STERK: Åndenes makt-profil Lena Ranehag føler at motgangen i livet har gjort henne sterkere. – Jeg er takknemlig over alt livet har lært meg. Jeg har innsett at livet er hva du velger, sier hun. Foto: Espen Solli, Se og Hør
STERK: Åndenes makt-profil Lena Ranehag føler at motgangen i livet har gjort henne sterkere. – Jeg er takknemlig over alt livet har lært meg. Jeg har innsett at livet er hva du velger, sier hun. Foto: Espen Solli, Se og HørVis mer

- Som barn hadde jeg det bedre i åndeverdenen

«Åndenes Makt»-stjernen Lena Ranehag forteller at hun var ensom da hun var liten.

SEOGHØR.NO: – Det jeg etter hvert forsto i barndommen, var at jeg ikke var som alle andre. Det var tøft, sier en åpenhjertig Lena Ranehag (55) til Se og Hør.

I SALG NÅ: Les mer om Lena i Se og Hør.
I SALG NÅ: Les mer om Lena i Se og Hør. Vis mer
POPULÆRE: I ti år har Lena vært med i «Åndenes makt» på TVNorge. Her med kollegene Gro Helen Tørum (bak t.v.), Anne-Kristine Augestad, Lilli Bendriss og programleder Tom Strømnæss. Foto: Tore Skaar, Se og Hør
POPULÆRE: I ti år har Lena vært med i «Åndenes makt» på TVNorge. Her med kollegene Gro Helen Tørum (bak t.v.), Anne-Kristine Augestad, Lilli Bendriss og programleder Tom Strømnæss. Foto: Tore Skaar, Se og Hør Vis mer

Hun har vært med i den populære TVNorge-serien «Åndenes makt» siden oppstarten i 2005.

Som barn var det vanskelig å være Lena. Hun følte seg utenfor. Ingen forsto. Da var det godt å ha «Lola» fra «den andre siden». De to kunne snakke om alt.

Da Lena prøvde å snakke med foreldrene sine om det hun så og opplevde, ble hun avvist. De mente datteren hadde en livlig fantasi og lo av henne. «Det er ingen som kan se eller snakke med døde», mente de.

– Jeg var et ensomt barn, og hadde få venner da jeg begynte på skolen. Men ett sted hadde jeg det fint, og det var i åndeverdenen. Som barn hadde jeg det bedre der, enn i den virkelige verden.

Da Lena var 17 år, forsvant klarsyntheten. I dag tror Lena det var en episode året før som førte til at evnene forsvant. Hun bodde for seg selv og gikk på frisørskolen.

En kveld etter at hun har lagt seg, fikk hun ikke sove. Så kjente hun en enorm smerte i hodet før hun ble «dratt ut av kroppen» og så seg selv utenfra. Hun kom tilbake til seg selv, men hendelsen gjentok seg dagen etter.

– Da, mens jeg lå i sengen, luktet det brent. En lampe holdt på å ta fyr. Det var skremmende. Hadde jeg ikke kommet til meg selv, ville jeg brent inne, sier Lena og grøsser.

Les hele saken og se bildene i Se og Hør, som er i salg nå.LES OGSÅ: - Jeg slapper av ved å være aktiv

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.