VONDE MINNER: Mia Skäringer letter på sløret om vanskelig ting fra barndommen. Foto: NTB Scanpix
VONDE MINNER: Mia Skäringer letter på sløret om vanskelig ting fra barndommen. Foto: NTB ScanpixVis mer

«Solsidan»-stjernen ble voldtatt som 16-åring

- Man snakket ikke om sånt da jeg var tenåring, sier Mia Skäringer.

SEOGHØR.NO: Den svenske skuespilleren Mia Skäringer (39) gjør stor suksess som Anna Svensson - hovedrollen i komiserien «Solsidan» som går på TV 2.

Men privat har ikke Skäringer hatt det spesielt lett.

Den populære TV-stjernen vokste nemlig opp i fattigslige kår i Kristinehamn i Sverige med en far som var fabrikkarbeider og en mor som var vaskehjelp.

Tidligere har hun avslørt at hun mistet sin alkholiserte far, som hun stod svært nær, i en bilulykke i 2007 - etter at han hadde besvimt bak rattet.

Nå forteller også Mia, i et intervju med Expressen.se, at hun i tenårene drev med selvskading, led av spiseforstyrrelser og hadde et alkoholproblem allerede som 14-åring.

- Når man skriver alle de ordene der tenker man: «Gud, var hun innlagt?» Men jeg gikk på skolen. Det skjedde i det skjulte. Ingen oppdager selvskading før den som skader seg forteller om det eller blir avslørt. Men ja, alt det skjedde, sier hun til den svenske avisa.

I tillegg til dette ble Skäringer også voldtatt på fest da hun var 16 år.

- Ja, det stemmer, bekrefter hun, og forteller videre at det var en gjeng med gutter som ikke behandlet henne bra i oppveksten, og at hun i ettertid har støtt på dem.

Saken fortsetter under bildet.

SEERSUKSESS: Mia Skäringer er kanskje mest kjent i rollen som Anna i komiserien «Solsidan». Her sammen med Josephine Bornebusch som Mickan, Johan Rheborg som Fredde og Felix Herngren som Alex.  Foto: TV 2
SEERSUKSESS: Mia Skäringer er kanskje mest kjent i rollen som Anna i komiserien «Solsidan». Her sammen med Josephine Bornebusch som Mickan, Johan Rheborg som Fredde og Felix Herngren som Alex. Foto: TV 2 Vis mer

Men Mia har aldri konfrontert dem.

- Nei. Jeg har kommet gjennom det som har skjedd på scenen og ved å skrive. Jeg har ikke behov for et personlig oppgjør. De kikket bort da de så meg, sier hun i intervjuet.

Overgrep var også et svært tabubelagt tema den gang.

- Man snakket ikke om sånt da jeg var tenåring. Da «la man lokk på det» og «fikk skylde seg selv». Sånt skjedde liksom. «Hun var jo full».

Videre sier Mia at hendelsene i oppveksten definerer henne sterkt i dag, men at hun ikke lenger bruker tid på å tenke tilbake på det som skjedde. Hun har blant annet klart å komme seg videre gjennom jobben og ved hjelp av terapi.

- Det er bare jeg som kan bestemme hvordan jeg skal takle det. Det ligger en spesiell plass i mitt indre, og der skal det ligge i fred, sier hun til Expressen.

Skuespilleren, som er gift og har tre barn, er nå aktuell med den femte og siste sesongen av «Solsidan».

Hun er også kjent fra TV-serien «Ack Värmland», og gjør suksess som manusforfatter og radioprofil.

LES OGSÅ: - Jeg skjønner ikke hvorfor folk gidder å bry seg