BYE, BYE OLE: Ole Gunnar Solskjær slik vi er vant med å se ham. Men nå skal den norske fotballegenden ha bestemt seg for å legge fotballskoa på hylla. Foto: AP
BYE, BYE OLE: Ole Gunnar Solskjær slik vi er vant med å se ham. Men nå skal den norske fotballegenden ha bestemt seg for å legge fotballskoa på hylla. Foto: APVis mer

Solskjær hylles i England

Ole Gunnar Solskjær (34) skal ifølge Sky News ha valgt å legge opp. Nå hylles han i britisk presse.

SEHER.NO: "He was the life and Sol of Utd" (Han var Uniteds liv og sjel), skriver Englands største avis The Sun i sin kommentar til nyheten om at Ole Gunnar Solskjær legger opp.

Natt til tirsdag kom kom Sky News med en sjokkmelding hele Manchester United og alle norske fotballfans fryktet.

- Manchester Uniteds Ole Gunnar Solskjær har lagt opp på grunn av en kneskade, skrev TV-kanalen på sine hjemmesider.

Ifølge The Sun vil Solskjær nå bli tilbudt en trenerrolle på Old Trafford og vil også bli brukt som en verdensambassadør for klubben.

Verken klubben eller hovedpersonen selv, har så langt bekreftet nyheten, men ifølge The Sun kommer offentliggjørelsen i løpet av tirsdagen.

- Dere skal slippe å skrive historien om fotballkarrieren min helt ennå, innledet Ole Gunnar Solskjær med optimistisk da han møtte pressen etter sin andre kneoperasjon på kort tid i juni i år.

- Jeg har lyst til å bestemme selv når jeg skal gi meg, sa den norske storscoreren.

Men selv om Solskjær var fullt innstilt på å fortsette, skal han altså nå ifølge Sky Sports ha valgt å legge opp - 34 år gammel.

Etter lang tids skadeavbrekk kjempet nordmannen seg tilbake etter et 20 måneder langt skadeavbrekk, og gjorde et imponerende comeback i den røde United-trøya med elleve nettkjenninger forrige sesong.

Men i sommer måtte han under kniven for andre gang på et år.

Solskjærs kneoperasjon i juni var hans sjuende i karrieren, og det ble stilt spørsmål om karrieren hans kunne være over.

- Det er for tidlig å svare og konkludere på det spørsmålet. Men målet hans er å være tilbake til treningen med Manchester United om fem uker, sa landslagets lege Thor Einar Andersen den gangen.

Clausenengen-gutten har hatt en fantastisk karriere i verdens største fotballklubb, etter at han kom til Manchester fra Molde for elleve år siden.

Den gang kostet han rundt 15 millioner kroner, og allerede i første kamp mot Blackburn startet "Målskjær" tilbakebetalingen.

I første sesong ble han storklubbens toppscorer med 19 mål. Etter en middels andre sesong, skrev han seg for alvor inn i historiebøkene i 1999-sesongen, da han avgjorde Champions League-finalen mot Bayern München på overtid.

Der og da ble han en av verdens mest kjente nordmenn, og fikk kallenavn som "Super-sub" og "The Baby-Faced Assassin" for sine notoriske evner til å score mål.

- Med en strak høyrefot, skrev Ole Gunnar Solskjær sitt navn inn blant Manchester Uniteds legender, skriver The Suns kommentator Neil Custins  i sin hyllest til Solskjær tirsdag.

- ”And Solskjaer has won it”. Opptaket av Clive Tyldesleys kommentar fra den kvelden på Nou Camp, gir fortsatt United-fans frysninger nedover ryggen. Noen våkner til og med til de ordene med sin Manchester United vekkeklokke, skriver han videre om øyeblikket da Ole Gunnar Solskjær sendte Man Utd til toppen av fotballhimmelen.

Ironisk nok ble den kvelden også starten på problemene. Solskjær skled bortover gressteppet i Barcelona på knærne etter scoringen, og stuntet gjorde vondt verre for en kneskade han pådro seg tidligere i sesongen.

I sin fantastiske karriere har Solskjær vunnet Premier League seks ganger, FA-cupen to ganger, ligacupen en gang og selvsagt Champions League med Manchester United.

På 366 kamper for Manchester United, har han scoret utrolige 126 mål under Sir Alex Fergusons ledelse. I tillegg har han fått med seg 67 landskamper for Norge.

Ikke rart britiske medier finner frem de største ordene når "Sunny Boy" sier takk for seg.

Flere medier omtaler ham som en "legende", de tar frem gamle fyndnanavn som "Baby-Faced Assassin", og BBC beskriver han som en av Old Traffords mest polulære skikkelser.

The Sun avslutter sin "You are my sunshine"-hyllest med ordene:

- Manchester United vil aldri glemme ham.

Det vil vel neppe norsk fotball heller.

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.