Erik Rotihaug:

Solgte unna hele «Farmen»-premien

Erik Rotihaug hadde tenkt til å sette opp hytta han vant i fjor. Slik ble det ikke.

TIL TOPPS: Erik Rotihaug vant «Farmen» i fjor, men har verken beholdt hytta eller bilen. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
TIL TOPPS: Erik Rotihaug vant «Farmen» i fjor, men har verken beholdt hytta eller bilen. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert

Det er allerede snart ett år siden 25 gamle Erik Rotihaug kunne slippe jubelen løs som ny «Farmen»-vinner. Den gang slo han meddeltaker Ingebjørg Monique Haram på målstreken, og stakk av med både bil og hytte.

Etter seieren fortalte han til Se og Hør at han var usikker på hva han skulle gjøre med premien, men at han skulle beholde bilen for å komme seg frem og tilbake.

Nå kan imidlertid Rotihaug fortelle at både bil og hytte er solgt.

SE ØYEBLIKKET: Erik Rotihaug er årets vinner av Farmen. Reporter: Thea Hope. Video: Ørjan Ryland / Rød Løper Vis mer

- Det var det beste for meg økonomisk nå. Jeg er ikke så gammel, sier han til Se og Hør, og fortsetter:

- Jeg hadde tenkt til å sette opp hytta, men solgte den for et par uker siden. Skulle jeg ha beholdt bilen måtte det ha vært firehjulstrekk, sier han spøkefullt.

Pengene han har fått for salgene har han investert «litt her og der», forteller han.

Erik Rotihaug kan også fortelle at «Farmen»-seieren har ført med seg en rekke forespørsler, spesielt om samarbeid, men at det rette tilbudet ikke har kommet på banen enda. Derimot håper han å en dag få delta i «Skal vi danse».

Allerede fra starten av gårdsoppholdet i fjor var 25-åringen fast bestemt på å gå seirende ut, og i tiden før hadde han lagt inn mange øvingstimer på mulige oppgaver som skulle komme på gården.

Et tap trodde Rotihaug at han ville tatt svært tungt.

- Jeg fikk beskjed av psykologen etterpå, som vi alle er inne hos, at hun ikke visste hvordan jeg ville takle den store fallhøyden om jeg ikke hadde vunnet. Jeg gikk så hardt inn at jeg ikke tenkte på noe annet enn at jeg skulle vinne, sa han da Se og Hør møtte ham vel hjemme i 2019.

VINNER: Her forteller Erik Rotihaug om hvilken kamp han har vært gjennom for å vinne «Farmen». Reporter: Linn Marthinussen Foto: Tor Lindseth Vis mer

- Tungt å se seg selv

Umiddelbart etter seieren fortalte han om hvor nedbrutt han var både fysisk og psykisk.

To måneder etter at innspillingen var ferdig var han imidlertid i god form igjen, selv om kroppen ikke var helt der den var før oppholdet starta.

- Jeg gikk ned tolv kilo. Det er mye, og det er stort sett muskelmasse. Det var tungt å se seg selv i speilet da jeg kom ut, å se hvor sliten jeg var og hvordan kroppen har forandret seg. Det var veldig spesielt, fortalte han.

Merkelappen «kjendis» ville Rotihaug, som til daglig jobber som septiktømmer, likevel ikke ha.

SJARMERT: Hva skjer når du forteller hvem du ønsker deg som din «Secret Santa», og kvinnen står rett bak? Reporter ordner møte, selvsagt. For «Farmen»-Erik Rotihaug ble det et veldig hyggelig møte. Reporter: Thea Hope. Video: Julie Easter/Rød Løper Vis mer

- Jeg vil ikke kalle meg kjendis. Det er en slags rolle føler jeg, som blir så feil. Man er med på et realityprogram, og en kjendis er en som har vært i rampelyset i mange år, som folk kjenner fra mye. Ikke en som har glimtet innom, sa han bestemt.

Når vi snakker med ham i dag, kan han fortelle at hverdagen er noenlunde normal igjen etter tv-deltakelsen.

NY SESONG: Dette er årets Farmen-cast. Programledere: Kine Falch / Jonas Scheie Hammer Vis mer

LES OGSÅ: Sjokksum på «Farmen»-hytte

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer