Marianne Rustad Carlsen:

- Som en krig uten våpen

NRK-profilen kjemper en knallhard kamp mot sykdom - får ikke medisinen hun sårt ønsker seg.

BRYSTKREFT: Marianne Rustad Carlsen ble diagnostisert med brystkreft i 2021. Foto: Svend Aage Madsen / Se og Hør
BRYSTKREFT: Marianne Rustad Carlsen ble diagnostisert med brystkreft i 2021. Foto: Svend Aage Madsen / Se og Hør Vis mer
Publisert

På sensommeren 2021 kunne NRK-profil Marianne Rustad Carlsen (64) fortelle at hun var blitt diagnostisert med en aggressiv form for brystkreft.

Til Se og Hør forklarte hun at hun hadde følt at noe var galt med det ene brystet, og etter undersøkelser fikk vite at hun hadde noe som heter trippel-negativ brystkreft. Ifølge Brystkreftforeningen kan sykdommen spre seg oftere enn den mest vanlige brystkrefttypen, noe den nå også har gjort.

- Jeg har det bra, men jeg har vært gjennom stråling mot metastasene i bekken/rygg og håper det tar dem. Kreften har spredd seg til bekkenet, og det er litt tungt. Innimellom har jeg mye smerter, spesielt om natten når jeg ligger ned, forteller Carlsen til Se og Hør.

Nå som kreften har spredt seg til andre deler av kroppen, er NRK-profilens prognoser vesentlig dårligere enn det de var i 2021.

Det finnes likevel medisiner som kan gi Carlsen flere leveår og bedre livskvalitet. Men i et nytt intervju med TV 2 forteller hun at medisinen hun så sårt ønsker seg, ikke er godkjent i Norge.

- Som en krig uten våpen

Trodelvy har vært godkjent for salg og bruk i Europa i 500 dager, mens Norge under samme tidsrom har takket nei to ganger. Årsaken? For stiv prislapp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer