MISBRUKT: Ole Gunnar Solskjær er bare en av mange idrettstjerner som har fått autografen sin forfalsket og solgt videre av at engelsk nettsted. Foto: Scanpix
MISBRUKT: Ole Gunnar Solskjær er bare en av mange idrettstjerner som har fått autografen sin forfalsket og solgt videre av at engelsk nettsted. Foto: ScanpixVis mer

Solskjær i svindeldrama

Fotballstjerner på vitnelista i britisk rettsak.

SEHER.NO: Britisk politi mener en engelsk nettbutikk har forfalsket fotballproffen Ole Gunnar Solskjærs (34) underskrift på flere bilder og suvenirer og solgt dem for opptil 5500 kroner, skriver Dagbladet.

Det er selskapet Sporting Icons i Chester i England som skal ha gjort det til sitt levebrød å forfalske autografer.

- Selskapet har systematisk solgt falske autografer. Vi har gjort beslag av 140 forskjellige signerte objekter, de fleste av dem er falske, sier aktor Andrew Thomas til nyhetsbyrået PA, ifølge Dagbladet.

Nå er eieren og en medhjelper tiltalt for bedrageri.

Selskapet skal ha forfalsket underskriftene til flere store stjerner og nå skal blant annet Liverpools Steven Gerrard, rugbystjernen Jonny Wilkinson og legenden Ian Rush forklare seg for retten. 

Ole Gunnar Solskjærs manager, Jim Solbakken, ønsker ikke å kommentere saken, men understreker at de flere ganger har grepet inn overfor aktører som har misbrukt fotballstjernens navn, skriver avisa.

LES HER: Strålte på fotballgalla