Kurt Nilsen:

Solgte villa med milliongevinst

- Var egentlig planen hele tiden.

HÅVER INN: I et intervju med Bergens Tidende røper Kurt Nilsen at han har solgt villaen i Bergen godt over takst - og at det i år blir endelig stopp for de tradisjonsrike julekonsertene. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
HÅVER INN: I et intervju med Bergens Tidende røper Kurt Nilsen at han har solgt villaen i Bergen godt over takst - og at det i år blir endelig stopp for de tradisjonsrike julekonsertene. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2020 kjøpte musiker Kurt Nilsen (43) en villa med hage og svømmebasseng i Steinsviken i Bergen for 7,1 millioner kroner. Da flyttet han og kjæresten Oda Rivrud tilbake til byen mellom de syv fjell.


I vår ble villaen lagt ut for salg med en prisantydning på 8,9 millioner. Ifølge Bergens Tidende endte salgsprisen til slutt på 11,9 millioner. Det betyr at 43-åringen satt igjen med en solid gevinst - etter å ha solgt huset for 3 millioner kroner mer enn prisantydningen.

- Det må jo bety at jeg gjorde et godt stykke arbeid, sier Kurt Nilsen til avisen.

VILLA: I første episode av «Helt Harald» viste «Kygo» frem villaen sin. Video: TV 2 Vis mer

Pusset opp

«Idol»-vinneren forteller videre at coronapandemien åpnet for at han fikk tid til å gi villaen en skikkelig overhaling.

- Det var egentlig planen hele tiden å selge huset. Jeg kjøpte det rett før coronaen. Da Norge først stengte ned, fant jeg ut at jeg kunne pusse det opp skikkelig. Det var jo ikke annet å gjøre. Men jeg visste fort at det ikke var der jeg ville være resten av livet, sier artisten til avisen.

Han og Riverud har ikke funnet et nytt hus, og tilbringer derfor nå mye tid på hytta i Sløvåg i Gulen. Kjæresteparet stresser heller ikke med å finne nytt tak over hodet. Planen er at de skal fortsette å bo i den populære artistens fødeby, røper Nilsen overfor Bergens Tidende.

VILLA: Bli med på innsiden av drømmeboligen til Janni Delér på Kypros. Video: Klarna Vis mer

Setter stopp

I intervjuet avslører Nilsen også at han i år setter stopp for de tradisjonelle julekonsertene han turnerer landet rundt med hver vinter. På grunn av coronatiltak og strenge plassbegrensninger i kulturbransjen, har avslutningsturneen blitt utsatt to år på rad.

- Egentlig skulle årets turné være den siste, men dette året ble liksom litt halvgjort og spesielt. Så da blir neste år det siste, sa Nilsen til VG i 2020, og forklarte videre at en epoke i karrieren gikk mot slutten:

- Og jeg har lyst til å gå ut av den epoken både med verdighet og med et smell - eller på topp, om du vil. Da føler jeg at turneen også må være fullkommen, men det er den ikke i år, fortalte han for to år siden.

PUNGET UT: Reality-profilen Henrik Elvejord Borg og hans svenske forlovede, Lisa Anckarman, har tatt forholdet nok et steg videre. Video: Rød Løper Vis mer

43-åringen har holdt julekonserter siden 2010 - men i år er det altså slutt en gang for alle.

Kurt Nilsen fikk sitt store gjennombrudd i 2003 da han slo ungpikeidolet Gaute Ormåsen (39) ut i «Idol»-finalen. Året etter tok han seieren i «World Idol».

LES OGSÅ: Røper boligkjøp etter bruddet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer