og Øyunn Krogh (25) helt til topps i TV 2-programmet «Sommerhytta». De fikk dermed beholde sin drømmehytte, mens de andre hyttene ble lagt ut til salg.

I etterkant av seieren fikk de kritikk fordi mange mente at de var de dårligste håndverkene blant deltakerne, og at de dermed ikke fortjente å vinne.

Vant gjorde de likevel, og etter tv-deltakelsen har både Try og Krogh gjort seg bemerket i sosiale medier. Krogh har fortalt til Se og Hør at hun drømmer om å leve av sosiale medier, mens kjæresten lenge har jobbet for DNB Ung, der han har vært bankens ansikt utad.

Nå er 23-åringen klar for nye arbeidsoppgaver, skriver TV 2. Han har fått sommerjobb i TV 2 Sporten.

- Det tror jeg blir veldig fint, jeg gleder meg veldig. Det er noe nytt og spennende som jeg ikke har testet før, sier Try til Se og Hør.

PROMO: Se de første bildene fra «Sommerhytta». Video: TV 2 Vis mer

Reporter

Arbeidsoppgavene hans er ikke helt klart enda, og det er usikkert om 23-åringen skal jobbe mest på nett eller ute i felt.

- Men det er en reporterjobb, sier «Sommerhytta»-vinneren, som også avslører at han egentlig ikke går rundt med en journalistdrøm.

Det er sport som er den store lidenskapen.

- Drømmen er kanskje mer å jobbe med sport, uavhengig om det er som journalist eller ikke. Men når denne jobben dukket opp, er det noe av det gøyeste jeg kunne tenke meg å jobbe med. Da ble det klart at dette er noe jeg måtte prøve meg på, forklarer Try til Se og Hør.

23-åringen håper også på å få litt tid på skjermen. Da han og kjæresten entret «Sommerhytta»-universet i fjor, hadde han aldri vært på tv før, men rampelyset har gitt mersmak.

- Men det er nok litt opp til hvor bra innhold jeg produserer, og hva jeg skal dekke, men jeg håper på litt tv-tid. Jeg synes det var veldig gøy sist, forteller han.

SA OPP JOBBEN: «Sommerhytta»-vinner Øyunn Krogh sa opp jobben. Slik er livet som arbeidsledig. Video: Øyunn Krogh / Tiktok Vis mer

Try og kjæresten Øyunn har brukt hytta flittig i det siste, og den har vært et kjærkomment sted å reise til under pandemien. De leier ut hytta i perioder, men har også tilbrakt en del hverdager der med hjemmekontor.

Nå blir det altså sport og ikke hyttebygging på 23-åringen.

- Jeg har litt mer peiling på sport, heldigvis, fleiper han.

Fikk kritikk

Levi Try og Øyunn Krogh fikk kritikk etter seieren i fjor høst.

Seieren skapte som nevnt et stort engasjement i sosiale medier, og til tross for at gratulasjonene strømmet inn, uttrykte også flere sin misnøye over at det var Krogh og Try som vant.

I kommentarfeltene til ulike norske medier påpekte flere at paret ikke fortjente å vinne, at de var de dårligste håndverkerne og at hytta var den dårligste av alle de fire hyttene.

«SOMMERHYTTA»: Øyunn Krogh og Levi Try vant «Sommerhytta», men ikke uten å støte på problemer på veien. Video: TV 2 Vis mer

Krogh og Trys drømmehytte har også blitt omtalt som «Fretex-hytta».

- Vi er veldig fornøyde med sluttresultatet, og har vist hytta fram til både venner og familie, sa de.

De fortalte også om bakgrunnen for at de har valgt å leie ut den kjente hytta. Økonomi var den sentrale årsaken.

- Man tenker ikke over at ting må fikses. Levi er student og jeg er arbeidsledig og det er jo utgifter vi er nødt til å dekke, strøm og andre avgifter, sa Krogh til Se og Hør.

Noe salg av hytta kommer imidlertid ikke på tale.

- Ikke i det hele tatt. Det er jo klart det er bra pant i den hvis vi skulle ha kjøpt leilighet, men nå har jo ikke jeg en fast inntekt en gang, sa hun videre.

LES OGSÅ: Derfor flytter hun

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer