Cara Delevingne:

- Som om en berg-og-dalbane på vei til helvete

Supermodellen åpner seg om den vonde tiden da hun ikke ønsket å leve lenger.

SLET PERSONLIG: Cara Delevingne åpner seg om sin vanskelige oppvekst. Foto: NTB Scanpix
SLET PERSONLIG: Cara Delevingne åpner seg om sin vanskelige oppvekst. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

(Seoghør): Britiske Cara Delevingne (25) er på alles lepper for tiden. I tillegg til å være en av verdens mest ettertraktede modeller er hun også aktuell i hele tre filmer i år.

Men livet har ikke alltid gått på skinner for den talentfulle jenta.

Tidligere har Cara fortalt at hun trodde hun var for stygg til å bli modell, og som tenåring drev hun med selvskading og slukte unna store mengder reseptbelagte piller for å dempe smerten hun følte.

Nå åpner 25-åringen seg ytterligere om den vanskelige tiden.

- Jeg hatet meg selv fordi jeg var deprimert. Jeg hatet å føle meg deprimert. Jeg hatet å føle. Jeg var veldig flink til å distansere meg helt fra følelser. Og hele tiden fortalte jeg ting til meg selv for så å hate meg selv for å ha sagt det. Jeg forsto ikke hva som skjedde, utenom det faktum at jeg ikke ønsket å leve lenger, forteller hun åpenhjertig i et intervju med The Edit.

Saken fortsetter under bildet.

KUL DAME: Her er Cara backstage under London fashion week tidligere denne måneden. Foto: NTB Scanpix
KUL DAME: Her er Cara backstage under London fashion week tidligere denne måneden. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Følte seg «mørk» på innsiden

«Suicide Squad»-stjernen skulle gjerne visst det hun vet om livet i dag - som deprimert tenåring.

- Jeg kunne ønske jeg kunne ha gitt meg selv en klem, og at jeg hadde visst at jeg fremdeles var inni der et sted. Jeg kunne ønske at jeg ikke var min egen verste fiende, og at jeg ikke var fanget. Jeg skulle visst at så lenge jeg klarte å holde fast ved livet, så ville jeg komme meg gjennom det. For meg, som var en tenåring, føltes det som om jeg satt i en berg-og-dalbane på vei til helvete.

Selv om Delevingne hadde en privilegert oppvekst i England, med en rik familie og mange muligheter, følte hun seg misforstått av omgivelsene.

- Da jeg prøvde å snakke med folk om det, forsto de meg ikke. Mange av vennene mine sa: «Hvordan kan du føle det slik?» og «Men du er jo så heldig». Og jeg svarte: «Tro meg, jeg vet at jeg er verdens heldigste jente. Jeg skjønner alt dette, og jeg kunne ønske jeg kunne sette pris på det. Men det er bare noe mørkt inni meg som jeg ikke klarer å riste meg løs fra».

Saken fortsetter under bildet.

BERØMT: Cara gjør det stort både som skuespiller og modell, og har prydet forsiden til flere av verdens største moteblader. Her er hun på en filmpremiere i sommer. Foto: NTB Scanpix
BERØMT: Cara gjør det stort både som skuespiller og modell, og har prydet forsiden til flere av verdens største moteblader. Her er hun på en filmpremiere i sommer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I dag har Cara derimot klart å snu livet sitt rundt, og har en fantastisk karriere innenfor både mote- og filmverdenen.

Den talentfulle briten, som har vært singel siden bruddet med den ti år eldre Grammy-vinnende artisten St. Vincent i 2016, innrømmer også at hun tidligere har lent seg for mye på kjærligheten. Men nå er hun endelig komfortabel i sitt eget selskap.

- Jeg vet det høres veldig teit ut, men jeg stolte for mye på kjærligheten. Og jeg stolte for mye på at andre mennesker skulle gjøre meg lykkelig, mens jeg trengte å lære å gjøre meg selv lykkelig. Så nå kan jeg være meg selv. Være glad. Og det tok lang tid for meg å få til.

Populær modell

Som modell har Cara vært med i reklamekampanjer for flere av verdens mest kjente motehus, som Yvet Saint Laurent, DKNY og Chanel.

Hun har også gått på catwalken i moteshow for designermerker som Dolce & Gabbana, Stella McCartney og Fendi.

Bilder fra fest der Cara Delevingne festet med prinsesse Eugenie i London. Video licensed from Splash News Vis mer

Da Seoghør.no møtte henne i USA i fjor, avslørt hun imidlertid at hun aldri har hatt den samme ambisjonen for modellyrket som skuespillerdrømmen.

- Modellyrket valgte meg, og det har vært en utrolig reise. Men det sjokkerte meg, fordi jeg ikke hadde noen forventninger om at noe sånt skulle skje.

- Da jeg ble modell tenkte jeg «hvordan skjedde dette?».

Kastet klærne i skogen

For å forberede seg til rollen i filmen «Suicide Squad» gikk hun grundig til verks, blant annet ved å løpe naken rundt i skogen.

Det hadde hun blitt oppfordret til av filmens regissør David Ayer (48).

- En av de første tingene David sa til meg var: «Gå inn i skogen, forhåpentligvis mens det er fullmåne, naken og kjenn hvordan det føles».

- Jeg bare: «Dette er faen meg helt fantastisk! Ok, jeg skal gjøre det! Og jeg hadde ikke en gang fått rollen enda», sier hun ifølge Contactmusic.com.

LES OGSÅ: - Meghans eksmann gjør kongefamilien bekymret

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer