Julian Rassat fra «Tropp 1»:

- Som lyn fra klar himmel

Julian Rassat får mye oppmerksomhet for sin TV-debut.

LEGENDE: Julian Rassat forteller at mange kaller han «legende». Foto: Matti Bernitz/TV 2
LEGENDE: Julian Rassat forteller at mange kaller han «legende». Foto: Matti Bernitz/TV 2 Vis mer
Publisert

Deltakerne i Dag Otto Lauritzens (66) «Tropp 1» går nå inn i den siste uken av den militære opptreningen som kreves for å bli tatt inn i kompaniet. Opplegget har på ingen måte blitt enklere for kompaniaspirantene på Setnesmoen leir, og i kveldens episode er det flere av dem som kaster inn håndkleet.

Befalet skal teste deltakernes viljestyrke, og i kveldens episode blir de sendt ut i naturen for å klare seg selv. Etter et par timer ute i skogen, uten å ha fått til bål, sender Daniel Pawa (23) av gårde et nødsignal og trekker seg fra konkurransen.

Mens noen ikke har fått bål i det hele tatt, har flere av de som først fikk det til ikke klart å holde liv i det. Når mørket kommer og regnet høljer ned sier det også stopp for viljestyrken til Julian Rassat (23).

«TROPP 1»: En av deltakerne avslører at de måtte på sykehuset under innspilling. Reporter: Sofie Losen. Video: TV 2 / Celina Morken. Vis mer

Trekker seg

- Det var en forferdelig natt, forteller han til Se og Hør om da de skulle klare seg alene ute.

- Jeg startet egentlig dagen med godt humør og så ikke for meg at det skulle komme noen store utfordringer min vei. Jeg fikk bål ganske tidlig, livet smilte og alt var helt topp, legger han videre til.

OPTIMISTISK: Rassat var ved godt mot da øvelsen startet. Foto: Matti Bernitz/TV 2
OPTIMISTISK: Rassat var ved godt mot da øvelsen startet. Foto: Matti Bernitz/TV 2 Vis mer

Da det begynte å nærme seg midnatt og regnet meldte sin ankomst, la han seg inn i skjulet sitt for å sove litt. Været ble stadig verre og da han våknet et par timer senere var bålet slukket.

- Jeg kjempet og kjempet i flere timer for å få bålet opp og gå igjen, og det begynte å bli ordentlig kaldt og vått. Da kulden først hadde satt seg, ble jeg sittende og se på klokken for å få tiden til å gå, og til slutt så tenkte jeg bare «hit, men ikke lenger».

«TROPP 1»: En av deltakerne må reise hjem mot sin vilje. Video: TV 2 Vis mer

- Uhyggelig

Rassat ble dermed den femte personen som reiste hjem fra kompaniet.

- Jeg tok en avgjørelse som jeg i dag kan være fornøyd med, det var rett og slett uhyggelig. Jeg kom frem til en konklusjon jeg kunne leve med og jeg angrer ikke på valget, forteller han.

- Jeg var der mye lenger enn jeg kunne sett for meg på forhånd, og det var en milepæl bare å komme til finaleuken. Målet var egentlig å få den oransje bereten, og jeg vet nå i etterkant at den ikke var så veldig langt unna, så det er litt surt - men jeg hadde slått meg til ro med avgjørelsen min.

TREKKER SEG: I mandagens episode velger Julian Rassat å trekke seg fra konkurransen. Foto: Matti Bernitz/TV 2
TREKKER SEG: I mandagens episode velger Julian Rassat å trekke seg fra konkurransen. Foto: Matti Bernitz/TV 2 Vis mer

Når han ser tilbake på opplevelsen legger han imidlertid ikke skjul på at han hadde det veldig fint, tross slitsomme dager og tøffe krav.

- Jeg trenger bare ett ord for å beskrive det: eventyr. Det var helt, helt fantastisk og jeg angrer ikke et sekund. De andre deltakerne skal ha mye av æren for det - for en fantastisk gjeng.

«TROPP 1»: En av deltakerne synes det er spesielt vanskelig å forholde seg til befalet. Video: TV 2 / Jenny Aas. Reporter: Celina Morken Vis mer

Forberedt på negativt

Rassat kan på mange måter sies å være en av de deltakerne som har fått mest oppmerksomhet i etterkant av sin debut på TV-skjermen.

- Det har kommet litt som lyn fra klar himmel. Jeg har fått helt enormt mye respons, og alle meldinger er så fine og positive. Jeg var forberedt på mer negativt også, for alle liker ikke alle og mange sier ifra hva de mener - men jeg har ikke fått en eneste negativ melding.

ANGRER IKKE: Rassat er klar på at han ikke angrer på TV-deltakelsen. Foto: Matti Bernitz/TV 2
ANGRER IKKE: Rassat er klar på at han ikke angrer på TV-deltakelsen. Foto: Matti Bernitz/TV 2 Vis mer

- Jeg må si at landet har tatt meg godt imot og det er bare helt fantastisk.

Det er spesielt én ting som går igjen i tilbakemeldingene fra fansen når det kommer til kompaniaspirant 6 Rassat.

- I veldig mange, kanskje i 80 prosent av alle meldingene, så står ordet «legende» en eller annen plass. Folk sier jeg er morsom og selv om jeg enkelte ganger er negativ blir jeg likevel oppfattet som positiv.

LES OGSÅ: Durek hyller Norge etter bråket

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer