Solveig Kloppen:

Solveig Kloppens mor kjemper for livet: - En sjokkbeskjed

Programlederens mor rammet av uhelbredelig kreft.

KREFTSYK MOR: Programleder Solveig Kloppen leder Kreftforeningens årlige innsamlingsaksjon få måneder etter at moren hennes fikk kreftdignosen.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
KREFTSYK MOR: Programleder Solveig Kloppen leder Kreftforeningens årlige innsamlingsaksjon få måneder etter at moren hennes fikk kreftdignosen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): Programleder Solveig Kloppen (45) har flere ganger vist at hun ikke er redd for å være åpen og ærlig på tv, men lørdag kveld blottstiller hun seg mer enn noensinne tidligere.

TV 2-profilen skal nemlig lede Kreftforeningens innsamlingsaksjon, i år under navnet «Krafttak hos Kloppen», hjemme hos seg selv. Mens moren hennes, Bjørg, kjemper for livet.

I et intervju med VG forteller Solveig Kloppen at moren hennes ble diagnostisert med uhelbredelig kreft i fjor høst:

- Mamma er 80 år, men det er likevel en sjokkbeskjed å få. Det er vondt å se henne bli tappet for krefter, og man settes i krisemodus. Men der kan man jo ikke være i lengre tid.

TØFF TID: Solveig Kloppens forberedelser til «Krafttak hos Kloppen» har vært preget av tårer og sterke følelser. Foto: Espen Solli / TV 2
TØFF TID: Solveig Kloppens forberedelser til «Krafttak hos Kloppen» har vært preget av tårer og sterke følelser. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

- Skal gråte meg tom

Kloppen finner mye trøst i muligheten for å hjelpe andre i samme situasjon, samtidig som forberedelsene til «Krafttak mot kreft»-sendingen har vært krevende.

- Vi har grått i redaksjonen jevnt og trutt siden jul. Så jeg skal gråte meg tom nå på forhånd, sier hun i avisintervjuet.

Stian Blipp er gjest i TV 2-programmet «En kveld hos Kloppen» og forteller om det å få kjæreste. Vis mer Vis mer

Den folkekjære programlederen er kjent for sitt gode humør på tv-skjermen. Hun legger til at humor også kan være til hjelp i den tragiske situasjonen, sammen med støtte fra søsteren sin og resten av familien.

- Hvis jeg er mentalt i kjelleren en dag, kan hun ta seg av å ringe til NAV. Vi kan også tillate oss å le sammen - og tulle med det vonde og vanskelige, sier Kloppen til VG.

Ifølge TV 2 er programlederens mor diagnostisert med eggstokkreft.

Familien flyttet ut

Helgens direktesending fra Kloppens hjem er ikke første gang tv-kameraene har inntatt huset til familien hennes.

i TV 2-programmet «En kveld hos Kloppen» inviterer 45-åringen kjente fjes hjem til seg selv, for å lære dem bedre å kjenne. Og da kan ikke mann og barn fly veggimellom.

- De må flytte ut i perioder hvor opptakene pågår, siden det er for mye å rigge opp og ned mellom opptakene. Så vi leier en leilighet i nærheten. Det må kunne beskrives som et i-landsproblem. Vi har ingen grunn til å klage, sa Kloppen til Se og Hør i 2016.

Solveig Kloppen giftet seg med journalist og forfatter Kjartan Brügger Bjånesøy i 2005. Paret har barna Albert og Klara sammen.

Da de to hadde bryllupsdag i 2014, var det bare ektemannen som hadde husket på merkedagen:

- Kjartan sto opp tidlig og sa jeg kunne ligge til han vekket meg. Og da fikk jeg gave og roser, og jeg var helt uforberedt. Men han er ikke typen som blir sur. Vi er et godt team. Det er god flyt i hverdagen, og det gjør meg glad, sa Solveig Kloppen til VG i 2015.

LES OGSÅ: Lars Vaular ble pappa for annen gang

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer